Olipas hassua mennä kokeeseen näin keskeneräisen koiran kanssa. Aina Luun kanssa jännittää, että mikä on päivän fiilis ja pysyykö se hanskassa, mutta nyt sai jännittää ihan noiden uusien liikkeidenkin puolesta. Sekä kiertonouto että ruutu ovat sillä mallilla, että onnistuvat säkällä ilman mitään ylimääräisiä häiriöitä, mutta eivät todellakaan ole kisavalmiita siinä mielessä kuin haluaisin. Oli kuitenkin hyvä käydä kokeilemassa pienessä iltakokeessa omalla hallilla. Huomasin myös, että ei olla oltu vähän aikaan kokeessa ja tilanne oli taas hankalahko meille molemmille. Mielentilan kannalta Luun kanssa olisi hyvä kisata ahkerasti.

EVL:ssä oli neljä koiraa, Luu kolmantena. Tuomariksi saapui Ralf Björklund, ajettuaan ensin vanhalle hallille Sääksjärvelle ;) Ensin tehtiin paikallaolot ja sitten muut kahdessa osassa.

Istuminen 10

Paikkamakuu 10 - Ihan kivasti alas ja pysyi skarppina. Sivulle olisi voinut tulla täpäkämmin, saattoi jäädä inasen vajaaksikin.

Eka kehä:

Kiertohyppynouto 9,5 - Jännitysmomentti heti alkuun. Luu oli kehään mennessä lentoon lähdössä, enkä saanut sitä kivasti alkuun. Se oli tosi menossa ja nykäisi liikkurin käskystä. Katseli mennessään hyppyjä tai kapuloita, mutta kiersi aika siististi. Ennakoi vähän stoppia, istuminen ok. Saatiin meille vaikea vasen. Kaarsi, mutta nosti suoraan. Annoin varuiksi hyppykäskyn ja korjasi linjan, joka oli menossa hypyn ohi. Palautus ihan kiva.

Tunnari 9 - Samasta paikasta 90 astetta oikealle. Luu jäi tosi kiinni hyppyihin! Tajusi kuitenkin, mitä on menossa tekemään. Rivi, kuusi kapulaa. Aloitti vasemmalta, mutta ei nenä auki. Oma oli oikealla, joten nosti sen kuitenkin nopsaan. Yksi otteen korjaus palautuksessa.

Kaukot 9 - Kaukoja ennen sain sen lopulta hallintaan ja hyvin alkuun. Tekikin aika hyvät kaukot, ihan pieni kevennys s-m-vaihdossa. Ja näytti vähän vinolta, ihan kuin olisi väistänyt jotain.

Toka kehä:

Ruutu 9 - Toinen jännitysmomentti toisen kehän alkuun. Ei ollut alussa hyvä ja lukittui johonkin ruudun suuntaan. Vilkaisi viritellessä kuitenkin eteen. Ja lähti melkein suoraan! Meinasi pysähtyi liian aikaisin, mutta jatkoi itse vielä sen verran, että sain pysäytettyä ympyrään. Ruutuun ja loppu hyvin.

Seuraaminen 9 - Aika kiva. Ei edes painanut hitaassa. Joku vino pa. Peruutukseen lähti hyvin mukaan, käännöksessä jäi vähän auki. Pointsit kuitenkin asenteesta.

Ohjattu 9 - Alussa taas tosi huono, sain katsella niskaa :p Otti katsekontaktin juuri ja juuri ja meni merkille vähän nihkeästi. Noudossa sitten irtosi sokka ja nosti ihan törkeästi. Kynti kapulan kanssa keskikapulalle asti... Ja sivullekin vähän vajaa.

Zeta 10 - Päivän ilonaihe oli, että teki maahanmenon oikein! Ei ole ollut ihan helppoa saada siirrettyä uusia juttuja koetilanteisiin, mutta tämän Luu teki oikein korostetusti :) Lämpätessä ei ensin istunut, joten sitä varmistelin vähän... Seuraaminenkin aika kivaa, vain vasemmalle käännöksessä tippui kontakti.

Luoksetulo 6,5 - Jotain piti sitten säästää loppuhuipennukseen :p Lähti stoppaamaan todella huonosti ja meni sitten istumaan. Hitto vieköön, koira! Muuten ok.

Pisteitä kertyi kalliista luoksetulomokasta huolimatta 287. Ihme jäi puolen pisteen päähän ja me napattiin tällä kertaa luokkavoitto. Molemmat saivat kuitenkin uuden lelun :)

Piia kisasi Fredden kanssa voittajassa ja saivat myös ykkösen. Kokeessa oli yhteensä kuusi koiraa, ja vain meidän treeniryhmäläisemme tekivät 1-tulokset :D

Video

WP_20151105_19_11_13_Pro.jpg