Käytiin tänään pitkästä aikaa Nipsuilemassa navetalla. Katikin tuli Inton ja vartavasten Tuittua varten mukaan otetun Svanten kanssa :) Aikuiset saivat keskittyä katseluun ja kontaktien treenaamiseen. Ja vähän naurunalaisina olemiseen... Mutta on vaan niin huvittavaa, miten australianpaimenkoira ja schipperke voivatkin olla keskenään kuin kaksi marjaa? (Tai kaksi puolikuollutta lahnaa :D)

Saatiin Tuittu tulemaan puomia kerran todella lujaa, kun Kati hetsasi namialustalla ja mä lähdössä. Aika jees. Keppien avokulmaakin piti testailla, kun tuli puhetta siitä, miten eri koirat hakevan aloituksen eri tavalla. Tuittu haki selvästi ekan välin kakkoskepistä, kun taas Svante ja Into ikään kuin koukkasivat ykköskepin kautta. Jännä juttu.

Nipsun kanssa aloitettiin puomin alastulolla. Ja Nipsu oppi hyppäämään minipöydälle, vuhuu! Edelleenkään se ei oikein pystynyt oleskelemaan sillä, vaan hyppäsi heti alas. Treeni meni siis edelleen vähän nosteluksi. Ensimmäisellä kerralla Nipsu lähti kontaktilta namin syötyään, mutta kaikilla muilla kerroilla jäi odottamaan lisänameja/lupaa. Lisäsin aina muutaman namin ja vapautuksen jälkeen palkkasin vielä lelulla.

Seuraavaksi vinokeppejä. Koska Kati oli auttamassa namien vahtijana, kokeiltiin myös ilman hihnaa. Se olikin vähän vaikeaa. Jotenkin Nipsu saa hihnasta tukea, vaikka se olisi löysälläkin. Palattiin välillä hihnatoistoihin ja loppuun saatiin yksi hieno onnistuminen ilman hihnaakin. Mukana liikkumista Nipsu kuitenkin vielä vaati, siihen kun on tietenkin tottunut.

Lopuksi treenattiin pimeää putkikulmaa ja sieltä kääntymistä. Tässä säädettiin aika paljon palkan kanssa, kun Katilla ollut palkka vei turhaan huomiota ja putken suulle jätetty taas jäi huomioimatta. Lopputuloksena Nipsu kuitenkin haki pimeän putkensuun, kääntyi ulostulolta tiukasti ja bongasi odottamaan jätetyn narulelunsa.

Tässä vielä terveiset Nipsulta itseltään:

1241987092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

"Mä aattelin, että te haluatte taas nähdä mun kuuluisat korvat, joten tässä yksi kuva musta mun kotipihalla."

1241987210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Tuittu ei ois halunnut istua mun vieressä, mutta Anu pakotti sen. Hähää! Mua vähän läähätyttää, kun tuli taas touhuiltua kauheesti. Mä oon aika kova touhuamaan."