Lealla oli agivalkussa koulutusvuoro. Tehtiin tämmöistä rataa:

agivalkku%2028.11.2013-normal.jpg

Oli ihan hyvää rytmitystreeniä nuo putkesta putkeen menot! Ekalla kierroksella mentiin Nipsun kanssa koko pätkä, mutta vikalla muurilla tippui palikka (lähdin tekemään persjättöä, enkä katsonut koiraa...) ja sitten 27 jäi välistä, kun olin tutustunut väärin. Melkein nolla, eli normisettiä meille...

Alkua tehtiin erikseen. Kolmosella Nipsu oli vähän levinnyt, ei kuitenkaan puomille asti. Vaihdoin siihen vastakäännöksen, joka olikin ok, kunhan siitä vaan lähti tosi reippaasti liikkeelle. Putket näyttää olevan kuvassa vähän eri tavalla, mutta livenä osa koirista meni tosi sitkeästi vitosputken sijasta viereiseen reikään. Nipsu meni vaan kerran, kun jäin vähän jälkeen. Vasen putki oli oranssi ja oikea punainen, varmaan näkivätkin sen toisen paremmin...?

Sitten tehtiin ekaa putkihässäkkää muutamalla tavalla. Ja muutaman kerran vaatikin, että alkoi rytmi löytyä, enkä rynninyt putkille liikaa edellä. Putkiin 6 ja 9 viennit saatiin parhaiksi leikaten, Nipsu tuli hyvin ohjauksiin mukaan, eikä lipsuillut vääriin suihin. Eikä tarvinnut olla itse sisäpuolella laajentamassa koiran kaarta.

10-muurin tein ensin saksalaisella, mutta putkella leikkaamalla ehdin pakkovalssiinkin. Puomille sain hypylle heitolta sen verran etumatkaa, että ehdin hyvin linjaamaan kepeille, vaikka Nipsu tulee puomin aika lujaa.

Toisella kierroksella tehtiin toinen melkein nolla. Tää on niin tyypillistä! Tosi hyvin, mutta ei sitten kuitenkaan. 27 estettä päästiin, mutta sitten Nipsu kiersi koko hypyn 28. Tehtiin vielä puomilta loppuun uudestaan. Tein hypylle 14 niiston, jolla Nipsu kääntyikin valssia paremmin.

Oli (Nipsulle) aika helppo rata, mutta kivasti kulki joka tapauksessa!

Nipsu tulee mulle ensi viikoksi hoitoon. Tarkoitus olisi yrittää ehtiä muutama kerta hallille muistuttelemaan pysäytyskontaktia puomille... Jännää! Olen juoksuttanut sitä läpi nyt pari kuukautta. Mielenkiintoista nähdä a) saanko sitä edes pysähtymään enää ja b) palaako vanha himmailu heti... Mutta jos sille tuntuu mitenkään mahdolliselta oppia "juoksun" ja pysähdyksen erottelu, aion kyllä "juoksuttaa" ainakin treeneissä jatkossakin. On se niin hauskaa ja huumaavan haastavaa! :) Vaikka tää projekti ei kontakteihin auttaisikaan, niin olen kyllä saanut siitä muuten paljon irti. Olen joutunut todellakin astumaan pois mukavuusalueelta ohjausvalinnoissa ja se jos mikä on opettavaista ja antoisaa!