Luu pääsi eilen aksaamaan kahteen otteeseen, huippua! Iltapäivällä aloitettiin Marken treeneissä ja myöhään illalla jatkettiin Mouhiksella, minne päästiin taas tuurailemaan. Ajattelin, että Luu voisi olla aika hyvä illalla, kun on saanut päästellä enimmät höyryt iltapäivällä. Mutta se oli melkoisen kiltti jo Markenkin treeneissä :)

Meitä oli taas vain kaksi, joten ehdittiin tehdä aika paljon. Tehtiin ensin Krisztina Kabain hyppypyöritystä, jonka Samu teetti taannoin valkkuryhmän treeneissä. Luun kanssa en ollut sitä tehnytkään, ja oli ihan hyvä harjoitus. Sujui yllättävän hyvin! Vaikeimpia olivat kauempana olevat hypyt, jotka piti mennä suoraan. Luu reagoi mun ennakoivaan valssiin niin voimakkaasti, että saattoi kieltää koko hypyn. Huolellisella ohjauksella nekin sujuivat. Ihanan pienesti Luu kyllä kääntyy <3 Nostettiin kesken kaiken pari rimaa 40 senttiin, kun muut olivat jonkun 25 cm. Hyvin Luu mulkeroi itsensä yli, eikä tiputtanut tässä treenissä yhtään rimaa.

Toisena juttuna tehtiin lyhyitä ratapätkiä, joissa piti lähteä koiran kanssa yhtä aikaa ja yrittää olla maalissa ennen koiraa. Treenin idea ja radat (lyhyemmiksi muokattuina) oli Tommin vetämistä valkkuryhmän treeneistä.

Kahdesta ensimmäisestä radasta me jopa selvittiin Luun kanssa, vaikka ´maalissa ennen koiraa´ kuulosti alkuun mahdottomalta ajatukselta. Putkiin lähetyksillä sai kuitenkin niin hyvän etumatkan, että ei tehnyt edes tiukkaa. Ensimmäisellä yrityksellä ei silti selvitty, vaan olihan siellä kaikenlaista, esteiden ohituksia ja semmoista. Kolmosradasta ei selvitty kuin pätkissä, kun jäätiin treenaamaan takaaleikkausta suoran putken jälkeen. Aluksi siitä ei tullut mitään (olin niin kaukana takana ja kulma oli vaikea), mutta kerran kun laitoin pallon hypyn taakse, niin alkoi sujua. Takaisinpäin mennessä tein suoran putken jälkeen jaakotuksen. Tässäkin Luu meinasi kääntyä jo ennen hyppyä.

Viimeisellä pätkällä alkoi vissiin polla kuumua ja rimojakin alkoi tulla alas. Muuten ne olivat pysyneetkin hyvin. Tässä taas ennakoiva valssi suoran putken jälkeen aiheutti vähän liikaakin ennakointia... Säätämisellä saatiin kuitenkin ajoitus kohdilleen. Täytyisi joku kerta treenata sitä valssitreeniä suoralla putkella, että saisi kummallekin rutiinia näihin ajoituksiin. Mutkaputken jälkeisellä hypyllä Luu kääntyi ihan siivekettä nuollen, kun ehdin hyviin asemiin kääntämään. Aika ihku.

Toisella kentällä käytiin tekemässä muutama toisto keppejä. Ensin tehtiin keppien hakua pelkällä käskyllä. Luu meni putkeen ja pöydälle (osaa näköjään senkin!), mutta pöydältä sitten kepeille. Pujotteli joka kerta loppuun, vaikka jäin paikalleni. Sitten pari lähetystä suorasta putkesta, joka osoitti loivaan avokulmaan. Nää sujui hienosti kummaltakin puolelta.

Kivat treenit!

Ilta kului sitten koulutustiimin kokouksessa, josta lähdettiin Maijun kanssa suoraan Mouhikselle.

Radalla oli 24 estettä ja me ehdittiin tehdä kaikki pätkät, jotka kontaktien välistä pystyttiin! Virheet tuli pääasiassa mun huolimattomuudesta, Luu oli varsin kiltisti. Mä olin välillä taas hävettävän pihalla. No, ehkä se tästä pikkuhiljaa.

Ensin ekaa kuuden esteen pätkää. Siinä piti viilata omaa rytmitystä vekkipyörityksessä, ekalla yrityksellä Luu kiersi koko hypyn (enkä edes huomannut). Putkeen piti vähän tökätä, mutta siitä ehdin hyvin leijeröiden seuraavalle hypylle pakkovalssiin. Pakkovalssissa olen itse edelleen aika huono, mutta Luu totteli kiltisti, eikä yhtään ryysinyt. Tuntuu, että näissä on saatu yliote tuhmasta Luusta :)

Sitten jatkettiin keinulta ja yritettiin mennä kepeille asti, kun asetelma oli juuri samanlainen, mitä oltiin päivällä onnistuneesti treenattu. Keinulta Luu bongaili matkalla ollutta hyppyä, vaikka yritin vetää päällejuoksukädellä. Onnistui sitten, kun otin enemmän etäisyyttä. Hypyt Luu kääntyi hyvin. Kepeille meno ei kuitenkaan onnistunut tässä radan yhteydessä, kun itsekin jäin niin kauas taakse. Sitä otettiin sitten erikseen pelkältä putkelta. Myös leijeröinti kepeillä oli liikaa, kun kepit menivät kohti nurkkkaa.

Myös viimeinen kuvio jatkui keinulta. Siinä mulla oli vaikeuksia rytmittää liikkeellelähtö... Pimeään putkeen lähetys oli aika haastava, kun tyrkyllä oli saman putken toinen pää sekä viereinen putki. Tehtiin sekä poispäinkäännöksellä että valssilla, ja Luu kävi testaamassa molemmat väärätkin vaihtoehdot. Mutta löytyi se oikeakin reikä. Putkesta putkeen ohjaus leijeröiden onnistui yllättävän hyvin. Ajattelin, että Luu olisi kiertänyt koko putken.

Lopuksi ehdittiin tehdä vielä sitä keppilähetystä. Koitin pistää pallon keppien päähän, mutta se sai Luun yrittämään kepeille jostain puolivälistä ja lopettamaan kepit kesken. Seinä oli varmaan puolentoista metrin päästä kepeistä, joten pallo piti jättää vähän liian lähelle. Ilman palloa saatiin sitten tehtyä, mutta mun piti hidastaa reilusti omaa liikettä, että Luu malttoi.

Tässä videota treeneistä, kiitos Maijulle!

Toiset kivat treenit!