Tänään kunnon treenipäivä. Lähdin kotoa kolmen jälkeen ja palasin kymmenen jälkeen. Onneksi on kiva ilma :)

Iltapäiväaksoilla aloitettiin. Tehtiin lyhyitä ohjausharjoituksia, joiden Marke epäili olevan mulle liian helppoja. Pyh, ainakaan Luun kanssa. Ensimmäisellä kierroksella ihan vastaanottoa ja lähettämistä. Nää ihan hyvin, kunhan Luu ei kiertänyt esteitä tai tiputtanut rimoja. Tai noussut lähdössä ylös, mur!

Toisella seitsemän esteen rata pelkillä hypyillä. Kahdeksikko, johon piti tehdä kaksi valssia. Ekan kyllä vaihdoin ihmisnuoleksi. En oikein osaa tuommoisia vastaanottavia valsseja tehdä, eikä Luu lue niitä mun yrityksiä sen vertaa, että osaisi yhtään jarruttaa. Tuossa piti kuitenkin saada koira vähän kokoamaan käännökseen, mutta Luu ryysi täpöjä päin. Ihmisnuoli toimi parin yrityksen jälkeen ihan hyvin. Toinen valssi meni paremmin. Loppuhypyille en saanut Luuta oikein osumaan, kun olisi pitänyt ottaa haltuun ja päästää just eikä melkein sopivasti.

Lisäksi saatiin tehdä maksipöydän päällä olevaa puomin alastuloa. Kävin tekemässä kaksi settiä, ensin ylösmenoa laatikolla ja sitten alastuloja. Ylösmenot eivät vaan tunnu sujuvan. Ei se varmaan opi niitä. Pakko kai palata taaksepäin. Alastulotkin oli ihan perseestä, ei ole treenitauko tehnyt hyvää. Himmaili ja pysähtyi liian aikaisin, sekä lähettäen että vieressä juosten! Silleen sain hyviä, että menin puomin eteen vastaanottamaan. Tein näitä kyllä lelupalkalla. Pitänee palata naksuun ja namiin. Ja ylipäätään palata jossain vaiheessa treenaamaan näitäkin...

Oman koulutusvuoron jälkeen puoli kahdeksaksi tokoilemaan. Yritän malttaa pitää Luulla huomenna huilipäivän, joten tänään treenattiin vikaa kertaa ennen ässämmejä. Tosin tuli taas miljoona pientä asiaa, jotka vaatisivat vahvistusta, että josko sitä vähän jotain pientä... Oltiin puolikkaalla valkkuryhmällä (Kati, Maiju, Miinu, mä) Loukonlahdessa.

Tehtiin alkuun paikallaolot. Istumisen palkkasin, mutta makuusta jatkettiin suoraan kaukoihin. Ylläri ;) Makuussa ei mennyt ekalla käskyllä maahan, ärsyttävää. Pysyi hyvin ja nousu ok. Makuun jälkeen oli tosi vaikea saada Luu kaukomoodiin, tai ylipäätään keskittymään mihinkään tekemiseen. Odotti vaan vapautusta palkalle. Tehtiin kuitenkin vaan. Meni maahan Katin käskystä, joten näitä pari ylimääräistä. Mun käskystä valahti pää maahan alas, nosti pään kuitenkin jossain vaiheessa pois kävellessäni ylös. Kaikesta koomailusta huolimatta pystyi tekemään ekan nousun, jes! Palkka siitä.

Toisessa setissä tehtiin nouto, maahanmeno, hyppy ja seisominen koemaisesti putkeen. Nouto muuten hyvä, mutta astui jaloille ja koski kapulalla. Maahanmeno hyvin, paitsi se seuraaminen hirveää. Hypyssä alkoi kytätä Katia, joka laitteli merkkejä. Pystyi silti tekemään kaiken, mutta ajautui tosi lähelle hyppyä. Pystyi kuitenkin hyppäämään takaisin. Meinasi tulla suoraan sivulle (tai olisi varmaan jäänyt vajaaksi), minkä korjasin uudella käskyllä. Kokeessa pitää muistaa antaa tulla vaan. Hämäännyin, kun ei ole koskaan yrittänyt tuommoista. Seisomisessa seuraaminen huonoa, mutta pääasia, että seisoi. Seisominen voisi olla skarpimpi, mutta tähänhän ei ole tässä vaiheessa puututtu.

Lopuksi tein vielä luoksetuloa ja seuraamista. Treenasin luoksetulossa merkille stoppaamista kierrättämällä. Näinhän Luu tulee toki lujempaa. Yhden tein myös jätettynä. Aina vaan saa antaa käskyn aiemmin,  mutta nyt ei voi enää kuin mielikuvatreenata. "Luu!"-hengitä sisään-"Top!"...

Seuraamisessa teki aluksi tosi huonosti. Ei pystynyt, kun Into leikki. Ei työskennellyt vasemmalle käännöksissä yhtään. Meni jo hermotkin, kun punki vaan vastaan. Tehtiin sitten Katin vinkistä pienenevää ympyrää vasuriin ja sitä kautta alkoi se takapääkin taas löytyä.

Mä lupasin Luulle oman verkkopallon, jos saadaan yli 180 pistettä. Paljon(/pallo) pelissä siis!