Kävinkin heti tänään jatkamassa putkitreenejä, kun Tallilla sattui olemaan vapaa vuoro klo 16.30-17.30. Yleensä se on ehditty varata, mutta on kyllä ihan superaika meille, kun kuudelta mulla alkaa oman ryhmän koulutus. Olin tehnyt oikeen treenisuunnitelman, hyvä minä! Eikä se ollut mikään "treenataan putkia", vaan kaikki kuviot ja muut treenattavat jutut oli mietitty valmiiksi :) Ihan kaikkea en kyllä ehtinyt tehdä.

Ihan aluksi tehtiin Luun kanssa vinokeppejä, ne kun olivat tietty just siellä toisella kentällä, mutta siellä ei ollut vielä ketään. Nostin taas vähän pystympään, kun menossa näkyi kevyttä ryysimistä. Ehkä yli vuotiaalla uskaltaa silloin tällöin tehdä muutaman toiston lähes suoria keppejä... Palkkana namikippo. Ihan hyviä toistoja saatiin, joskin muutama mokakin, kun ohjaaja oli niin hidas ja kömpelö. Lopuksi annoin Luun silleen ihan puolivahingossa (silleen, ettei olis haitannut, vaikkei olis onnistunut ;) ) mennä kepit vapaana. Ja sehän meni! Ei yritetty toista kertaa.

Rakensin semmoisen putkijuoksutuksen, eli kaksi hyppyä ja päissä u-putket. Tätä mentiin aluksi molempien kanssa niin, että olin itse hyppyjen välissä ja yritin liikkua mahdollisimman vähän putkia kohti. Tai Nipsun kanssa tein ensin muutaman kerran pelkkää putkea palkaten. Nipsu irtosi välillä tosi hienosti, mutta välillä jäi sitten jäkittämään. Ei siinä sen touhussa ole musta edes mitään logiikkaa. Luu oli ihan pro, ei mun tarvinnut kuin ottaa askel-pari oikeaan suuntaan sen tullessa putkesta. Luun pystyin myös lähettämään kahden hypyn takaa putkeen pelkällä käskyllä. Nipsun kanssa en sitten lähtenytkään tätä yrittämään.

Sitten samalla kuviolla vastaavaa takaaleikkausta kuin eilisissä treeneissä. Tätä hinkattiinkiin Nipsun kanssa jokunen tovi. Sama juttu kuin edellisessä, välillä toimi, välillä ei. Pystyin tekemään tätäkin kuitenkin muutaman toiston putkeen, eli kuviota päästä päähän.

Luun kanssa takaaleikkaus toimi siinä mielessä, että se ei häiriintynyt tai jäänyt pyörimään hypyllä. Ja siinä mielessä ei, että en oikein saanut sitä kääntymään oikeaan putken päähän. Se ampui sinne toiseen niin varmana. Ongelmansa kullakin. (Semmoinen sheltti-bc-sekoitus voisi olla aika hyvä agilitykoira.) No, pienellä haltuunoton tapaisella sain sen kuulolle leikkauksessa, mutta sen jälkeen se oli vaikea saada lähtemään sinne putkeen. Mutta ei se mitään, Luu oli tosi sulkku :) Sen kanssa oli hirveän kiva treenata <3 Palkkasin lelulla, mutta silti sen asenne pysyi ihan kilttinä ja rentona.

Oli tarkoitus tehdä vielä Nipsun kanssa puomia ja Luun kanssa keinua pöydällä. Mutta koska aikaa oli enää viitisen minuuttia ja puomi oli purettuna, tehtiin vaan Luun kanssa keinun kolistelua. Heitin palkaksi namin ja Luun sitä hakiessa ehdin nostaa keinun takaisin ylemmäs. Näin ehdittiin tehdä hyvin toistoja. Ensi kerralla voisi hyvinkin siirtyä eteenpäin, semmoisella tarmolla Luusteri keinua jo paukutteli :)