Ei oo enää montaa treeniä ennen tokon Sm-kisoja! Paljon vaiheemmassa ollaan, mitä ikuisena optimistina (heh) alkuvuodesta kuvittelin, mutta ei se mitään. Näillä mennään ja ens vuonna uusiks ;)

Oltiin koirien kanssa keskenämme lähikentällä. Tänään on ollut sateista, mutta treenin aikana paistoi aurinko. Ei siis saatu sadetreeniä vieläkään. Luu teki kaksi settiä ja Tuittu välissä jotain.

Luoksetuloa osissa. Ensin maalinkierto vauhtipalkkaan ja pari stoppia vartaloavulla + uudella kierrolla. Ihan ok. Sitten seisomisesta maahan, ekalla läpi ja vauhtipalkka, kun tuli vähän odottavaa laukkaa. Tokalla palkka maahanmenosta, oli hyvä. Sillä kyllä vääntyilee noi kumiranteet näissäkin ihan miten sattuu. Eteentuloja maalinkierrolla ja maahan jätettynä. Hyviä ja suoria, maasta vähän hitaampi. Eteentuloja maasta askeleen-kahden päästä ja satunnaisesti sivulle. Nääkin hyvin.

Tunnari. Laitoin kapuloita pareittain isoilla väleillä. Kahden kapulan välissä pari senttiä, parien välissä semmoinen puolisen metriä. Oisko pareja ollut joku kuusi, eli koko jutulla mittaa kolmisen metriä. Ekan teki hyvin. Haisteli ensin yhdestä kohtaa, mutta tajusi laajentaa ja omalla malttoi vielä tarkentaa huolella siihen oikeaan. Tein uudestaan, jolloin otti sen edellisen oman parin. Siinä oli varmaan kyllä hajua. Toruin, kutsuin pois ja lähetin uudestaan, jolloin yritti edelleen ottaa sen matkalle tiputtamansa väärän. Sitten selitin tarkasti, että pitää niinku haistella kunnolla, mikä se oikea kapula on, eikä voi ottaa vaan semmoista, mikä on ollut paikassa, jossa on vanhaa hajua... :D Totta kai viisas bordercollie ymmärsi ja teki sitten hyvää työtä :) Tein vielä kolmannen kokonaan alusta ja nyt oli kyllä takki napitettu ja  vimpan päälle! Selvästi merkkasi sen vanhan paikan (vein sen nostetun väärän takaisin), mutta ei mennyt hämyyn vaan teki tosi tarkkaa työtä.

Idaria, palkkaa (nami tai nami+lelu) kaikista asennoista. Merkit mukana, kuviossa neljä sivua. Ekalla kaikkia asentoja, en enää muista järkkää. Toisella I-I-S-I. Kaikki meni oikein ja asenne tuntui kivalta :)

Sitten Luu huilimaan ja Tuittu tekemään seuruuta, tolpankiertoja, luoksetuloa ja kaukoja. Nyt meinasi liikkeiden väleissä mennä nenä maahan ja jouduin herättelemään. Onkohan liikaa treenata kahtena peräkkäisenä päivänä... ;) Seuraamisessa pysyi kyllä kontakti katkeamatta. Yhdessä pätkässä edisti varmaan schipperkenmitan, huvittavan tomerana.

Luoksetulossa nousi taas odotellessa seisomaan, on se vaikeeta. Muuten luoksetulo ok. Jättö vielä uudestaan ja ylläripalkka pysymisestä. Kaukoissa yksi kisamainen sarja. Yksi kaksoiskäsky ja liikkui n. puoli mittaansa. Muutama vaihto erikseen ja lähempää, niissä tekniikka parempi.

Luu teki vielä kaukoja ja seuraamista. Kaukoissa tekniikkaa vapaamuotoisesti ja yksi kisamainen sarja. Edelleen se rauhallisempi käsimerkki tuntuu toimivan, ei pompsahda seiso-istussa niin pahasti. Kisamaisessa (perinteinen järkkä) liikutti vasenta takatassua ja kääntyi vinoon, mutta oikea saattoi jopa pysyä paikallaan, ei sitä vaan edestä ja kaukaa näe kunnolla. Muut asennot hyvin. Yhdessä välissä jäi tuijottamaan johonkin, odotin vaan hetken.

Seuruussa vaan muutama pätkä merkkien ja lelujen seassa. Cuzin ohitus varsinkin ekalla kertaa oli vaikeeta. Ei katsonut, mutta alkoi painaa ihan hulluna, kun piti väistää houkutuksia niin tosissaan <3 Sitten rentoutui ja pystyi seuraamaan ihan hyvin.