Tänään kisattiin Janakkalassa. Se on ollut Luulle hyvä paikka, siellä se on tehnyt elämänsä ainoat tuplanollat (yksi kakkosista ja yksi kolmosista) :) Nyt ei Janakkalan taika ihan ihmeisiin pystynyt, mutta positiivisen puolelle jäätiin.

Tuomarina makseilla oli Johanna Wüthrich. Ensin mentiin hyppäri. Ihan kiva rata, muutama mietityttävä kohta. Mulla on Luun kanssa aika liuta kaikkia rajotteita ("En voi tehdä noin, kun rima lentää", "En voi tehdä näin, kun se ei käänny" jne...), joten yksinkertaisetkin kuviot aiheuttavat usein päänvaivaa. Mutta näillä mennään. Luu oli tosi kivalla tuulella, hyppeli ja tuli ohjauksiin. Kepeille meni vaan vähän liian lujaa, eikä taipunut kakkosväliin. Otin sen pois kepeiltä uusiakseni ja samalla huomasin, että tuomari ei ollut nostanut vielä kättä. Nosti vasta tässä vaiheessa. Jäi sitten mietityttämään, että oisko se sittenkin mennyt oikein... Video "onneksi" paljasti, että näin ihan oikein, eli virhehän siellä tuli. Mutta muuten siis puhdas rata ja vitosella maaliin! Ei ollut se hyppärinolla taaskaan kaukana... Enkä muuten edes kellottanut, oisko aika riittänyt sertiin ;) Lopussa tein takaaleikkauksen, rasti seinään. Se kyllä levis kuin mikä, mutta asia kerrallaan.

Ekalla agiradalla tuli hylly ihan rehellisesti siitä, että en vaan ehtinyt. Tätä kohtaa epäröin tällä radalla eniten. Luu meinasi levitä edellisestä hypystä ohi, jäin sitä ronkkimaan ja steppasin vaan paikoillani, enkä sitten ehtinyt kääntää seuraavalle. Luu ehti mäjäyttää tassut aalle. Mutta hitsit, että sain sen tekemään nätin käännöksen ennen aata! Ei tullut edes pahasti vastalauseita, vaikka joutui noin tosissaan kokoamaan :D Loppuradalla olin itse koko ajan vähän väärissä paikoissa vääriin aikoihin, mutta sen verran kartalla, että mentiin oikeaa rataa. Vikan putken jälkeen valssin rytmitys vaan oli ihan hukassa, joten siitä rima alas ja hässäkkä seuraavalla esteellä.

Vikalla oli (meille...) vaikea aloitus. Kakkoselle takaakierto-päällejuoksu tai pakkovalssi-valssi, hmmm. Pakkovalssi. Yritin tehdä sen liikkeestä, mutta ei onnistunut. Rima alas, mutta oikeat esteet sentään. Myöhemmin radalla tehtiin kaksi muuta pakkovalssia, ne kyllä onnistuivat, vaikkeivat mitenkään kauniisti. Putki-hyppy-aa-kuvio oli sama kuin edellisellä. Nyt siitä nätistä käännöksestä ei vaan ollut tietoakaan, vaan Luu rysäytti ihan sikana rimaan. Tästä oli pakko vähän sanoa. Luu oli tällä radalla selvästi räyhäkkäimmän tuntuinen, ei pysynyt ihan yhtä hyvin näpeissä. Loppurata selvitettiin kuitenkin muuten, mitä nyt vikasta ohi. Nää ois kyllä hyvä korjata, koska en oikeasti pidä tuosta ryysimisestä yhtään, mutta en vaan jaksanut...

Luun radat

Kati ja Into tekivät sentään vikalla radalla nollan, joten ihan tuloksetta ei matkaseurueemme tarivnnut lähteä kotimatkalle. Kotiin päästiin niin hyvissä ajoin, että oli vielä vähän päivänvaloa. Tempaistiin sitten Katin kanssa pikaiset tokot tuossa meidän lähikentällä.

Luu teki vaan ruutua, luoksetuloa ja noutoa.

Ruutuun lähetin sen ensin pari kertaa. Meni ensin törkeällä banaanilla, lähti varmaan hakemaan jotain muuta. Ja toisellakin loivalla ja vasempaan reunaan, mutta molemmilla tarpeeksi taakse, mutta sisälle. Eikä stepannut! Sitten tehtiin merkillä pysymistä. Kati hämykäskytti. Pari kertaa olikin ihan menossa Katin ruutuunlähetyksellä, mutta sitten leikkasi ;) Sivulla meni kyyläksi. Näitä pitäisi hinkuttaa vaan niin paljon.

Luoksetuloa liikkuroituna, stopista takapalkkaa. Ensin yksi läpi. Eka stoppi ei kovin hyvä, vapautin silti palkalle. Älkää kysykö, miksi... Toinen parempi.

Noutokapulan nostoja sorvatulla. Pari heitellen ja sitten merkiltä lähettäen. Juoksin vauhtipalkassa vasemmalle. Nyt lähti ihan kivasti palauttamaan. Nostoihin vähän kaartaa, mutta nää oli ihan siedettäviä.

Kivat pikatreenit! Hyvä tehdä joskus vain vähän. Treenien päälle käytiin vielä lyhyt lenkki ja illan bordercolliekin on ollut ihan samaa mieltä ohjaajan ja schipperken kanssa siitä, että ei tarvitse tehdä tänään enää mitään :)