Lauantaina sinne, sunnuntaina takaisin. Välissä kaksi tiukkaa settiä lajitreeniä, salibandya ja luento. Nyt on takki aika tyhjänä, mutta pää (ja onneksi myös videokamera) täynnä materiaalia. Huippua oli!

Tämän leirin teemana oli ohjaukset. Mukaan oli ympätty vähän myös kontakteja ja muita juttuja, jotka olivat ensimmäisellä leirillä kuulemma monilla niin huolestuttavassa jamassa ;) Lauantai-iltapäivä alkoi ensimmäisellä treenisetillä. Kenttä oli jaettu taas neljään osaan ja kierrettiin sitä kuuden koiran ryhmissä.

Me aloitettiin Janitan radalta takaaleikkauksilla. Mukana oli myös pöytä, jolle Nipsu tällä kertaa osasi mennä. Ensin pari tavallista takaaleikkausta, joissa piti säätää mun linjoja ja ajoitusta. Nipsu irtosi hypyille hyvin, eikä meinannutkaan kieltää tai jäädä pyörimään. Ainut ongelma oli se, että se lensi hypyillä vähän väärään suuntaan. Sain lähteä tekemään leikkauksia tosi ajoissa!

Viskileikkauksissa ryysin ensin Nipsun edelle. Kun maltoin antaa sen mennä putkesta edelle ja sitten muistin pitää jalat oikeaan suuntaan ja käden alhaalla, niin tässäkään leikkauksessa ei ollut mitään ongelmaa.

Seuraavaksi oli Mikon rata, jossa tehtiin twistiä, puolivalssia ja sylivekkiä. Lopussa lisäksi avokulma kepeille ja takaaleikkaus. Twisteissä olen edelleen kömpelö, mutta sain ne jotenkin tehtyä. Puolivalssihypyllä piti treenata jarrun ja liikkeellelähdön rytmitystä. Sylivekkiä Mikko opetti vähän eri tavalla kuin olen tottunut tekemään. Toimi yllättäen ( :D) paremmin kuin oma versioni, jossa Nipsu lähti ihan väärään suuntaan. Sitä pitää kyllä treenata lisää, että maltan olla huitomatta. Kepit onnistuivat hyvin, mutta palkka oli valmiina lopussa.

Jaakon radalla tehtiin poispäinkäännöksiä. Oli aihe sitten mikä tahansa, Jaakko jaksaa ihailtavasti pakottaa mua pois omalta mukavuusalueeltani. Tämäkään ei ollut poikkeus, ja Jaakon ensimmäinen kommentti oli "Jaahas, Nipsu. Et sitten meinannut leijeröidä?" Radalla oli yksi kohta, jossa pystyi kiertämään pituuden kummalta puolen vaan. Mä olin menossa sisäkautta, mutta "jouduin" sitten yrittämään sitä leijeröintiä. Ei saatu sitä ihan onnistumaan, koska mokasin aina jonkun kohdan keskittyessäni toiseen, mutta kyllä se Nipsun puolesta olisi onnistunut. Noin muuten tein ohjauksissa taas ihan liikaa kaikkea, joten piti rauhoittaa varsinkin käsiä ihan urakalla.

Viimeisenä treenattiin irtoamista Marin radalla. Ensin kokeiltiin putken lukitusta hyppysuoran päästä. Nipsun pää kääntyili kovasti, mutta lopulta se näytti lukinneen putken. Kun päästin menemään, se kiisikin vauhdilla pari ekaa hyppyä, mutta sitten iski uskonpuute ja se kääntyi takaisin. Hassu pieni koira. Helpotettiin tätä sitten vähän. Seuraavaksi sivuirrotusta hypylle ja törkkäisy kepeille. Varmistelin ensin sivuirtoamista liikaa ja käännös oli huono. Kun yritin ennakoida käännöstä, Nipsu ei enää irronnutkaan. Se alkoi kyllä olla tässä vaiheessa jo aika poikki. Lopuksi vielä loppusuorairtoaminen. Helppo nakki, kun palkka oli suoran päässä.

Jäähkälenkiltä kiidettiin suoraan sählyyn, josta oltiin treenien venymisen takia jo myöhässä alkuverkoista. No, eiköhän edellisessä ollut verkkoja tarpeekseen... Pelattiin pienimuotoinen turnaus neljällä joukkueella. Meidän joukkueessa suurin osa oli pelannut sählyä viimeksi koulussa, jos silloinkaan. Hyvin pistettiin kampoihin kuitenkin, tsempattiin ja saatiin maalejakin. Vikassa pelissä jopa syöttökuvioiden kautta! :D Oli kyllä tosi hauskaa ja kaikki olivat ihan kympillä mukana.

Suihkun ja pizzan jälkeen olikin sitten valmista kaura nukkumaan. Sen verran taisi olla vielä kierroksia, että kovin sikeästi en saanut nukuttua. Tuli kuitenkin edellisyötä pidemmät unet, kun aamulla tarvitsi nousta vasta seitsemän jälkeen.

Hotellin aamupalaa sulateltiin ensin Marin pitämällä luennolla agilitykoiran huollosta. Hyvää muistutusta tuli taas ihan perusasioista. Ja ihan vähän huono omatunto asioista, jotka tietää hyödyllisiksi, mutta joita ei vaan saa tavaksi... Äiti pitänee opettaa jumppaamaan Nipsua ;)

Sitten aksaa eilisen tapaan.

Taas aloitettiin Janitalta, nyt aiheena niistot ja ihmisnuoli. Molempia tehtiin ensin ihan alkeistreeninä ja lopulta ratana. Radassa tein niistot yhdellä kädellä, mutta Nipsu kääntyi ne hyvin niinkin. Ihmisnuolessa hyppäsi pää ylhäällä, joten se palkattiin erikseen.

Mikon radalla tehtiin valsseja. Niissä meillä ei ollut isompia ongelmia, mutta yhdessä sain Nipsun kieltämään. Rauhallinen ohjaus loppuun asti... (Mutta kuka olisikaan parempi koutsi löytämään omaa sisäistä Mikko Aaltosta...?!) Vaikeinta oli alun takaakierto, jonne koira piti tökätä kaukaa. Niitä pitää treenata palkan kanssa erikseen, kun Nipsu oli liikaa kiinni mussa. Tässäkin oli lopussa kepit. Nyt piti lähettää jyrkkään umpikulmaan, tehdä päällejuoksu keppien päässä ja juosta koiraa vastaan. Tässäkin oli palkka lopussa, joten ei ongelmia.

Jaakon radalla oli kaksi aihetta, pakkovalssi ja persjätöt. Ensimmäisessä käytettiin ryhmänä aika paljon aikaa siihen, että harjoiteltiin oikeaa askelkuviota keppien pakkovalssiin :D Oli muuten vaikeaa! Radassa jouduin keskittymään niihin askeliin niin paljon, että ajoitus kärsi, mutta voitto jo sinänsä, että sain se jalat menemään suunnilleen oikein. Mulle on tosi vaikeaa oppia tuommoisia.

Persjätöissä Jaakko pääsi taas patistamaan mua löysäämään pipoa ;) Pari kierrosta meni siihen, että varmistelin ja tein persjättöjä myöhässä, mutta lopulta sain sen vaikeimmankin kohdan onnistumaan. Ja eihän se tuntunut edes vaikealta, kun uskalsi vain mennä. Vaikeinta mulle onkin se uskaltaminen, mutta näissä treeneissä on pakko! :)

Marilla katsottiin sitten niitä kontakteja. Jokainen kävi vuorollaan puomitsekkauksessa. Mä menin sinne valittaen, miten Nipsu ei osaa sitä ja tätä ja miten sekään ei oikein toimi... Näytettiin pari versiota (päällejuoksu ja taaksejäänti etupalkalla) ja ne sekä viime leirin muistiinpanot katsoen Mari sanoi vaan, että hyvät ne on, moni olisi kateellinen, jatkakaa samaan malliin. Siinä ei mutkut auttaneet :D No joo, niitä liike- ja sanahäiriöitä saatiin sentään kotiläksyksi. Taaksejääntiäkin saan treenata, mutta ei pidä ottaa siitä niin paljon stressiä.

Samalla sai tehdä itsenäisesti muita kontakteja ja pöytää. Tulipa kerrankin tehtyä sitten sitä pöytää, mutta ei se tällä treenillä vielä valmistunut... Nipsulta tuntuu katoavan se vähäinenkin aivotoiminta, kun se väsynyt ;)

Viidentenä rastina oli vielä jumppanurkkaus, jossa katsottiin jumppaliikkeitä sekä alkuverkkoihin että lepopäiville. Suurin osa oli tuttuja, mutta sain kyllä uusiakin helposti toteutettavia vinkkejä treenien yhteydessä tehtäväksi.

Sitten oli edessä enää kotimatka, joka sujui yllättävän kivuttomasti. Jaksoin ajaa koko matkan, vaikka vaihtokuskikin oli tarjolla. Jenni oli ottanut mukaan yhden äänikirjan, jota kuunneltiin mennessä ja tullessa. Voin muuten suositella pitkille automatkoille! Siihen keskittyessä aika kului rattoisasti. Eilen illalla piti kyllä jättää dekkarin loppuratkaisu arvailujen varaan ja kuunnella vaalivalvojaisia. Jännää oli sekin! Hyvä Pekka!!!

Kiitos Jennille ja Siirille mukavasta matkaseurasta, koutseille parhaista treeneistä ja muille leiriläisille hyvästä seurasta! Onneksi seuraava leiri on taas kohta! :)