En ole varmaan ainoa, joka on odottanut vuoden vaihtumista ja toivonut, että se jotenkin mystisesti tuhoaa kaiken pskan vuodelta 2020. No, ihan näin ei ole käynyt, mutta vielä elätellään toiveita, että vuosi 2021 kääntyy edeltäjäänsä paremmaksi!

Vuoden viimeinen viikko vietettiin edelleen laiskotellen ja sitkeitä vatsaoireita seuraillen. Syyn vatsantoiminta palautui muuten jo ihan hyväksi, mutta sen ruokahaluttomuus kesti tosi pitkään! Hetkeen sille ei kelvannut muu kuin roskamärkäruoka. Yhdessä vaiheessa se söi nappuloita palkkana, mutta ei kupista. Yhdessä vaiheessa raaka liha sai sen kääntymään pois ruokakupilta.

Ke 30.12. tilanne näytti sen verran hyvältä, että uskaltauduttiin Syyn kanssa eskarin treeneihin. Tehtiin kuitenkin fyysisesti kevyesti. Meillä oli Hannan kerta ja Syy keskittyi erotteluihin. Se oli ilmeisesti tauosta johtuen ihan älyttömillä kierroksilla ja oli virhe aloittaa suoraan nysväystreenistä ilman mitään, missä se olisi päässyt purkamaan itseään. Jumahdettiin hinkkaamaan putkeenmenoa, josta ei tullut kertakaikkiaan mitään. Vaihteeksi tämmöiset treenit, huoh.

Vuoden ensimmäisellä viikolla päästiin sitten jo palailemaan normaaliin treenirytmiin.

Ma 4.1. tehtiin perinteiset aksat ja rallyt ennen mun koulutusvuoroa. Syyn kanssa treenattiin puomin alastuloa ja pikkupätkiä radasta, tai lähinnä kepeillemenoja. Jyrkässä umpikulmassa meinasi mennä tunteisiin, mutta saatiin sekin lopulta onnistumaan kahden esteen kautta ilman verkkoa! Pikku hiljaa.

Sileän kentällä tein suosiolla vaan Luun kanssa rallya, niin ei tarvinnut kiirehtiä.

Ti 5.1. Luun rallytehossa oli teemana asennonvaihdot, joita tehtiin ratapätkissä. Luu oli vähän huono, meni alussa melkein kisajähmeäksi ja tarvitsi muutamia tuplakäskyjä. Ja liikkeestä istuminen ei meinannut onnistua millään. Tehtiin sitä ihan meluisan aksakentän vieressä ja mietin taas kerran, alkaisko sillä olla kuulossa jotain häikkää...? Se oli jotenkin ihan pihalla olevan näköinen ekoissa toistoissa. Kun tiesi, mitä pitää tehdä, istui kyllä. Pitää kehitellä tähän joku hyvä valmistelu ja ehkä käsimerkkikin. Lopputreenistä päästiin paremmin samaan kehään ja muutkin asennot alkoivat sujua.

Ke 6.1. tehtiin eskarissa samaa rataa kuin valkku. Saatiin kuitenkin muutama pätkä siitä ihan sujuvaksi. Ensin piti vaan vähän juosta putkea päin ja sellaista :D Syylle erityispisteet hyvästä kepeillä pysymisestä, sain sivuirrota ja leijeröidä ihan rauhassa. Avokulmakin onnistui ekalla kierroksella ilman verkkoa ilman vauhtia, mutta tokalla alkoi taas oikoa kakkosväliä, vaikka aloittikin oikein. Lopputreeniksi jumahdettiin wrappiin, jota Syy ei taas kertakaikkiaan voinut lukita vauhdista. Alkoi olla jo niin huono mielentila, että tää piti jättää tuleviin treeneihin.

Pätkät

To 7.1. oli tyttöjen huoltopäivä Elinalla. Aika samat kuviot molemmilla kuin ennenkin.

Su 10.1. käytiin tekemässä pikkutreenit kaikkea. Ensin Syylle tokoa ja Luulle rallya. Syy on saanut taas treenata kapulahommia. Kokonaisuudessaan jotain edistystäkin tapahtuu ja mielentila pysyy hyvänä, mutta on se pito vaan turkasen vaikeata.

Syyn kanssa aksassa putki-takaakiertoerottelu (jollainen tuntuu nykyään olevan joka treeniradassa) meni nyt aika kivasti! Onnistui myös toiselta puolen leikkauksella putkeen / poikkarilla takaakiertoon. Lisäksi tehtiin jyrkkää avokulmaa kepeille, 90 asteen avokulmaa kepeille kovasta vauhdista, wrapin lukitusta ja keinua.