Maanantai 18.2. aloitettiin aamutreeneillä. Luu teki seuraamista, tunnarin palautusta, luoksarin, kaukoja, tunnarin kokonaisena ja lopuksi ruutuun menoa ja pysähdystä (lelu takana). Tunnarin palautukset kokonaisuuksissa on otettu nyt erityissyyniin. En mielelläni treenaa Luun tunnaria yksin, koska haistelusta tulee sille liian helppo (-> koirasta huoleton), mutta täytyy vaan muistaa ennen koetta tehdä hajustetuilla kapuloilla.

Syyn kanssa aloitettiin ruututreenillä. Lelu valmiina ruudussa ja treenattiin lähinnä alkuja. Tämä ei ollut hyvä virittely kokonaisuustreeniin, koska se meni huonosti. Yritettiin tehdä koko aloa. En edes muista, miten meni, mutta mielentila oli huono.

Syy teki vielä puomitreeniä. Tai melkein enemmän irtoamista koottuun hyppyyn mun ollessa takana. Tämmöistä puomin jatkoa kun yritettiin tehdä, mutta oli ilmeisesti vähän huono päivä tässäkin lajissa, kun irtoamistehtävä ei meinannut onnistua. (Tarjosi takaakiertoa yms. sekoilua siis.)

Tiistaina agivalkussa oli 0-treenit. Lisäpaineena vielä joukkuekisa. Käytettiin paljon aikaa tutustumiseen ja oltiin hyvin valmistautuneita :) Radassa oli melkein pakko tehdä takaaleikkaus aalle. Muistelin, että Syy ei ole tainnut treenata sellaista ikinä... Reippaasti päätettiin kuitenkin yrittää, ja eihän siinä ollut mitään ongelmia. Selvitettiin meidän veto nollana ekat 10 estettä. Virheen jälkeen pakka sitten levisi ja tuli enemmänkin säätöä. Lisäksi oma kunto petti ihan täysin enkä jaksanut edes juosta. Tärkein kuitenkin saavutettiin, eli meidän joukkue voitti! :D (Kiitos russeleiden.)

Treenattiin lähinnä yhtä s-linjamaista kuviota ja kokeiltiin siihen eri ohjauksia. Olin myöhässä tai Syy tiputti rimoja. Välistäveto vaati multa vähän liikaa läsnäoloa, että olisi ehtinyt jatko-ohjauksiin. Putkesta-putkeen -irtoaminen oli myös ensin vaikea, kun Syy ei muistanut keskittyä ;) Kun ilme oli oikea, niin putkikin imi. Puomi ei tänään oikein sujunut, kun se piti nopeasti vielä palkata loppuun. Mm. poikkari, takaaleikkaus ja pimeä putkikulma merkkauksella sujuivat!

Torstaina Syyn tokoryhmä. Alkuhöntsäilyssä kiertoa, jossa hoksasin Syyn jäävän nameihin kiinni. Ehkä sitä voisi hyödyntää perusasennosta lähtöönkin? Nyt sain sen tarjoamaan kiertoa, kun pidin namit näkyvissä.

Sitten niitä kokonaisuusjuttuja liikkurin kanssa. Lähinnä seuruun aloitusta. Oli vaikeaa, mutta nami kädessä onnistui, joten palattiin aina siihen.

Lauantaina meillä oli Maaritin koulutus nuorten koirien tokoringin kanssa. Syyn aiheena ylläripylläri kokonaisuudet ja ääntely. Saatiin Maaritilta monta kivankuuloista vinkkiä ja harjoitusta nimenomaan mielentilaan. Aloitukseen testailtiin seuruun tarjoamista ja namien heittelyä. Ei kiihdytä niin paljon kuin lelu, mutta koira pääsee kuitenkin purkamaan juoksemisella. Tää otetaan ehdottomasti kokeiluun. Tehtiin myös keskittymisharjoitusta istuen (samaa myös luoksarin jättöön!) ja perusasennon tarjoamista kapulan heitosta. Viimeinen ei ehkä kuitenkaan toimi Syyn ongelmaan, koska en usko kapulasta luopumisen olevan ristiriitojen aiheuttaja. Seuraavan kerran aihekin on siis jo valmiina, ellei jollain ilveellä ratkota kiertohaasteita sitä ennen :D

Luulla olikin tylsempi viikko, mutta sunnuntaina sekin pääsi tokottamaan. Kokonaisuussetti kaukoilla, seuraamisella, luoksetulolla ja tunnarilla (sain nakitettua pari hajustajaakin :) ), josta palkka. Ohjatun nostoja esteiden (verkot) kanssa ja edellisiltä jäänyttä diagonaaliruutua. Eteenmenoa en edes yrittänyt ahtaassa tilassa, mutta ruutuun tuli hyviä suoria menoja ja stoppeja lelunkin kanssa. Luu oli kiva!

Syyn kanssa testailtiin uusia ideoita. Ensin tarjoamisjuttua ja sitten seuraamisen aloituksia. Kiertoa tehtiin nameista luopumalla ja tarjoamalla, ensin ihan läheltä. Noudon kanssa treenattiin heittoa ja perusasennon tarjoamista. Tämä oli Syylle helppo. Luoksarin jättöä palkkailin ja lopuksi muisteltiin tunnarijuttuja.

Aksassa Syy treenasi jyrkkiä menoja puomille. Ohjuri apuna ja sen kanssa meni ihan hyvin. Jyrkimmällä menolla tuli ensin joku loikka alasmenolla, mutta muuten tosi hyviä osumia kaikki. Keppejä tehtiin kans.