Lauantaina oli sitten Syyn jännä paikka, kun osallistuttiin (taas) kennelpiirin nuorten koirien tokoringin näyttöön. Meitä oli kolme vuoden paikalla ollutta, jotka hakivat toiselle kaudelle. Kaikkiaan näytössä oli 12 hakijaa.

Kehäänmeno meni ainakin paljon paremmin kuin vuosi sitten... Luoksarin jätössä tuli pieni ääni. Oli muutenkin levoton, mutta tassut pysyivät paikallaan. Sivulle tuli rauhallisesti ja huolellisesti. Myös seuraamisessa tuli se lähtökiekaisu, josta on yritetty eroon. Seuruussa oli vähän keuliva. Muutama nopea kontaktin tiputus tuli, mutta ihan hyvin jaksoi tsempata koko pitkän kaavion. Noudossa tuli sitten epävarmuus. Pysyi hyvin sivulla heiton - eikä lähtenyt ekalla käskyllä! Toiseen sitten reagoi. Meno ja nosto ihan ok, mutta ennen sivulletuloa hidasti tosi paljon ja mälväsi kapulaa. Toisella käskyllä tuli suunnilleen sivulle. Ja vapautuksesta yksi turhaumahaukahdus, kun ei mennyt kovin hyvin :p Ruudun bongasi hyvin. Lähti viiveellä, melkein ehdin antaa toisen käskyn. Muuten ihan hyvin meni ja kuunteli lopun!

Välit olivat onneksi lyhyemmät kuin viimeksi. Olin kuitenkin päättänyt, että en makuuta Syytä paikallaan, ettei ala turhaan tulla ääntä. Liikuskeltiin vähän ympäriinsä yms. ja pysyi tosi kivalla ilmeellä. Tästä tuli kyllä jälkikäteen sanomista (muillekin), kun kyllä koirien pitäisi jaksaa odottaa paikallaan. Onneksi kokeissa ei edelleenkään ole noin pitkiä odotuksia, huh.

Paikkiksessa äänteli vähän rivissä alkua odotellessa. Maahan meni hyvin ja jäi pää maassa, mutta oli nostanut sen jo ennen kuin pääsin kehän reunalle. Pysyi kuitenkin aika rauhallisena. Välillä näytti siltä, että meinaa laittaa pään alas, mutta ei sitten kuitenkaan :D Paristi vilkuili ympärilleen ja ihan ajan lopussa siirsi toista etutassua. Ääniä en ainakaan kuullut ja pääsääntöisesti näytti ihan hyvältä! Sivullenousussa jäi vähän vajaaksi ja taisi äännähtää tässäkin.

Ongelmia oli siis, mutta jos nyt vaikka siihen vuodentakaiseenkin näyttöön vertaa, niin olihan Syy huimasti parempi! On aina rohkaisevaa huomata, että ollaan edistytty, koska se on tärkeintä, vaikka tahti onkin aika hidas. Ja ääntelyä & noutohäröilyä lukuunottamatta Syy tuntui kehässä oikein kivalta - se oli siellä ihan mun kanssa yhdessä! <3

Syyn näyttö