Tänään treenattiin sitten parin huilipäivänkin edestä.

Aamupäivästä suunnattiin pienen metsälenkin kautta Marian agilitykoulutukseen. Rata oli 27 estettä pitkä, mutta ei toki päästy edes puoliväliin. Lähinnä hinkattiin semmoisia kahden esteen pätkiä. Luu pääsi taas vähän kuumumaan ja jouduttiin keskustelemaan mm. lähdöissä pysymisestä ja puremisesta. Lisäksi treenattavana oli semmoisia ohjauksia, joita Luulle ei ole oikeastaan edes opetettu, joten ei ollut helppoa.

Alussa oli vastaanotto pystyssä olevalla hypyllä ja siinä valssi ja lähetys putkeen. Luu reagoi ohjauskäden vaihtoon ja kääntyi hypylle todella hyvin, ongelmana olikin, ettei mulla riittänyt pokka odottaa tarpeeksi pitkään. Pari kertaa Luu siis kääntyi hypyn taakse. Kun ajoitus saatiin kohdalleen, siirryttiin vahvistamaan valssiin mukaan tuloa. Luu kaarrotti ja livahti selän taakse. Se tuli hypylle niin rytinällä, että tähän olisi tarvittu haltuunottoa. Semmoista ei Luulle ole opetettu, mutta ehkä alan niitäkin vähitellen tehdä. En vaan ole raaskinut noin vauvalle ;) Nyt saatiin jo jotenkin onnistumaan. Lelupalkka aiheutti riman roiskintaa, joten siirryin palkkaamaan kädestä namilla. Sitähän en uskalla vauhdista tehdä, mutta onnistui niinkin, että kehuin ja rauhoitin tilanteen ensin, ja annoin namin vasta sitten.

Sitten oli meille tosi vaikea paikka. Putkesta kaksi rinnakkaista hyppyä, joista ekalle piti tyrkätä ja toisella vetää päällejuoksuna. Jatkoonkin oli kiire. Kun otin enemmän etumatkaa, Luu tuli ekasta hypystä ohi. Sitä vahvistettiin lelua heittämällä. Tämmöisiä pitää tehdä ahkerasti, koska mä en vaan voi jäädä varmistelemaan tuommoisia. Myös siitä toisesta Luu tuli ohi, ja sitäkin vahvistettiin palkalla, joka tuli päällejuoksukädestä. Näitähän me ei myöskään olla treenattu, joten ei sinänsä ihme, kun ei suju. Tätä tehtiin aluksi ihan kävelyvauhtia, mikä oli ihan hyvä, sillä täydessä vauhdissa asiat tapahtuvat niin nopeasti, etten ehdi kunnolla edes tajuta, mitä teen.

Seuraavaksi sylkkäriä kahdella rinnakkaisella hypyllä. Se meni yllättäen hyvin! Ehkä onnistunein osuus meidän treeneistä :) Piti vaan lähteä törkeän aikaisin kääntämään. Luu lähti hyvin ohjaukseen mukaan ja irtosi kivasti eteenpäin. Seuraavan kohdan takaakierto-päällejuoksu-vekkaus-putken kauempi pää mentiin kerran jopa onnistuneesti - kaikki kolme estettä :D Sylkkärikohtaan yhdistettynä siitä olisi tullut viisi estettä, mutta Luu kiersi tokan hypyn. Toistamiseen se ei enää sujunut, kun Luu lähti taas lipeämään takaakierron jälkeisessä päällejuoksussa/twistissä. Tätä sitten pelkästään palkkailemalla.

Treenilista kasvaa kasvamistaan... Mutta eiköhän me nyt talven aikana päästä sitä lyhentämään :) Aika pitkälti kaikki tämänpäiväiset ongelmat oli ihan koulutuksen puutetta ja muutamiin juttuihin sainkin taas treeni-ideoita. Vain toteutus puuttuu :D Maria oli myös sitä mieltä, että saisin olla Luun kanssa vieläkin tiukempi kaikissa sen possuiluissa. Lähdössä nousemisesta seuraa rangaistus. Rimojen tiputtamisesta huomautetaan (semmoinen kiltti höpö-höpö riitti, koitettiin). Puremiseen edelleen totaalinen nollatoleranssi. Eikä mennä siihen bordercollien "olen vain pieni ja kaltoinkohdeltu reppana" -vedätykseen. Palkkailin sekä lelulla, namilla että namikipolla. Nami tuntuu edelleen paremmalta, lelu aiheuttaa päämäärätöntä ryysimistä, minkä Mariakin huomasi.

Treenien yhteydessä tokoiltiinkin pienesti. Yllättävän hyvin pystyi keskittymään, vaikka radalla juoksi samaan aikaan toinen koira. Tehtiin pienesti seuraamista, jossa testailin juoksua. Ihan ok.

Seisomisia ja maahanmenoa sekaisin. Maahanmeno tökki vaihteeksi, saattoi johtua takistakin. Seisomiset tais olla ok.

Hyppynoutoviritelmiä tunnarikapulalla (kun ei ollut muutakaan mukana...). Jätin kapula suussa odottamaan tai kapula edessä maassa odottamaan. Nämä ihan hyviä. Tehtiin myös niin, että vein kapulan toiselle puolelle ja lähetin hypyn kauiiktta hakemaan. Näissä Luu kaarsi kapulan otossa, eikä osannut tulla hypyn kautta takaisin. Täytyy varmaan pilkkoa vielä. Tein myös käskyn odottamista pelkässä hypyssä.

Iltapäivällä kotiin ja kuudeksi takaisin treenaamaan Lean kanssa :) Luu teki vain tokoa.

Ensin seisomista. Taidettiin tehdä vain yksi, meni hyvin kuitenkin.

Eteen- ja sivulletuloja kierron kautta. Välillä käännyin sivulletulossa. Odotin kauan ennen si-käskyä. Kerran Luu taisi ennakoida, mutta muuten malttoi hyvin. Sen sijaan sivulletulo pitkän odotuksen jälkeen oli vaikeampi. Myös muutama eteen-sivulle-jumppa.

Luoksetulon stoppeja kierrolla. Koitin karkuunjuoksunakin, mutta nämä oli kyllä tänään todella huonoja :( En saanut Luuta stoppaamaan kunnolla edes lyhyellä matkalla ja kunnon vartaloavulla. Meinas mennä jo hermotkin, kun se ei yrittänyt kunnolla. Putken kautta saatiin lopulta yksi siedettävä stoppi. Pitäisi kokeilla näitä jossain muuallakin. Toi alusta ei varmasti ole paras näihin.

Lea liikkuroi alon luoksetulon useammalla "käskyllä". Ekalla kertaa Luu nousi istumasta, joko Lean käskystä tai mun ennakoinnista. Toisella pysyi hyvin. Luoksetulo ja sivulle siirtyminen ihan hyvin.

Toisessa setissä vielä noutoa metallilla ja tunnaria. Palkkailin noutoa nyt vauhdista, kun alkoi ärsyttää se varovainen tuonti. Putken kautta tuli vähän paremmin, kiertämällä en saanut kunnon vauhtia.

Tunnari kylttien sekaan. Ekalla näytti härkkivän väärää, mutta ei ottanut suuhun. Luulin kyllä, että toi väärän. Ehdin jo vähän moittia, kunnes hoksasin, että se taisi sittenkin olla oikea... niinkuin olikin :) Toisella avasin "piiloja", jolloin kapulat olivat melkein kokonaan näkyvissä. Tämän Luu teki hienosti.

Kotona se on vaan nukkunut. Näinkö vähällä sen saa väsytettyä? Tuittukin on nukkunut, vaikka on ollut vain lenkillä ja treenituristina. Toki se Luun agilitytreenien seuraaminen saattoi olla henkisesti melko raskasta. Tuittu olis niin osannut ne kaikki <3