Sunnuntaille sain ympättyä sekä tokokokeen Lempäälässä että kolme agilitystarttia Hyvinkäällä. Mihinkään ei tullut edes kova kiire ja kotonakin olin jo joskus yhdeksän aikaan. Tehokasta.

"Kotikokeessa" piti olla tuomarina Harri Laisi. Koetilannetta mentiin treenaamaan, mutta toki ajattelin, että on samalla hyvät saumat saada hyvät pisteet SM-kisojen karsintaa varten ;) Laisin sairastuttua tilalle saatiin huomattavasti tarkempi Pirkko Bellaoui, joten ihan niin takki auki ei voinutkaan lähteä pistejahtiin :D Vaan ihan hyvinhän siinä kävi.

Ensin tehtiin yksilöliikkeet kahdessa osassa, lopuksi paikallaolot. Koiria oli seitsemän ja Luun vuoro toisena. Olisin mieluummin mennyt myöhemmin, että olisi ehtinyt rauhassa opetella liikkeiden aloituspaikat ja suunnitella siirtymät, mutta kohtuuhyvin ehdin ne tuossakin katsoa. Samalla virittelin Luuta lähinnä sivulletuloilla.

Tehtiin alut "Jessican tyylillä" ja sain kyllä Luun tosi kivasti hallintaan! Välillä jouduin sille sanomaan, mutta sain sen hyvin kuulolle ja itse sivullesiirtymät se teki kivalla asenteella. Ei ne vieläkään täydellisiä ole, mutta siis huomattavasti parempia näin. Siirtymät olivat vähän vallattomia, niitä pitää vielä kehitellä. Kehuihinkin vastasi mukavasti, välillä jopa hyppi vasten. Tokan kehän alussa ruutu oli ainut, jossa en muka ehtinyt valmistella alkua hyvin, kun liikkuri ja tuomari jo odottivat, joten siinä vähän jähmeyttä. Otti kuitenkin siinäkin katsekontaktin ihan itse hyvissä ajoin.

Zeta 9,5 - s-m-i. Jännitin istumista ja tuntui, että jäi seisomaan. Aina yhtä inha tunne ja aina yhtä kiva yllätys kääntyä ja nähdä koiran istuvan :)

Tunnari 10 - Oma oli toinen oikealta. Oikaisi rivin keskelle, reagoi kyllä omaan. Vähän löysä palautus.

Hyppynouto 10 - Ei niin hyvä kuin on ollut treeneissä, mutta ihan rento kuitenkin. Sekä tunnarissa että hypyssä pientä hivutusta sivulle.

Ohjattu 8,5 - Puri :/ Tää pitää ottaa kyllä työn alle, on vaan vaikea saada treeneissä esiin. Lisäksi pa kuulemma vähän vino.

(tauko)

Ruutu 9 - Piste siitä, että reagoi ruudun stoppiin viiveellä. Käskytin siis tosi aikaisin, mutta Luuhan valui sinne takarajalle. Oli sisällä kuitenkin. Muuten ok.

Luoksetulo 9,5 - Ihan kivalla asenteella. Stoppi ja viimeisen pätkän vauhti nyt eivät koskaan ole tarpeeksi hyviä ;)

Seuraaminen 9 - Todella ylivireistä! Painoi, sääti ja teki huonoja askelsiirtymiä. Vasemmalle askelissa astuin vielä tassun päälle. Mutta onhan se iloista ja innokasta.

Kaukot 9,5 - Pieni takatassujen kevennys seiso-istussa, muuten ok.

(tauko)

Istuminen 10 - Ei kai mitään.

Paikkamakuu 10 - Pirkko kommentoi, että makasi kuin sfinksi. Silmät olivat kuulemma liikkuneet ja lisäksi oli nielaissut :D Alas ja ylös ihan hyvin.

Yhteensä 303 p., KP ja luokkavoitto :) Mutta erityisesti tuosta mielentilasta jäi hyvä fiilis! Sen kanssa on tahkottu niin paljon ja yleensä kokeessa on aina palattu vanhaan kuplailuun. Nyt kuitenkin tuntui, että sain kerrankin erävoiton!

Luun koe

Kokeen jälkeen kävin Nipsulassa vaihtamassa koirat ja syömässä, sitten hurautettiin Nipsun kanssa Hyvinkäälle. Siellä oli aikataulu vähän myöhässä, joten jäi ylimääräistäkin aikaa. Täälläkin tuomarinvaihdos, alunperin ilmoitetun Marjo Heinon sijasta Anne Viitanen. Ihan kuin Annen ratoja ei saisi juosta tarpeeksi kesäisin Takkujen kisoissa :D Muutama aika jännä kohta ja inhottava 180 asteen käännös pussista, mutta ihan mentäviä olivat kaikki.

Ekalla agiradalla saatiin keinulta vitonen, mitä en kyllä huomannut. Aika hilkulla oli, mutta ei jäänyt siitä kiinni, sillä myöhemmin Nipsu shelttiohitti aan. Voi jestas... Sen estahakuisuus on nykyään jo oikein hyvä, mutta mitä isompi este ja mitä suorempaan edessä, sitä selkeämmin pitää näköjään ohjata. No, saatiinpahan tehdä puomi kunnolla, ihan tarpeeseen tuli. Jäi vissiin tokoasetukset päälle, kun tulokseksi saatiin kymppi.

Ja sama jatkui toisella radalla. Ensin yksi rima. Ohjaukseen tuli vähän kiire, ei muuten mitään ihmeellistä. Ja aalta vitonen. Takaviistosta näytti, että ois osunut, mutta ei kai sitten. Hyvä se ei ollut kuitenkaan. Taas puomilla kunnon stoppi ja vähän liikehäiriöitä. Samoin keinun otin nyt ihan tosi varman päälle :D Tällä radalla oli aika ovelasti kepit ja pituus ihan vierekkäin. Pituuden kulmakepit olivat samaa tavaraa kuin pujottelukepit ja siis sisäänmenon takana n. metrin päässä. Mahtoi olla vaikea hahmottaa, mistä mennä, mutta ongelmitta Nipsu ainakin oikean välin löysi. Pituudella ohjaajan piti sitten suikata siitä samasta kapeasta välistä, ei paljon voinut juosta optimaalista linjaa tai ottaa etumatkaa.

Hyppäri oli kiva ja vauhdikas. Loppupuolella olin suunnitellut vähän vekkaavani hypylle, jotta saan Nipsun tulemaan vikaan takaakiertoon. No, enhän mä siinä sitten käytännössä mitään ehtinyt tekemään ja Nipsu luki putken jo hypyn takaa. Huusin ja huusin, mutta pysähtyi vasta putken suulla. Ainakin kuono kävi putkessa, mutta tuomari ei tätä ilmeisesti nähnyt ja päästiin nollalla maaliin... Vähän ehkä noloa, mutta ei sentään voitettu eikä viety kenenkään serti-mahkujakaan, kun se jaettiin kolmannelle. Nipsu oli siis kuitenkin toinen, vaikka vähän tuhrattiin ylimääräistä aikaa ja nollia tuli paljon.

Nipsun radat