Viime kaudella juuri Seinäjoen karsintakoe oli pohjanoteerauksien pohjanoteeraus. Jo Messarin kokeessa oli ollut huono fiilis, mutta Seinäjoella harmitti kaikken eniten. Pienen hetken teki jopa mieli lopettaa koko toko (tai ainakin kisaaminen), koska kehässä oli vaan niin ikävä olla, ja tuntui, että en vaan saa koiraan mitään otetta.

En lopettanut, vaan sisuunnuin ja jatkettiin treenejä. Eilen palattiin Seinäjoelle, haettiin revanssia ja saatiin se! Tekeminen ei edelleenkään ollut parasta, mutta parempaa. Hymyilytti kehässä ja kehän jälkeen. Vuosi sitten tuntui, että kaikki oli huonompaa kuin vuotta aikaisemmin. Nyt Luu ei ole teknisesti juurikaan osaavampi, mutta kaikki on silti tavallaan paremmin :)

Koe oli tosi hyvin järjestetty. Oli aika hauskaa, että kapuloiden koot kysyttiin jo ilmossa ja ohjatun puoli arvottiin juoksutarkistuksessa (ja kerrottiin sitten liikkeen alkaessa). Paras ero aiempiin karsintoihin oli, että lähtönumero arvottiin ilmon yhteydessä. Se arvonnan odottaminen ja kyttääminen kesken valmistautumisten on ollut tosi ärsyttävää, kun aina aikataulut kuitenkin venyvät ja vanuvat. Näin alussa meneville jäi myös oikeasti hyvin aikaa valmistautua ja keskittyä omaan vuoroonsa. Me Katin kanssa arvottiin sitten vaihteeksi loppupään numerot, Luu oli 30 ja Taito 33. Ainut miinus tuli kokeen aloituksesta, joka kesti ja kesti. Kun lopulta aloitettiin, molemmat paikallaolot tehtiin ensin toisessa kehässä ja yksilöt aloitettiin vasta sitten. Näin kehät saatiin toki rullaamaan, mutta päivästä tuli tosi pitkä. Ihmeteltiin, miksei paikallaoloja voitu jakaa kahteen kehään. Mutta niinhän se on, että kisaajat osaisivat aina tehdä kaiken paremmin ;)

Tuomareina olivat Salme Mujunen ja Tiina Heino. Tiina arvostelti ensin paikallaolot, sitten Salme ykköskehässä "isot" likkeet ja Tiina taas toisessa hypyn, tunnarin ja kaukot. Ekasta kehästä mentiin suoraan toiseen, eli kaikki liikkeet tehtiin putkeen.

Paikallaoloihin mennessä Luu tuntui tosi kivalta ja oli hyvin mukana! Sieltä poistuessa se taas oli ihan pokalla lähdössä keskenään pois sieltä, mistä oltiin tultu kehään sisään... Jouduin vähän vääntämään, että päästiin suunnilleen yksissä tuumin ulos.

Istuminen 9 - Oli taas siirtänyt tassua/tassuja ihan lopussa :/

tassun siirto lopussa

Paikkamakuu 10 - Ei huomautettavaa.

(PITKÄ tauko :D Luu ja Taito saivat juosta lenkillä paljon.)

Seuraaminen 8,5 - Tää tuntui todella huonolta, ihmeen paljon saatiin musta pisteitä. Askeleet ym. teki yllättävän hyvin mielentilaan nähden, mutta muuten ei juurikaan pitänyt kontaktia ja levisi käännöksissä. Onneksi oli lyhyt kaavio! :D

paikka ok. KV voisi olla harm:pi. aavistus seilaamista. Juoksussa kont. voisi olla vieläk. intens:pi. TK:n jälkeen voisi olla tiiviimpi. PA:t voisivat olla aav. suorempia. peruutus ok.

Ruutu 9,5 - Ihan kiva. Loppuseuruussa tiputti vähän kontaktia, mutta tuntui taas kivalta tuntea heiluva häntä kättä vasten :)

erinom. merkki. hyvä vauhd. ruutuun meno. erinom. maahanmeno. erinom. LT. Kontakti saisi seuruussa olla vieläk. intens:pi.

Zeta 9,5 - M-S-I. Asennot ok. Seuraaminenkin oli parempaa, mutta edelleen kontakti tipahti vasemmalle käännöksessä. Itse en osannut rytmittää ekaa käännöstä, mietin, että otanko vielä yhden askeleen vai en. Miten se onkin niin vaikeaa?!

hyvä lähtö. erinom. M. KO saisi olla hieman tiiviimpi. S ok. KV kontakti tippuu. I erinom.

Ohjattu 8 - Oikea. Ei ottanut alussa kontaktia! Lähti vähän liikaa oikealle ja korjasi linjan niin, että sai napattua kapulan vasemman kautta takaa. Hidasti kovasti palautuksessa. Ja ilmeisesti oli pyörittänyt, en katsonut itse.

erinom. merkki. kaartaa esineelle. poimim. voisi olla siistimpi, otekäytt. tasaisempi.

Luoksetulo 9 - Ihan kohtuulliset stopit. Loppu taas hidas.

erinom. M. pysähdys ok. M ok. viimeinen LT hieman hitaampi kuin edelliset.

Hyppynouto 8 - Vähän vaivalloinen palautus.

palautusvauhti, sivulle siirtyminen alkaa aikaisessa

Tunnari 9 - Oma toinen vasemmalta. Ohitti kerran ja nosti vasta rivin päässä käytyään :/ Ihan siisti kuitenkin.

vauhti saisi riittää loppuun asti

Kaukot 10 - Tosi pitkät (n. 5 s.) vaihdot ja Luulle ehkä vaikein järkkä (s-i-s-m-i-m). Siihen nähden teki tosi kivasti! Liikutti kyllä vähän molempia tassuja seiso-istussa. M-I teki vaiheittain, mutta reippaasti, ja tää on yleensä vaikea näin lopussa! Vissiin koko kokeen ainoa kaukojen kymppi! :)

Video

Yhteensä 290 pistettä ja KP. Saatiin saman verran pisteitä kuin Hanna ja Tosi, mutta hävittiin ratkaisevilla liikkeillä ja jäätiin kuudenneksi, kun viisi palkittiin. Kun piirinmestaruuksissa hävittiin Tosille puoli pistettä, niin ajattelin, ettei sen tiukemmalle voi mennä. Hah! :D Meidän treeniryhmällä meni kyllä aika makeesti. Ihme ei harmillisesti päässyt kisaamaan, mutta Tosi, Luu, Taito ja Kulo tekivät kaikki 1-tuloksen. Tosi oli viides, Luu kuudes, Taito seitsemäs ja Kulo 14.! Hyvä me! :)

Bestikset olivat niin kilttejä, että Kati antoi niille evässämpylänsä puokkiin :)