Keskiviikon valkkutreeneissä treenattiin tekniikkaa Outin ohjauksessa. Ja tosiaan tällä kertaa keskityttiin siihen tekniikkaan, koska ollaan tehty ahkerasti rataa ja 0-treeniä (jota on luvassa tänäänkin) :) Rata oli Jenny Dammin Top Team -treeneistä (kuva Jennyn blogista), mutta aloitettiin vasta esteeltä kuusi.

Tehtiin ensin rata kokonaisena. Hyllytettiin esteellä 20, jonka Nipsu kiersi takaa. Siinä meni vähän linjat ja pasmat sekaisin, mutta jatkettiin kuitenkin ja loppurata taas nollana. Persjättö hypylle 27 oli kyllä aika hilkulla, mutta niitähän ei lasketa. Sitten kellotettiin pätkiä.

Ensin pätkää 6-10. Ensin olin kierrättänyt kutosen putken puolelta sylivekkijaakotuksella, jolloin koiran linja oli parempi jatkoon. Toisena vaihtoehtona tehtiin valssi kauemman siivekkeen kautta ja se olikin yllättäen nopeampi. Ilmeisesti esteväli oli niin pitkä, ettei linjan korjaaminen merkittävästi hidastanut pikkukoiraa...? Koitettiin putkeenmeno vedon ja leikkauksen lisäksi myös persjätöllä. Outi kellotti sen yllärinä hitaammaksi, mutta videosta sain päinvastaisen tuloksen. Käsikellotus putkilla on kyllä aika haastavaa, joten vähän vaikeita nämä. Videolta on hyvä tarkistaa.

Sitten kokeiltiin hypyn 11 kierrätys kummankin siivekkeen kautta. Olin ajatellut pidemmän ja loivemman reitin olevan nopeampi, koska toista kautta koira joutui kääntymään putkeenkin hieman pimeästä kulmasta. No, ei voittanut tämäkään arpa, seinän kautta oli nopeampi.

12-17 kokeiltiin lähettämällä tai pakkovalssaamalla putkeen. Jälkimmäisessä sitten persjättö putken jälkeen. Vaikka pakkovalssiin juostessa sai hyvin vedätettyä hyppysuoran, niin pimeään kulmaan lähettäminen oli nopeampi. Ero oli kuitenkin pieni.

Toisella kierroksella tehtiin vielä pätkää 18-25, eli sitä, missä oltiin hyllytetty. Hypyt oli vähän eri kohdissa kuin kuvassa, 20 oli lähempänä, melkein samassa linjassa kuin 21. Ei mennyt nytkään ihan kerrasta putkeen. Ensin tein alkuperäisen plaanin, eli twistin hypylle 23, vasemman kautta kierrättäen siis. Tai päällejuoksuhkoksi se taas meni, en vaan osaa twistejä vauhdissa... Onnistui tokalla, ensin en saanut tökättyä takaakiertoon. Sitten persjättö 21-22-väliin ja pakkovalssi-jaakotus hypylle 23. Persjättöön vielä ehdin, mutta pakkovalssiin tuli kiire, kun jäin kökkimään 21-21-hypyille. Vikalla yrityksellä oli jo suht sujuva, ehdin jopa vähän valmistautua pakkovalssiin. Aikaero twistiin oli ihan marginaalinen, en edes muista, kumpi oli nopeampi. Linjan puolesta jälkimmäinen, mutta pakkovalssi hidasti. Kokeiltiinkin vielä samaa linjaa back-lapilla, mutta ei saatu sitä parilla yrityksellä onnistumaan. Mun piti mennä niin "syvälle" tekemään sylkkäriä, että sitten juoksulinja ei vienyt luontevasti kohti seuraavaa hyppyä.

Hauska rata kyllä. Voisi kokeilla joskus uudestaankin, varsinkin kun jäi osa kohdista kellottamatta.

Kaikkea en saanut videolle, mutta tässä pari pätkää.

Piti poiketa kotimatkalla tokoilemaan, mutta en sitten jaksanut. Syitäkin oli: nälkä ja kylmä (SDP:llä ei ollut taaskaan lämpöjä päällä). Tehtiin sitten sisällä vaan kaukoja.