Lähdettiin päivällä käymään Tallilla. Oli sattumoisin vapaa aika heti Maijun jälkeen ja treenattiin siinä yhdessäkin.

Luu teki ensin tokoa. Aloitettiin hyppynoudon palautuksilla. Annoin Luulle ensin metallin suuhun, juoksuttelin ja pyysin tuomaan. Siinä tuodessa se tiputti kapulan jostain syystä, ja käskin nostaa sen takaisin. Siitä se sitten vaan jotenkin lähti, ei pystynyt. Luu oli sitä mieltä, että hän ei nyt halua nostaa sitä kapulaa suuhun, väisti, yritti tarjota merkkiä ym. ja yritti passivoitua. Tätä ei toki sallittu, mutta sitä hemmetin kapulaa en saanut sitä nostamaan. Ollaan joskus ennenkin jouduttu samanlaiseen pattitilanteeseen, ja mä en vaan osaa sitä selvittää. Laitoin sitten kapulan Luun suuhun (jolloin pystyy pitämään ihan ongelmitta), tehtiin niin pari luovutusta ja sitten heitin hetsaten vähän pidemmälle. Lopuksi hetsausnoutoa hypynkin kautta. Luovutusasennot saisivat olla vieläkin viitisen senttiä lähempänä, mutta on ne parantuneet.

Sitten Maiju teki meille tunnarin. Kapuloita muutama enemmän ja muodostelmana sydän :) Tämän teki taas hienosti.

Seuraamista. Ensin ilman häiriöitä, tuntui hyvältä. Siis asenteen puolesta, vähän kyllä painoi. Tehtiin sitten häiriötä ensin perusasennossa ja sitten liikkeessä. Maiju liikkui ja huuteli. Peruasennossa skarppasi nopsaan, kun ensin sortui vilkaisemaan pariin kertaan. Liikkeessä meni heti huonommaksi, madaltui ja alkoi edistää. Paikka parani parista huomautuksesta ja asennekin sen verran, että pääsin palkkaamaankin.

Lopuksi muutama kaukojen vaihto. Ensin M-S-M, se aika hyvin, tehtiin vaan pari. Sitten seiso-istua. Alkuun pari aika ok, joissa vähän pomsautti sitä vasenta takajalkaa. Yritän nyt kitkeä sitäkin pois, mutta ei edistynyt ainakaan tässä treenissä... Kun palkkaa ei tullut, Luu alkoi yrittää enemmän ja enemmän. Ja mitä enemmän se yrittää, sitä enemmän se pompsuu ja pakittaa. Lopulta hilautui taaksepäin jo koko takapuolen voimin, enkä saanut täydellisiä läheltäkään. Tosi hankalaa! Cuzin jähmettävä voima ei tahdo enää riittää. Jälkikäteen tuli mieleen, että olisi voinut yrittää kisamaisella aloituksella, sekin kun yleensä jähmettää.

Kaukoissa on sekin hankaluus, että koska kriteerit ovat vaihdelleet ja yritän niitä nyt tekniikkatreeneissä kiristää, en ihan kamalasti voi vaatiakaan... Nytkin Luu selvästi turhautuu, kun en hyväksykään joitain vaihtoja, jotka joskus ovat menneet läpi. Turhautumisesta seuraa yliyrittämistä, josta seuraa entistä huonompia vaihtoja.

Ihmeen (pomppu<3)seuraamistreenin ajan Luu sai huilia ja sitten hyppelehdittiin.

Ensin etäisyyden arviointia renkaalla, väli 9-11-13-15-13-11-9 jalkaa. Olin lopussa vastaanottamassa. Ekalla hyppäsi kehikon välistä, sen jälkeen ok. Pidemmillä väleillä tosin hyppäsi tosi korkealle ja melkein hipoi renkaan yläreunaa. Teki kaikki in-outtina. Renkaalla voisi tehdä joskus korkeuden arviointia, josko se auttaisi hahmottamaan tuota estettä.

Sitten pari kertaa kasvavaa sarjaa, 6-7-8-9 jalan väleillä. Näistä en kyllä osaa sanoa mitään, mutta kai se hyvin meni.

Lopuksi perussarjaa kuudella hypyllä. Maiju auttoi viemällä lelua välillä loppuun ja välillä vikan riman alle. Itse yritin lisätä liikettä. Loikki taa vikoja hyppyjä, kun lelu oli lopussa. Koitettiin sitten semmoista, että Maiju ei jättänyt lelua loppuun, mutta näytti Luulle sen paikan. Näillä malttoi tehdä paremmin, tosin mun juostessa mukana vauhti kiihtyi vähän liikaa ja tiputti matkalla jonkun riman. Teki kuitenkin kaikki välit. Lelun poistaminen näkyvistä siis helpottaa, mutta onko se sitten ratkaisu ongelmaan vai ongelman kiertämistä?

Mä ajattelen, että tuo perussarjatreeni liittyy Luun asenteeseen ja toimintaan muutenkin. Sen PITÄISI malttaa koota itsensä vauhdin kasvaessakin ja sen PITÄISI kestää mun liike. Ja sen PITÄISI malttaa tehdä kunnolla, vaikka suoran päässä olisi sen lempparilelu. Harjoitteluvaiheessa näitä häiriöitä on toki lievennettävä (ja on lievennetty!), mutta jossain vaiheessa Luun PITÄISI kestää ne. Sen ei PITÄISI olla mitenkään ylivoimainen haaste koiralle, mutta selviääkö Luu siitä niillä keinoin, millä muut koirat selviävät?