Juhannusta edeltävänä torstaina olin kouluttamassa tehoryhmäläisiä. Illalla kotona käytiin sitten vielä Luun kanssa lähikentällä tokottamassa.

Muistiinpanoja ei löytynyt, mutta treenattiin ainakin ruutuunmenoa/paikkaa. Ruutu oikealle ja leluja + kapuloita estämässä flänkkiä. Matkaa pidentäessä aina vähän huononi, mutta saatiin ihan hyviä toistoja. Tässäkin pitäisi vaan tiukentaa kriteeriä ja hylätä kaikki yhtään huonot.

Ruudun eteenmenotkin oli tänään ihan hyviä, vähän taisi vaan ennakoida stoppia.

Ohjattu tehtiin kapulat ruudussa ja maalissa. Se oli hyvä.

Jotain muutakin oli ohjelmassa, ainakin tunnaria ja kaukoja varmaan.

Perjantaina oli sitten joukkueen viimeiset maneesitreenit. Järvenpäässä hienoissa puitteissa. Kahdessa kehässä yhtäaikaa.

Tästäkään ei ole muistiinpanoja, mutta tehtiin melkein kaikkia liikkeitä kahdella kierroksella.

Ekaan kehään mennessä Luu oli tosi huonossa mielentilassa, enkä meinannut saada edes suoraa eteenmenoa onnistumaan. Siitä se vähän tasaantui.

Ekassa kehässä oli myös kaukoissa ongelmia.

Puolivälissä tehtiin paikallaoloja. Luu alkoi näyttää varsinkin istumisessa tosi ahdistuneelta ja nousi lopulta ylöskin :/ Myös makuusta se lähti pois. Varmaan ensimmäistä kertaa elämässään sitten pentuaikojen... Luultiin, että se ahdistui kärpäsistä (koska näytti kyttäävän niitä) ja oli aika epätoivoinen olo lähteä viikon päästä MM-kisoihin, jotka pidettiin maneesissa. Toisaalta joku kärpäsistä ahdistuminen noin suuresti ei sopinut yhtään tuntemuksiini tuosta koirasta.

Onneksi maanantain eläinlääkärikäynnillä lääkäri tyhjensi pyynnöstäni sen anaalit! Mitään muita oireita ei ollut, mutta välillä Luu vähän vilkuili takapäätään. Ei ihme, jos istuessa vähän ahdistaa, jos on takapuoli hellänä :/ Luultavasti muutkin treenin vaikeudet johtuivat tästä. Helpotus oli suuri, mutta vielä toki pelotti, että kuinka kurja mielikuva koiralle jäi ja ehditäänkö korjailla sitä tarpeeksi. Pyllyvaivatkaan eivät välttämättä hävinneet vielä täysin. Saatiin antibioottireseptikin vauiksi mukaan, mutta toivottavasti sitä ei tarvita.

Tokassa kehässä tehtiin diagonaaliruutua. Lelu ympyrän takana. Luu ei vaan meinannut löytää, lelua siis. Ruutu taisi löytyä kerrasta.

Ohjattua tehtiin muistaakseni hämymerkeillä. Näissä Luu alkaa olla hyvä.

Tunnariin saatiin lainata venäläiskapuloita. Ne olivat voimakkaamman hajuisia, mutta Luu ei näyttänyt reagoivan mitenkään eri tavalla.

Luoksetulosta ei meinannut tulla mitään. Luu ei pysynyt paikallaan :/ Voi, kun olisi tajunnut sen anaalivaivan aiemmin! Onneksi en kuitenkaan alkanut painostaa koiraa pahalla, koska sen verran tajusin, että sillä on nyt joku oikea vaikeus. Ja pystyi se sitten kuitenkin sen verran olemaan, että pääsin palkkailemaan. Stoppejakin päästiin kokeilemaan, mutta teki nekin aika huonosti.

Lopuksi oli yhteisaikaa. Tein paikallaoloja eri paikoissa, sekä istuen että maaten. Tässä vaiheessa siis kuviteltiin, että ahdistelu johtui vain niistä kärpäsistä tai muista ötököistä... Pääsin palkkailemaan sitä reilusti ja molemmille tuli vähän parempi mieli :)

Lauantaina oli lepopäivä ja sunnuntaiaamuna treenattiin Hannan kanssa vesitornin kentällä. Tässä vaiheessa oli jo epäilys anaalivaivoista ja tein sen huomioiden.

Tunnari niin, että kapuloiden seassa oli leluja. Tämä oli ihan ok, haisteli huolellisesti.

Luoksetulossa loppuja erikseen, sekä käteen että sivulle. Lisäksi vähän stoppeja kierrolla. Näin ja avuilla teki kyllä ihan hyvällä asenteella. Ei tehty kuin pari, kun pelkäsin, että tämäkin tuntuu kuitenkin ikävältä.

Kiertonouto saatiin mahdutettua nurmelle, kun meillä on vain ne maahan tökättävät esteet. Laitoin kapulat tolpan ohjureiksi. Ihan hyvä.

Ruudussa taas lelut ympyrän ja ruudun takana. Ympyrä ok, mutta ruudussa lelu ei vaan toimi halutulla tavalla. Olen sitä testaillut ennenkin, mutta päädyn aina samaan loppupäätelmään :p Hassua sinänsä, kun merkillä sama on toiminut ihan hyvin. Päädyttiin siis perustreenaamaan paikkaa läheltä treenien lopuksi.

Tunnari uudestaan ilman leluja. Tääkin taisi olla ok.

Itseksemme tehtiin sen ruudun lisäksi myös seuraamista ja eteenmenoja pallonheittimellä.

Maanantaina käytiin sitten eläinlääkärissä hakemat viimeiset leimat (leptospiroositehoste ja terveystarkastus) ja tyhjennyttämässä ne anaalit. Syy sai samalla ekat rokotuksensa.

Illalla oli sitten vikat treenit Suomessa ennen lähtöä. Satoi koko päivän ja siirrettiin treenit hallille. Onneksi! Kyllä me sateessakin treenataan, mutta nyt kaipasi jotenkin vähän kivempaa fiilistä :)

Tehtiin ensin MM-kisojen seuruukaavioa, ekaa ja vikaa kertaa. Ja sekin oli erilainen pienemmän tilan takia ja askeleetkin jäivät väliin. Luulta ihan kohtuukivaa tekemistä.

Tunnarissa rivi ja oma ekana. Ohitti ensin, sitten taas paremmin.

Ohjattu muuten "helppo", mutta haettavan lähellä yksi hämymerkki. Tämän teki muistaakseni heti hyvin.

Kiertonouto päästiin tekemään pitkästä aikaa verkoilla. Se oli muutenkin ok.

Zetassa ei ekalla kertaa istunut! Just näitä virheitä, joita kaipaa kenraalitreeneihin :D Sitten kyllä ok.

Kaukoja muutama lyhyt sarja. Teki aika kivasti.

Paikallaoloissakin Luu pysyi nyt ongelmitta, mutta edelleen oli istumisessa vähän ikävän näköinen :( Muuten kaikki hyvin.

Tiistaina käytiin aamulla Elinalla viimeistelyhoidossa. Luu oli onneksi aika hyvässä kunnossa! Samaisella lanneselän alueella oli isoin jumi. Tuli mieleen, että oisko jumittanut sitä noiden pyllyvaivojensakin takia...? Mutta kropan puolesta saatiin lähteä reissuun hyvillä mielin :)

Sen jälkeen kamala pakkaus- ja lähtöpaniikki. Koiria hoitoon ja sitä rataa. Mutta ehdittiin junaan ja sitten alkoikin uusi tarina!