Ässämmien jälkeisenä maanantaina skipattiin tokotreenit ja mentiin sen sijaan Takuille agiepiksiin. Tarkoitus oli treenata Nipsun kanssa puomia, mutta kun näin putkikisan ratapiirroksen etukäteen, päätin lähteä ex tempore myös Syyn kanssa. Olin niin kivan näköinen, tarpeeksi helppo ja lyhyt möllirata.

Eniten jännitti Syyn käytös ennen ja jälkeen radan, se kun on impulsiivinen, kiihtyy aksasta jo jonkun verran ja tilanne oli uusi. Lähtö sujui ihan mainiosti ja se pysyi hyvin. Maalissa oli Hanna Pokan kanssa varmistamassa. Ajateltiin, että Pokka houkuttelee Syyn varmasti luokseen, mutta ei, se saikin pasmat vähän sekaisin :D Syy oli siis maalissa tulossa vaan mun luokse :) Maaliintulo ja loppupalkka pitää kyllä opettaa, että sillä on niihin sopiva käytösmalli eikä tarvitse ihmetellä.

Itse rata meni sitten vähän miten sattuu. Pari pätkää ihan hyvin, mutta sen verran nousi kierrokset, ettei keskittyminen ja esteiden lukeminen ollut ihan treenitilanteen luokkaa. Radan jälkeenkin tunteet olivat vielä pitkään pinnassa... Ehdottomasti kuitenkin hyödyllinen kokemus, ja samanlaisia tarvitaan lisää!

Syy putkikisassa

Nipsun kanssa menin kaksi kertaa. Keinu oli radan alussa suoralla ja puomi taas loppupuolella. Ekalla radalla meni keinun ihan läpi, siis ihan kunnon lentokeinu! En tiedä, yllättikö puukeinu niin pahasti...? Uusinnalla ja toisella radalla pysähtyi sitten vähän turhankin aikaisin. Puomilla pysähtyi hyvin ekallakin radalla, mutta lähti kehusta. Otin puomin uudestaan ja palkkasin. Toisen kiekan tein kisamaisesti, toki pidin puomilla hetken, se oli hyvä. Saatiin karkkiakin vitosella (rimanpudotus), joten ei turha reissu! :D