Hakuilut ja rauniokoirailut ovat sujuneet viime aikoina ihan kivasti ja nousujohteisesti. Olen jopa elätellyt toiveita, että touhun saisi semmoiseen kuosiin, että voitaisiin kokeilla pera A -koetta syyskuussa. Treenit alkavat kyllä käydä vähiin ja monta juttua vaatii vielä työtä. Tiistain treenit olivat sitten viimeinen niitti siihen arkkuun, että koehaaveet saadaan unohtaa. Tuli siis otettua vaihteeksi sitä pakollista takapakkia.

Sääkin oli inhottava ja tulin taas töiden takia myöhässä. Nyt se ei sinänsä haitannut, sillä treenattiin yhdessä toiden ryhmän kanssa (tai siis me oltiin lähinnä maalimiehinä heidän koirilleen, mutta ei nyt mennä siihen tarinaan...) ja väkeä oli kuin pipoa. Tuitun vuoro tuli viimeisenä joskus yhdeksän jälkeen.

Otin vaan kaksi ukkoa etukasalle. En halunnut tietää piiloja, mutta ohjeistin, että ainakin toinen saisi olla umppari. Molemmat siis kiintorullailmaisuja, eli ajatuksena hakea vähän kokeenomaista fiilistä. Lähdettiin kopin nurkilta ja Tuittu sinkosi heti "sairaalaan", josta tuli takaisin rulla suussa. Ei tuonut kuitenkaan mulle, vaan tiputti. Arvasin siis, että valehan se... Otin Tuitun takaisin sivulle ja ilmoitin, että nyt ei pelleillä, vaan tehdään kunnolla. Edettiin mäen päälle ja sieltä takaisin alas. Kohta Tuittu bongasikin ukon yhdestä röykkiöstä. Ilmaisu ihan hyvä, paitsi että kävi vielä rullan kanssa tarkistamassa ukon toista reittiä.

Sitten pyörittiin hetki alakasalla, kunnes sain vinkin, että jo tarkastamallemme alueelle oli jäänyt se toinen maalimies. Palattiin takaisin mäen päälle, jossa Tuittu lähinnä haahuili. Se merkkasi piilon pari kertaa (kiinnitin huomiota, vaikka en edelleenkään tiennyt piilon sijaintia), mutta ei edes yrittänyt tarkentaa. Lopulta homma meni ihan hinkkaamiseksi. Lähettelin Tuittua piilolle, joka oltiin jo selvitetty pystyarkuksi. Se näytti välillä jopa yrittävän ja tarkentavan, mutta ei vahingossakaan osunut ovenrakoon. Ihan selvästi vältteli piiloa :( Lopulta mm avasi koko oven ja saatiin Tuittu ilmaisemaan. Mutta ei hyvä ollenkaan tämä... Samanlaisia ongelmiahan on ollut, mutta siitä on jo aikaa. Maalimies oli vieras, Tuittu oli joutunut odottamaan kauan, radalla oli joka puolella käytettyjä piiloja ja palkkanamien jämiä ja alueella oli aika paljon porukkaa ja häiriötä. Ehkä ne sitten olivat vaan liikaa...?

Otettiin loppuun yksi helppo ilmaisu radan ulkopuolella. Siinä Tuittu teki ihan samaa, eli kierteli maalimiestä, jonka se ihan varmasti jopa näki. Teki sitten kuitenkin ilmaisun ilman suurempia hankaluuksia.