Pakko sanoa, että oli kyllä aika turha kisareissu. Ensin heräsin aikaisin aamulla ja ajelin pimeässä Riihimäelle ihan kamalassa säässä. Välillä tuli niin paljon räntää vastaan, että oli pakko körötellä motarilla alle 80 km/h, kun ei nähnyt oikein mitään. Onneksi ei ollut tuon pidempi matka. Kisapaikalla sai talsia loskassa niin, että jalat olivat märät jo ennen ekaa starttia.

Radat olivat sentään kivoja, niinkuin Saviojan Annella yleensäkin. Nipsun kanssa menokin sujui ihan kivasti, mutta sitten aina piti sattua jotain ja käteen jäi kolme hyllyä.

Ekalle lähtiessä en saanut itseäni vielä kunnolla hereille ja fiilikseen. Lähdettiin kolmantena, joten aika suorilta sai tutustumisen jälkeen valmistautua lähtöön. Ihan hyvä tsemppi ja draivi saatiin kuitenkin päälle. Rata sujui muuten ihan hyvin, mutta keinun jälkeen heitin vähän huolimattomasti putkeen ja Nipsu eksyi aan alle. Sehän ei siis itse voi mitään putkensuuta löytää, jos semmoista ei sille selkeästi näytä. Hetki siinä pyörittiin, kun Nipsulle iski aivottomuuskohtaus. Aallakin se siinä kävi sitten hyllyttämässä. Piti ihan pysäyttää se hetkeksi, että päästiin jatkamaan. Loppurata taas ihan hyvin. Puomilla vähän aavisti vapautusta, vaikka jäikin kiltisti odottamaan. Noi on pahoja, kun ei oikein voi korjatakaan, kun on kuitenkin ehtinyt sanoa vapaan.

Mikä putki, missä?!?!

Seuraava rata oli hyppis. Alku meni ihan hyvin. Ekan putken jälkeen oli hauskasti kolme hyppyä, jotka tein valsseilla. Aina vaan aikaisemmin saisi lähteä ennakoinnista eteenpäin, mutta aika kivasti sain ne menemään. Putken jälkeen oli sitten valssi pahasti myöhässä, kun jäin varmistelemaan putkea. En luota Nipsuun noissa tummissa ja jyrkissä mutkaputkissa ollenkaan... Viimeinen putkeenvienti oli hankala. Tein sen kamalalla kankipakkovalssilla, mutta selvittiin. Takaa kääntämällä en uskaltanut koittaa ja pakkovalssissa oli pakko ottaa liian aikaisin haltuun, kun vieressä oli ansahyppy niin tyrkyllä. Melkein nollalla siis maaliin, mutta sitten Nipsu hyppäsi tokavikan hypyn edestakaisin. Meinasin ensin tehdä siihen valssin, mutta päädyin kuitenkin vaan heittämään. Nipsu kääntyi liian tiukasti (ja ehkä vähän väärään suuntaan?) ja tuli samaa reittiä takaisin. Sarjassamme "näinkin voi hyllyttää"...

Tulihan se hylly sieltä

Viimeiselle radalle revanssimielellä, mutta ei. Alussa tuli lentokeinusta vitonen, mitä en edes siinä hetkessä tajunnut. Videolta katsoen on vähän siinä ja siinä, mutta kyllähän se taisi ennen lupaa tulla. Sitten aalla tuli ihan törkeästi läpi. Otin aan uudestaan, jolloin pysähtyi, mutta vapautti itsensä kehusta. Kolmatta kertaa en kehdannut mennä, joten jätettiin sitten leikki siihen.

Kotiin sai ajella jo rennommin mielin, kun oli valoisaa, eikä satanut kuin vettä. Ja mulla oli karkkia eväänä.

Nyt jäädään kisatauolle. Mikä oli siis päätetty jo ennen tätä päivää ;) Loppuvuodelle otettiin vielä aika paljon kisoja ja yritettiin kerätä niitä EO-nollia. (Turhaan, mutta mistäs sen tietää, jos ei yritä.) Muutenkin tavoitteena on ollut suoritusvarmuuden parantaminen ja 0-prosentin nostaminen, mutta näistä tavoitteista ollaan kyllä pahasti jäljessä. Itsestäni ei ainakaan tunnu, että tulospaineesta huolimatta meno olisi mennyt erityisen väkisin vääntämiseksi, mutta joku hommassa nyt mättää. Elo-syyskuussa tehtiin viiden nollan putki. Sen jälkeen ollaan kisattu loka-joulukuussa 16 starttia ja tehty 2 nollaa. 0-prosentti on siis 12,5, hylly-vastaava sen sijaan 62,5 %. On siinä vähän fiksattavaa. Hyviä pätkiä ja vauhtia löytyy lähes joka radalta, mutta jotenkin se kokonaisuuskin pitäisi saada toimimaan. No, nyt vaan treenataan muutama kuukausi ja katsotaan uudestaan sitten kevään puolella.

Sillä välin Luu taitaa päästä kisakoiraksi ;) Tai, katsotaan nyt, ollaanko ensinnäkään kahtena kappaleena huomisen jälkeen... Siis Luu yhtenä ja ohjaaja toisena.