Eilen kisattiin tokon Pohjois-Hämeen piirinmestaruuksista. Oli vähän epämiellyttävä olo etukäteen. Luu on osallistunut elämänsä aikana neljä kertaa erilaisiin (evl-) arvokisoihin. SM-kisat 2012 menivät kokemuksen piikkiin, koira oli niin kesken, etten edes odottanut enempää. 2012 piirinmestaruuksissa oli eväät jo ehjään suoritukseen, mutta koe päättyi katastrofiin ja kolmen viimeisen liikkeen nollaamiseen. (Samana syksynä palaset loksahtivat kohdalleen ja maajoukkuekarsinnat sujuivat varsin hyvin.) MM-kisoissa nollattiin ruutu erittäin erikoisella tavalla. Koira tuntui muuten hyvältä. SM-kisoissa 2013 oli positiiviset odotukset, sillä koira oli ollut treeneissä todella hyvä. Kisat menivät kuitenkin penkin alle ja päättyivät punaiseen korttiin - meidän bravuuriliikkeessämme ruudussa... Eihän tämä ura vielä pitkä ole, mutta surkea arvokisahistoria oli ehtinyt kehittää pienen ja pirullisen peikon takaraivoon. Kuulostaa typerältä, mutta eniten pelkäsin sitä, että epäonnistutaan taas ja lietsotaan peikkoa lisää. Yhdet kisat sinne tai tänne, mutta ison kuvan kannalta kehitin itselleni inhottavan pakon saada edes jonkulainen onnistuminen näissä karkeloissa.

Joskus olis helpompi elää kuin tuo koira ja olla miettimättä liikoja ;)

Kaiken lisäksi päiväksi luvattiin paljon vesipisaroita. Onneksi säätiedotukset eivät ole aina oikeassa ja vettä tuli kokeen aikana vain välillä. Ja onneksi kaikki ei aina mene pahimpien pelkojen mukaan.

EVL:n tuomaroi Salme Mujunen. Ensin tehtiin paikallaolot ja sitten yksilöliikkeet neljässä osassa. Tämä teki päivästä pitkän ja koirille raskaan, mutta toisaalta vaihtelevat sääolosuhteet jakaantuivat suht tasaisesti kisaajien kesken. Luun vuoro oli suunnilleen puolivälissä luokkaa.

Istuminen 10 - Koirat jätettiin viistosti kenttään nähden ja piilosta kehänauhalle palatessa oli vähän vaikea löytää oma paikka ;) Poukkoilin rivissä etsien omaa väliäni ja pokassa oli pitelemistä koiran luokse palatessa. Salme sanoi, että oli kuullut jonkun vinkuvan, mutta ei saanut paikallistettua syyllistä. Kukaan ei myöskään myöntänyt. Enkä kyllä myönnä vieläkään, että se olisi Luu ollut.

Paikkamakuu 10 - Korjasi pään jättökäskyllä paremmin, mutta Katin mukaan oli nostanut sen kesken makuun...! Piilosta tullessani oli pää maassa, mutta nosti sen taas palatessani. Meidän paikallaoloryhmän aikana satoi enemmän, joten oli varmaan inhottava olla. Oli kuitenkin ollut ihan rauhallinen.

(tauko)

Seuraaminen 9 - Alkoi huonosti, ekoissa paikallakäännöksissä asetteli itseään ja teki vinon pa:n. Ekalla pitkällä suoralla sai jonkun ihan mystisen kooman ja "seurasi" koko pätkän ilman kontaktia eteenpäin tuijottaen. Meinasi hikikarpaloa pukata otsalle sitä ihmetellessä, mutta täyskäännöksessä heräsi onneksi koomastaan ja seurasi lopun normaalisti.

Idari 9 - Salme ei kommentoinut, mutta ei varmaan tykännyt seuraamisesta...? Asennot musta ihan hyvät.

Luoksetulo 9,5 - Ihan kiva. Edessä oli ehkä inasen vinossa.

(tauko)

Ruutu 9 - Jännitti. Kaiken lisäksi kaksi meitä edeltävää koiraa otti punaisen kortin kehänauhan ylityksestä. Mujunen ja ruutu - tuleeko kenellekään flash back SM-kisoista...? Luu meni merkille ja ruutuun hyvin, mutta tosi taakse. En nähnyt yhtään, oliko sisällä, mutta näin takanauhan heilahtavan. Valitsin kahdesta riskistä ehkä kuitenkin pienemmän ja korjasin huutamalla "LuuMaa!". Toimi! Sivulle törmähti, mutta se ei näköjään haitannut. (Salme ei näyttänyt muutenkaan olevan tarkka tuommoisista, esim. sivulle sai tulla pompulla.) Olipa ruutukirouksen (ruudun nollaus aina uudella tavalla) lähellä, mutta me niin selätettiin se! :)

(tauko)

Ohjattu 9,5 - Saatiin vasen, kiva. Ihan hyvä, vähennys tuli otteen korjailusta. En nähnyt korjasiko oikeasti, vai oliko se taas vaan sitä pään heiluttelua. Siitä olisi kyllä kiva päästä eroon, saadaan ihan turhia pistemenetyksiä "pureskelusta".

(tauko)

Hyppynouto 10 - Nostatin ihan reilusti ennen kehäänmenoa. Ylikiersi nostossa ja piti huonosti, mutta taisteli kapulan palautukseen asti (jossa pää roikkui). Ruohookin meni vähän suuhun, sylki sitä luovutuksessa...

Tunnari 9 - Ei löytänyt kapuloita pitkästä ruohosta ihan suorilta, teki kaarroksensa kapuloiden takana ja kapuloille päästyään nosti oman heti kohdalla. Piste meni tuosta ylimääräisestä kaartelusta.

Kaukot 10 - Kaukot kymppi!!! :) :) :) S-M katsoi muualle, mutta teki painokkaalla käskyllä. Tekniikka piti ja takatassut pysyi. Se on sittenkin mahdollista!!!

Pisteitä yhteensä 303,5 ja selkee piirinmestaruushopee! Hanna-Mari ja Tosi olivat ylivoimaisia melkein puhtaalla 10-suoralla ja pronssin veivät Maiju ja Ihme aika huikealla evl-korkkauksella. TamSK vei muutenkin kaiken, kaksi joukkuettamme ottivat kaksoivoiton. Luu oli hopeajoukkueessa yhdessä Katrin ja Taon sekä Marian ja Lahja-aussien kanssa.

Nää nyt oli vaan piirinmestaruudet, mutta nää oli ekat arvokisat, jossa me onnistuttiin. Se on sittenkin mahdollista :)

Video (ruutu harmillisesti puuttuu.)

IMG_9269-normal.jpg