Eilen oltiin taas Nipsun kanssa vakkarituuraamassa Mouhiksella. Kati oli näyttänyt ratapiirrosta jo keskiviikkona, joten tiesin mitä odottaa :) Rata oli vaihteeksi vähän suoraviivaisempi sisältäen mm. koko kentän poikki menevän hyppy-pussi-hyppy-suoran. Se olikin meille treenin vaikein kohta, mutta muuten päästiin menemään aika hyviä pätkiä. Ja juoksemaan!

Alun siksakin tein ihmisnuolella, toimi hyvin. Kepeille mentiin melkein suoraan ja lujaa, siinä sain vedätettyä Nipsun kakkosvälistä ohi. Vähän siis himmausta omaan liikkeeseen, niin ei ongelmia. Keppien jälkeen niistopersjättö, jossa käännyin ensin vähän liikaa hypyn suuntaan. Tätä päästiinkin treenaamaan monta kertaa, sillä ongelmasuoran kuvio alkoi siitä. Ainakin niistopersjättö alkoi sujua ;) Niistosta hyppy ja lähetys u-putkeen. Putkelta piti sitten vähän korjata koiran linjaa - ja sitten juosta. Ensin en uskaltanut hirveästi jarrutella putkeenmenossa, kun pelkäsin, ettei Nipsu mene ollenkaan. No, se meni oikein hyvin ja lopulta sain karjua jo ihan tosissani. Ja silti se lensi putkesta semmoisella kaarella, että tuli aina hypystä ohi. Tätä korjailtiin ja palkkailtiin ja jatkettiin lopulta ilman putkeenmenoa. Kotiläksyjä siis...

Kepeille piti kääntyä aika jyrkästi renkaalta. Se ei onnistunut ensimmäisellä kerralla, kun olin jo rengasta edeltävän hypyn päällejuoksussa vähän myöhässä, enkä ehtinyt renkaalle vekkaamaan tai tekemään mitään muutakaan. Uusinnalla sitten hyvin. Loppuradalla (esteet 20-29) ei ollutkaan suurempia ongelmia ja päästiin se kerrasta läpi. Tein jopa aika onnistuneen takaaleikkauksen :) Sen jälkeen Nipsu ihan vähän kyseli putkeenmenoa, mutta lähti sitten kuitenkin.

Olipa kivaa, kun ei koko ajan töksähdetty johonkin, vaan päästiin vaihteeksi jopa menemään :) Putkeenmenoja, putkijarrutuksia ja putkesta kääntymisiä pitäisi treenata aina vaan ja uudestaan. Myöskään päällejuoksuihin en ollut tyytyväinen. Niitä oli radalla muutamassakin kohtaa ja aina tuli vähän turhan kiire. Kerran sain Mariankin pelästymään, kun Nipsu tuli ihan jalkoihin ja kolari oli varmaan muutamasta sentistä kiinni. Se ei ehkä ollut ihan sitä rohkeata liikkumista, mitä näihin tarvittaisiin ;)