Käytiin Luukkosen kanssa koululla tokoilemassa. Olipa solliessa vähän virtaa ja vauhtia, huh! Wuban kanssakin mentiin semmoista rallia, että oksat pois.

Aloitettiin vielä Luun mielestä tosi hauskalla vauhtiliikkeellä, eli stoppeja puunkierrolla. Teki mun mielestä tosi hyvällä asenteella ja voimalla, mutta kierrolla sitä vauhtia tulee vaan niin paljon, ettei pysty stoppaamaan niin hyvin kuin haluaisin. Palkkailin kuitenkin semmoiset, joissa näytti yrittävän kaikkensa. Koitin saada hillittyä vauhtia lyhentämällä matkaa ja ottamalla väliin pari eteentuloa. Ei sanottavaa merkitystä. Pari tein vartaloavulla. Stoppaa ne ehkä vielä aavistuksen täpäkämmin, mutta hyvin yrittää myös pelkällä suullisella. Eikä tehnyt kyllä yhtään törkeää hiippailua, vaan reagoi kuitenkin aina hyvin. Siinä mielessä nämä ovat ihan kivalla mallilla. Pitäisi videoida joskus, niin näkisi vähän paremmin.

Sitten alettiin opetella lelua ruudun takana. Ajattelinkin, että tämä saattaa olla vaikeaa ilman apuohjaajaa... Ei käynyt Luulla mielessäkään, että ruutu-käskyllä ei saisi juosta ruudun läpi palkalle. Kyyläsi myös lelua aika huolella. Pienellä hinkkauksella saatii lopulta treenityyli jollekin alulle. Toimivuudesta ei pysty vielä sanomaan, pitää kokeilla muutama kerta.

Sitten hirveillä kierroksilla rauhallisempiin liikkeisiin. Seuruuta... Luu yllätti ja pysyi tosi hienosti takana heti ensimmäisestä askeleesta. Pää heilui, mutta pysyi pystyssä. Kivalta tuntui! Näytti varmaan ihan hirveän levottomalta, mutta onneksi kukaan ei nähnyt. Tehtiin suoraa ja muutama käännös. Lopuksi sivuaskelia oikealle. Luu teki vähän turhankin tiiviisti ja innolla ja sotkeutui vähän mun jalkoihin. Kivasti piti paikan ja pysyi suorana.

Viimeiseksi avon kaukoja, tai lähinnä maa-kurrea. Näihin en kyllä ole kovin tyytyväinen. Saisi tehdä enemmän töitä nousemisen eteen. Ja matkaa pitäisi saada kasvatettua. Häiriöitäkin pitää treenata ahkerasti. Heti piti kääntää päätä, kun jossain meni ohikulkijoita.

Mutta oli kiva treenata. Sydämensä kyllyydestä riekkuvassa pienessä bordercolliessa on vaan sitä jotain <3