SM-kisoihin alle kaksi viikkoa. Tietää sitä, että tuskanhikeä alkaa pukata treeneissä. Eilen treenailtiin valkun kanssa Näyttämönpuistossa. Emmin treeneihin lähtöä, koska niska oli aamulla ja päivällä vielä aika pois pelistä eikä pää kääntynyt kuin kymmenisen senttiä suuntaansa. Buranan napsiminen, Ice Power ja koirien BoT-peitto tuntuivat kuitenkin auttavan, ja kun sadekin näytti laantuvan, suunnattiin puistoon. Treeneissä sade vaihtui auringonpaisteeseen ja pääkin alkoi kääntyä, mutta toko ei sujunut ihan yhtä mallikkaasti.

Aloitettiin luoksetulolla, johon päätiin kokeilla takapalkkaa (avustajalla). Yksi eteentulo ja kaksi stoppia - ja koira oli tajunnut idean. Piiakin sai pitää sormensa alkujännityksestä huolimatta ;) Kokeillaan siis jonkun aikaa, tuleeko stoppeihin muutosta. Kaksi viikkoa ennen SM-kisoja on aina hyvä kokeilla uusia juttuja :D

Sitten ohjattu ja ruutu palkatta sekä tunnari. Ohjatusta halusin vaikeamman vasemman. Ruoho oli pitkää, mutta kapula näkyi vähän. Luu lähti tosi isolla kaarella vasempaan. Ruutu oli siellä suunnassa, mutta epäilen, että ihan oikeasti muisti viime kertaisen väännön ja meni siksi ylikunnolla :) Nosto vähän ruma, mutta palautus hyvä. Sivulle vähän vajaa! Merkki oli hyvä.

Ruutu samalta merkiltä, kaksi ohjatun kapulaa vielä paikoillaan. Varmasti meni kuitenkin ruutuun, näissä se on kyllä aika hyvä :) Vähän himmasi, mutta ihan ok paikka. Pidin viiveen ja kehuin ennen maahanmenoa. Pienet steppailut, mutta pysyi tolpillaan. Seuraamaan tuli sitten vasta jollain kolmannella käskyllä... Greit. Nyt ei karkaa, ei.

Ja tunnari hajosi aivan käsiin! En muista, koska olisin viimeksi ollut tokotreeneissä näin epätoivoinen. Usein saa vääntää, mutta yleensä kuitenkin tietää, mitä tehdä ja tietää, millä koiran saa taas toimimaan. Nyt oltiin Katin kanssa molemmat ihan suut auki, kun Luu vaan meni kapuloille ja toi vääriä yhtään haistelematta. Tai sitten haisteli ja toi väärää. Äksännellä uusinnalla sain sen aina tuomaan oikeankin, mutta en ekalla lähetyksellä. Tehtiin väliin pätkä seuraamista, josta pääsin palkkaamaan ja koitettiin sitten uudestaan, mutta sama homma.

Eka yritys oli semmoinen, että Luu ei löytänyt kapuloita heti, ja kun lopulta löysi, nosti vaan ekan. Spekulaatio nro 1 olikin se, että tämä turhautti sen, koska viime aikoina on treenattu nopeutta. Toinen juttu oli varmaan se, että tehtiin pitkästä aikaa pari palkatonta liikettä alle. SM-kisoissa tehdään nurtsilla ja palkattomasti, joten hyvältä näyttää! :D

Tein itsekseni vielä tähän perään ruudusta kutsumista. Ei se vaan tuu! Oli pakko houkutella lelulla heti käskyn jälkeen. MM-kisojen ruudusta karkaamisen jälkeen SM-kisoissa oiskin muuten tosi hienoo nollata ruutu sillä, ettei koira tule sieltä pois!

Ennen paikallaoloja taidettiin höntsätä vielä jääviä oikeella seuruusta. Ne oikein ja hyvin.

Paikallaoloista ensin makuu. Meni "suorana vinoon", korjasin, jolloin meni vähän toiseen suuntaan. Nousu tosi hyvä! Istumisessa kävin välillä piilosta pois, huomasi jopa.

Loppuun vielä häiriössä juttuja. En muista enää järkkää, mutta tunnaria ainakin uudestaan... Nyt teki taas ihan ok, HUH! Ekalla tsekkasi koko rivin, tokalla otti heti oman kohdalla.

Seuraamisessa lähinnä käännöksiä. Ärsyttää nykyään ne vasemmalle käännökset. Niitä en saa kuntoon, joten pitää tsempata omaa asennetta ;)

Kaukoista sarjaa kauempaa ja muutama vaihto läheltä. Aika kivasti, paitsi M-I taas nihkeä ekoilla yrityksillä.

Pari nosto+kierto+palautus-settiä metallilla, sekä yksi heitto ja palautus ilman kiertoakin. Eka huonompi, muut hyvin!

Jossain välissä vielä sitä ruudusta lähtemistäkin. Lopulta tuli jopa ekalla käskyllä ilman houkutteluja, HUH tästäkin. Mutta näitä pitää vielä tehdä!