Viikonloppuna leireiltiin Liedossa agilityn parissa. Lauantaina oli EO-leiri ja sunnuntaina PM-leiri. Osallistuttiin Outin & Ollin kanssa molempiin ja oltiin siis koko viikonloppu paikan päällä.

Lauantaina tehtiin EO-tuomareiden kuvioita Tiian johdolla hyppärillä ja Jannen kanssa agiradalla. Ainakin sitä meille jo "tuttua" Ebelingiä oli mukana. Molemmille radoille sai varata vartin treeniajan, mutta ei ainakaan hyppärillä käytetty kaikkea. Vuoroteltiin myös Hannan kanssa, että koirille tuli huilitauko. (Ja ohjaajille.) Oli kyllä tosi hauskaa päästä ihan vaan treenaamaan ja Nipsun kanssa! Siitä onkin aikaa, kun se on mihinkään erikoiskoulutukseen osallistunut. En ole myöskään koskaan aiemmin ollut kummankaan koutsin treeneissä, joten saatiin ehkä pienesti jotain uusia näkökulmia.

Aloitettiin hyppärillä heti aamun ensimmäisinä. Se oli kiva hyvänmielen rata, tehtiin sujuvahko nolla heti ykkösellä. Paljon ei tullut Tiialtakaan sanomista, mutta yksi kohta kellotettiin. Olin pyörittänyt, mutta pakkovalssi ristiin kierrättäen olikin nopeampi. Tähän vaikutti linja takaakiertoon tullessa (koiralla pysyi vauhti yllä, varsinkin, kun ohjaaja vedätti) ja parempi linja jatkoon. Olisin silti veikannut Nipsulla pyörityksen nopeammaksi, hitsit! Sillä ero oli tosin pienempi kuin esim. Sinnillä. Tokalla kierroksella tehtiin toinen nolla parilla vaihtoehtoisella ohjauksella ja parannettiin vähän ekaa aikaa, vaikka olin pakkovalssissa myöhässä. Sitten kokeiltiin vielä (Janitan määräyksestä :D ) vika putki ilman putkijarrua. Mahtui välistävetoon passelisti niinkin!

Joskus puolenpäivän jälkeen agilityradalle, joka oli vähän haastavampi. Siitä oli kaksi versiota, helpompi ja vaikeampi. Tehtiin ensin helpompaa, ja koska siinä ei mitään ihmeellistä ollut, toisella kierroksella vaikeampaa. Sekin saatiin läpi yllättävän helposti, ehkä parissa pätkässä. Molemmilla radoilla kokeiltiin joihinkin kohtiin eri ohjauksia ja taisivat olla parempia kuin ykkösvaihtoehdot... Ainakin valssi vastakäännökseksi (+ leikkaus putkeen) ja valssi + leikkaus päällejuoksuksi. Puomi ja keinu oli huonoja, pysähteli molemmissa liian aikaisin. Tein puomia palkalla ja treenin lopuksi vielä pelkkää alastuloa (jota tekee aina hyvin). Janne selvästi yritti keksiä niitä heikkouksia (=parannettavia asioita), mutta ihan rohkaisevaa palautetta saatiin kokonaisuudessaan.

Viimeisenä illalla tehtiin vielä EO-joukkuefinaalia. Osa porukasta oli lähtenyt jo kotiin, mutta saatiin mineistä kasaan yksi viiden koiran joukkue. Nipsu lähti kakkosena. Menin liian aikaisin kakkosen pakkovalssiin odottamaan ja sain vielä omalla hermoilullani (koska Nipsu on vaatinut lähdössä mitään odotuskäskyn toistelua?!) Nipsun varastamaan! :o Oisko eka kerta sen koko elämässä?! Hyllytettiin vielä loppukin, kun en ehtinyt valssiin ja Nipsu karkasi maaliin lelulle. Muillakaan ei mennyt ihan putkeen ja yritettiin uudestaan. Nyt lähtö sujui ja pidin lelun taskussa. Radan loppua en vaan saanut ohjattua vieläkään. En taaskaan ehtinyt siihen valssiin, enkä osannut seivailla tarpeeksi hyvin. Tää treeni ois ehkä pitänyt olla päivän alussa tai vaikka puolivälissä. Nyt oli jotenkin takki jo turhan tyhjä.

Päivä loppui arvioitua aikaisemmin ihan hyvissä ajoin. Ei tarvinnut kuitenkaan kehitellä mitään ylimääräistä ohjelmaa :D Vanuttiin Outin kanssa hostellilla, tehtiin mieleenpainuva kauppareissu, kävelytettiin koirat ja mentiin nukkumaan.

Seuraavana aamuna istuttiin taas ATT:n kahviossa infossa. Melkein niinkuin déjà-vu, mutta iso osa porukasta oli vaihtunut. Nyt tehtiin PM-kisojen japsituomarin kuvioita. Hänen ratansa olivat kuulemma pelkkää suoraa, joten melkoisen homman oli ainakin Janne tehnyt, kun oli saanut niistä aikaiseksi niin kiemuraisen agilityradan ;) Hyppäri oli taas vauhdikkaampi, mutta kivasti tekemistä siinäkin.

Nipsun päivä alkoi kuitenkin fyssarin tsekillä. Lapojen väli oli taas aika jumissa, lisäksi rangan ylimenoalue. Lanne ja reidet kuitenkin hyvässä kunnossa. Mennään onneksi vielä Hannalle hierontaan ennen reissua.

Tänään aloitettiin agiradalla. Oli taas kaksi vaihtoehtoa, mutta siinä "helpommassakin" oli meille tarpeeksi purtavaa. Ei siellä mitään ylivaikeaa ollut, mutta muutamassakin kohdassa saatiin säätää ohjausta, että selvittiin ja saatiin kurvit kuosiin. Alussa Nipsu meni putki-aa-ansaan, mutta kun vaan ohjasin vähän huolellisemmin, tuli sen jälkeen hyvin aalle. Ja ihan hyvin ehdin aan persjättöön, vaikka ohjaankin sen koiran ensin aalle... Puomi oli jo parempi kuin eilen, mutta ei silti mikään nopea. Tuli kuitenkin nyt lähes joka kerta suoraan alas asti. Meille vaikein kohta taisikin olla puomilta sen alla olevaan putkeen meno. Jotenkin vaikea rytmittää lähetys, kun ensin joutuu odottelemaan kontaktilla. Toisella kierroksella yritettiin nollaa ja onnistuttiin kolmannella. Vaikka toisella meinasi iskeä jo epätoivo, niin jotenkin sain itseni kasattua.

Hyppärivuoroa saatiin odotella useampi tunti, kun se oli vasta viimeisessä ryhmässä. Tässä vaiheessa olin itse jo aika poikki ja jalat aivan lopussa (treenejä enemmän varmaan asfaltilla verkkaamisesta). Nipsu sen sijaan oli kovin innoissaan menossa. Kulki ne omatkin jalat sitten tarpeeksi, mutta keskittyminen ei ollut parasta mahdollista ja tuli semmoisia tyhmiä virheitä. Ei kyllä montaa, kun oli aika helppo rata ;) Tällä radalla hiottiin lähinnä linjoja ja koitettiin muutenkin saada aikaa pois turhasta. Yksi ihan niinkin yksinkertainen juttu kuin putken käskytys ajoissa sai Nipsun kiihdyttämään. Kokeiltiin myös "Tiian pakkovalssia", eli pakkovalssi-valssia ilman jalkojen kääntöä. Mulla kestää tämmöisten omaksuminen aina jonkun aikaa, eli vielä ei mennyt ajoitus ilmaiseksi kohdilleen. Tuntui kyllä hyvältä. Se hyvä nolla jäi tällä radalla tekemättä, kun sitä tehdessä lopun saksalaiset levisivät ja jouduin onkimaan. Tehtiin loppu vielä erikseen uusiksi ja sen jos ois yhdistänyt nollaradan alun kanssa, niin ois ollut aika hyvä viimeisen treenin viimeiseksi vedoksi. Nää on mulla ainoina pätkinä videolla, ehkä saan ne vielä tännekin.

Rankka, mutta kiva viikonloppu! Ehkä saatiin jotain uutta oppiakin, mutta tässä vaiheessa ainakin sitä tärkeintä, eli hyviä treenejä ja luottoa omaan tekemiseen. Me osataan! :)