Aksaviikko! Poikkeuksellisesti NELJÄ aksapäivää viikon sisään. Mitään muuta ei sitten tehtykään.

Maanantaina oltiin Markon treeneissä. Taattuun tapaan vauhdikas ja tilava rata ulkokentällä. Melko tökkivää menoa oli, mutta ihan hyviä lyhyitä pätkiä. Joissain ohjauksissa, varsinkin inneissä ja saksalaisissa, voisin auttaa Syytä ohjauksella vähän enemmän. Olen itsekin miettinyt tasapainoilua sen suhteen, että haluan Syyn kuuntelevan käskyjä ja olevan vähemmän mun liikkeessä kiinni, mutta toisaalta miksi en tekisi asioista sille vähän helpompia, kun sille se kuuntelu ei ole kovin luontaista? Balanssin etsiminen jatkuu. Rimoja tuli taas jonkun verran varsinkin takaakierroissa, ne ahistaa tällä hetkellä aika paljon. Treenilistalla onkin eri juttuja, mitä testailla, pitäis vaan ehtiä tehdä tekniikkatreenejä jossain välissä. Keppikulma oli Syylle vähän vaikea, sitä ei saatu vauhdissa tehtyä. Sen sijaan poikkari keppien jälkeen putkeen sujui. Puomi tehtiin vain kerran ja tuli tosi hyvä osuma!

20210531_175347.jpg

Keskiviikkona oli tarkoitus tehdä ihan kevyt treeni. Oli kuitenkin niin kiva rata, että oli pakko tehdä vähän pätkiäkin. Onneksi ne sujuivat aika helpolla, niin ei tarvinnut hinkata moneen kertaan. Keppikulmat oli taas Syylle vaikeita, mutta jyrkästä avokulmasta uskallettiin ottaa jopa toinen verkko pois :D Se kakkosväliin taipuminen on vaan tällä hetkellä _todella_ haasteellista. Puomikin meni tänään ihan kivasti, jopa takaakiertojatkolla. Kerran loikkasi, kun tehtiin muutaman esteen pätkällä, mutta korjasi seuraavalla.

20210602_200453.jpg

Torstaina sitten kolmen startin iltakisat Ylökkin ulkokentällä. Radat olis olleet ehkä ihan kivatkin vähän isommilla esteväleillä, nyt oli aika sumppua. Agiradat menivät enemmän ja vähemmän säädöksi. Pätkittäin ihan hyvää, niinkuin molempien ratojen alut, mutta kepeiltä virheet ja virheiden jälkeen meni aika jäkitykseksi. Molemmat puomit taisi olla myös huonot. Aksaradoilta hyllyt kielloista.

Hyppärin alkupuolella oli kuvio, johon en meinannut keksiä mitään ratkaisua. Päädyin yrittämään kolmea valssia, joiden tiesin vaativan rohkeaa liikkumista. Ja siihen olen tyytyväinen, että uskalsin! Se meni ihan hyvin ja niin meni loppuratakin! Nolla! Kakkosesteellä tuli hidastus ja yhden hypyn kierrätin kauemman siivekkeen kautta. Muuten mentiin ilman ylimääräisiä kiemuroita, joten etenemä 4,49 m/s kertonee hyppärin rataprofiilista :D Voitettiin tiukka kisa kolmella sadasosalla, kerran näinkin päin!

20210603_222507.jpg

Pari palauttelupäivää ja sunnuntaina Hyvinkäälle! Ilmoittauduin vähän tuomarin takia, kun ei olla monesti Petterin radoilla olut, mutta tuomarinmuutoksen seurauksena meidän Tommihan meitä siellä tuomaroi! :D

Ekalla hyppärillä oli 90 asteen umpikulma kepeille ja tiesin, että tällä hetkellä Syy ei kykene niitä tekemään. Jarrutin siltä kaiken vauhdin pois, mutta silti valui kakkosväliin. Korjauksella ok, ja lisäksi taisi räjähtää rengas ja tippua yksi rima, muuten selvittiin oikeaa reittiä.

Molemmat aksaradat oli tosi huonoja. Ekan mokasin itse heti alussa olemalla tuhat vuotta myöhässä, kun olin kuvitellut ehtiväni aalle persjättöön. Siitä jatkettiin, mutta tuli heti perään kamala puomiloikka, kielto suoralta, keppivirhe. Siitä kun päästiin jatkamaan, loppu sentään ehkä jollain rimanpudotuksella maaliin.

Vikalla radalla takelleltiin jo alkusuoran jälkeen. Ja kepit ei onnistunut nytkään. Tosi huonon tuntuista.

Nyt jäädäänkin hetkeksi (taas) kisatauolle ja treenaillaan (taas) noita isoimpia perusongelmia.