Maanantaina oltiin valkkutokoissa, mutta höntsymeininki on vähän jäänyt päälle... ;) Nyt on kyllä pakko alkaa ryhdistäytyä, sillä piirinmestaruudet on ihan kohta.

Keskityttiin tällä kertaa uuden kiertonoutohässäkkään. Ja huomattiin, että ei se olekaan niin yksinkertaista! Kaikki liikkeen osat ovat koiralle tuttuja, mutta ehkä juuri se on ongelma...? Koirilla tuntuu olevan aika vahva mielikuva kaikesta ohjattuun noutoon ja hyppynoutoon liittyvästä ja näiden rikkominen oli yllättävän haastavaa. Ja näiden koirien treenejä on kyllä rikottu joskus ennenkin!

Kiertäminen on Luulle helppo, mutta siihen pitää toki treenata vielä vaikeammat häiriöt. Ja kiertämistä pitää treenata tiukemmaksi, mielelläänhän se kaarrattaa. Samoin pysähdykset on aika hallussa, se istuminenkin ;)

Mutta sitten... Pitää treenata a) sitä, että suunnan näyttäminen ja noutokäsky voi tarkoittaa myös etupuolella olevaa kapulaa. Vaikka Luu oli nähnyt kapulat, se lähti hakemaan niitä ensin takaa niinkuin ohjatussa. Näihin voisi keksiä kokonaan uudet käskyt. B) Kapulan nostoa kovasta vauhdista "matkan varrelta", ilman kääntymistä siis. Ja ennenkaikkea c) sitä, että kapulan noston jälkeen tullaan hypyn kautta. Sitten vielä kaikki hienosäätö, mutta kohta c on osoittautunut varsin haastavaksi. Varsinkin, jos nosto ei mene ihan siisteimmin, niin koira on hups hei jo ohi hypystä. Eihän tämä vaadi kuin treeniä, ei siinä siis sinänsä mitään vaikeaa ole :) Mutta jotenkin ihan outoa joutua/saada opettaa yhtäkkiä näin paljon ihan uusia juttuja!

Kokeiltiin myös uudestaan sitä merkitöntä merkkiä lelu-eteenmenolla. En ole yhtään vakuuttunut, että suoraan meneminen yleistyy tällä, mutta tehdään nyt jotain paremmpia ideoita kehitellessä.

Seuraamisessakin keskityttiin peruutteluun. Vasemmalle käännös on aika haastava. Ei oikein omat askeleetkaan mene luontevasti. Kivasti Luu kyllä alkoi työstää, kun tein kaarretta vasempaan.

Jonkun verran tehtiin kaukoja kiertoleikillä. En kyllä tiedä, saanko tätä toimimaan. Nyt ei mene ihan toivottuun mielentilaan.

Lopuksi tehtiin häiriötunnari ;)

WP_20150629_20_09_17_Pro.jpg

Ja hämyyn meni, toi ensin tuon, missä luki "eikun tää" :D Mikään häiriötekstillisistä ei siis ollut oma. No joo, pientä huolimattomuutta ilmassa. Uusinnalla oli sitten parempi.

Tehtiin kimpassa vielä uusia paikallaoloja. Ekalla kertaa en keskittynyt itsekään, vaan hölöteltiin treenikavereiden kanssa jotain. Voiko siis syyttää koiraa, jos se sattuu vilkaisemaan muualle ja missaa maahanmenokäskyn? ;) Tehtiin käskytykset vielä uudestaan ja oltiin molemmat skarppeina.