Lämppälenkin loppupuolella alkoi sataa lunta (tai ainakin jotain sitä muistuttavaa) ja loppulenkille lähtiessä maa oli osittain valkoinen. Sieltä se tulee! Jos multa kysyttäisiin, niin viisi senttiä lunta ja pari astetta pakkasta nyt, kestäen johonkin maaliskuulle, kiitos!

Treenitkin meni ihan kivasti. Luu oli levännyt ja jaksoi keskittyä eilisiltaa paremmin. Ratana oli Viitaniemen kolmosluokan A-rata Janakkalan kisoista. Alku oli vähän erilainen (mm. puomin tilalla keinu ja keinun tilalla pussi), mutta loppu hyvin pitkälti sama. Tein Luun kanssa ensin ratana, ajatuksena pitää pakka kasassa ja korjata virheet kisamaisesti. Ja hitsi vieköön, tehtiin vain yksi typerä kielto (ihan mun moka), mutta sain pienestä sählingistä huolimatta pidettyä muuten homman paketissa ja selvittiin sillä vitosella. Henkinen nolla 20 esteen radalla :)

Alussa oli kyllä tullut "kevyt" kosketus putkeenohjauksessa. Vähän niinkuin dammaus, paitsi että se oli Luu, joka dammasi. Alussa oli hyppy-muuri-suora, jolta käännyttiin loivasti putken "väärään" päähän. Tein sen ensin merkkaamalla muurin takana ja lähtemällä ajoissa pois alta kohti putkea. Luu ei tämmöisellä ohjauksella sen enempää jarruta kuin käännykään, joten putkeen se kiilautui vasta jalkaosuman kautta. Tein sitten kunnon ihmisnuolen ja pysäytin ensin ennen muuria. Tai siis ensin yritin pysäyttää ja seuraavalla kerralla pysäytin ;) Sitten meni ihan hyvin. Paras oli kuitenkin linjata vähän ennen muuria ja ihan vaan vetää ja leikata putkelle. Noihin Luu tuntuu tulevan hyvin mukaan, kun vaan liikun reippaasti ja vedän.

Keinun jälkeen tuli hyppyhässäkkä, jota hinkattiin turhautumiseen saakka. Ekalla kerralla se oli mennyt jollain ihme tuurilla sitä yhtä helpon paikan kieltoa lukuunottamatta. Sen jälkeen ei vaan onnistunut millään. Alkuperäisellä radalla meidän pussimme tilalla oli keinu, joten siinä hypyiltä ei ollut kiire eteenpäin. Nyt oli ihan ...vetinmoinen, koska pussin jälkeen tuli takaakierto :D Lopulta luovutettiin, kun ei vaan keksitty tähän toimivaa keinoa. Turha hinkata semmoista kohtaa, johon ei edes teoriassa keksi toimivaa vaihtoehtoa, niiden ehkä-vaihtoehtojen osoittauduttua toivottomiksi.

Toisella kierroksella tehtiin lisää pätkiä. Keinu palkattiin pari kertaa Marken heittäessä lelua. Sen avulla meni hyvin suoraan. Sitten tein keinunjälkeistä twistiä yksinään. Se on niin vaikea ohjaus mulle! En vaan osaa liikkua, ja kun treenaamalla saan sen sujumaan paremmin, mutta en ylläpidä jatkuvasti, unohdan, ja se on taas yhtä vaikeaa. Luu myös tiputti riman todella monta kertaa. Laitettiin sitten rima-apu, niitä pitää muistaa käyttää nyt ahkerasti. Tekee nyt takaakierrot turhan tiukasti.

Loppuakin tehtiin vielä uudestaan. Nyt saatiin aikaiseksi yksi keppivirhe (putkesta lyhyt väli kepeille, ei ehtinyt varmaan katsoa kunnolla), yksi aalta hämystä karkaaminen ja yksi rima loppusuoralla. Kivan tuntuista menoa kuitenkin pääosin. Yhdessä kohtaa olin kovin kiireinen, mutta selvittiin siitäkin. Ei tarvitsekaan olla täydellistä, nih! :)

Ai niin, tein pariin kohtaan puolivalssin, vaikka olisi voinut tehdä vastakäännöksen. Ihan jees!