Nipsulla ehti olla neljä viikkoa totaalitaukoa aksasta. Lauantaina tauko katkesi, kun Timo Liuhto tuli kouluttamaan valkkuryhmäläisiä. Osallistuin tällä kertaa pelkän Nipsun kanssa. Olikin ihanaa saada keskittyä vain yhteen koiraan. Ja ihan hyvä ratkaisu siinäkin mielessä, että radalla sai taas juosta ihan tarpeeksi yhdenkin koiran kanssa.

Rata oli 30 esteen hyppäri. Ei erityisen vaikea, joten pääsi kivasti menemään. Joitain vaihtoehtoja kokeiltiin. Alkuun treenattiin kolmea perättäistä valssia, joista se kolmas oli... tai siis piti olla liikkuva. Pääsin kakkosvalssista hyvin liikkeelle, mutta silti vähän jumahdin siihen liikkuvaan valssiin. Nää on ehkä vaan maailman vaikeimpia. Kokeiltiin myöhemmin sama kohta ihmisnuolella, valssilla ja linjauksella sekä putkelle leikkauksella. Tuntui paremmalta ja taisi tulla vähän pienemmillä käännöksilläkin. Ihmisnuoleen vaan säädettiin ohjausta. Yksi käsi toimi yllättävän hyvin, kun pystyin "jättämään" sen hypylle pidemmäksi aikaa, väistämään itse jo alta pois ja sitten jatkamaan ohjausta samalla kädellä valssille.

Keppien avokulman Nipsu haki joka kerta oikein. Ei se sinne kaukaa lähetettynä tykitä, mutta osasi kuitenkin :) Lopussa liikuin itse jo eteenpäin ennen kuin se oli ekassa välissä. Ekojen keppien jälkeisen kohdan tein ensin takaaleikaten, kun muka epäröin persjättöön ehtimistä... Eihän siihen tullut pakkovalssi-jaakotuksesta yhtään kiire. Lopussa onnistuin vaan itse hätäilemään jaakotuksessa ja sain Nipsun kieltämään parikin kertaa. Oli muka kiire, vaikka hyvin ehti ohjata loppuun asti. Tässä piti myös muistaa pistää se käsi oikeasti koiran näkyviin siivekkeen takaa!

Radan vaikein kohta oli pituuden ohitus. Siinä piti tehdä flipit kahdelle perättäiselle hypylle. Eka vielä onnistui jotenkin, mutta tokaan en ikinä oikein päässyt mukaan ja se meni vastakäännökseksi. Toimi sekin tuossa kohdassa kyllä. Tää on kyllä liikkuvan valssin kanssa toinen ohjaus, joka ei vaan tahdo luonnistua - johtuu varmaan siitä, että siinä pitää tehdä valssi ;)

Vippaustakin vähän säädettiin, kun Nipsu ensin oikoi hypylle. Niinkin pieni asia kuin mun käden sijainti vaikutti paljon. Kun pidin käden niin, että Nipsu oikeasti näki sen, se myös pysyi siinä niin pitkään kuin halusin :)

Ennen toisia keppejä vaihdettiin niisto back lapiksi. Ajattelin, että niisto olisi Nipsulla nopeampi, mutta back lap ainakin tuntui paremmalta. En ole saanut aikaiseksi kellottaa videosta, pitäis ehkä. Loppuunkin vielä päällejuoksun (jossa jouduin odottelemaan koiraa kepeiltä) vaihtoehdoksi persjättö. Molemmat toimi :)

Muutamia pieniä käsijuttuja (ihmisnuoli, pakkovalssi, vippaus) saatiin siis kotiinviemisiksi. Lisäksi hyvä mieli kivoista treeneistä ja kivasta koirasta! :)

Videoo

Luu sai lauantaivapaan, mutta sunnuntaina treenattiin pariin otteeseen. Aamupäivällä taas aksaa! Nipsu jäi meille sunnuntaihin asti kylään, joten piti hyödyntää sen messissä olo ja käydä tekemässä kontakteja.

Nipsu tekikin vain puomia ja keinua. Molemmilla kaikenlaista kikkailua. Puomilla aloin ajaa sisään ajatusta, että voin lähettää Nipsun lentävän pallon perään pysäytyskontaktille. Se liittää lentävän pallon niin vahvasti läpijuoksuihin (koska sillä se on ylipäätään saatu tulemaan pysähtymättä läpi), että tämä ei toimi ihan treenaamatta ;) En tiiä sitten. Turhan hitaita noi pysäytykset vaan nykyisellään on :/ Keinulla parit päähänjuoksut ja sitten 4 onnia pelkällä alastulolla. Sitkeästi tarjoaa etutassuja maahan, vaikka tästäkin joku ajatus on. Muutama koko keinu. Eka nopea, mutta ois varmasti lähtenyt ilman vapautustakin... Toka ruma "läpipomppu", sitten vähän hitaampaa, mutta pari kivaa suoritusta pienillä avuilla.

Luu teki ensin puomia, jota ennen kaksi hyppyä ja okseri. Hyppysuora oli se haastavampi osuus... Rimoja lensi. Puomilla meni joka kerta suoraan, ilman etupalkkaakin.

Sitten Luu teki Timon radan alun valssikohtaa (pituus ja ne pari hyppyä sattuivat olemaan vielä paikoillaan). Paitsi sitä kolmatta valssia en halunnut edes yrittää ;) Pituuden valssista tuli ensin läpi, mutta sitten teki ihan Luu-hyvin :)

Lopuksi Luukin teki muutaman keinun. Ilman etupalkkaa sivuirtoamisella heti jäkitystä ja vinoutta... Muuten ok.