Perjantaina oli Piira-päivä. Meillä oli Lean kanssa koirille ajat Halikkoon klo 8 aamulla, auts. No, ainakin päästiin järkevään aikaan takaisin.

Nipsu oli tuttuun tapaan jumissa. Nyt Piira paikallisti ongelmaan toiseen polveen ja ehkä lähtökohtaisesti kintereeseen. Ei, sillä ei ole ole kinnervikaa, mutta Piira epäili että kinner on joskus venähtänyt tms., vääntänyt sääriluuta virheasentoon ja löystänyt polvea. Ja nämä taas aiheuttavat muut ongelmat sinne jäykkään lapaan asti. Lantio oli sentään suora. Kaikki muukin saatiin taas suoristettua, mutta tuota polvea täytyy seurailla.

Luulla oli lähinnä tokojumia. Silläkin oli lanne suora, mutta ranka vähän mutkalla. Ja etujalat ranteista (?) aika jumissa (liirailuista ja jarrutteluista?). Ei kuitenkaan mitään pahaa :) Piira sanoi, että Luu on (muiden samantyyppisten koirien kanssa) loistava kompensoimaan kaikkia ongelmiaan. Eli jos on vähän niska jumissa, niin väännellään päätä entistä enemmän, ettei kukaan vaan huomaa ;)

Perjantai ja lauantai siis huilailtiin. Launtai-iltana tehtiin sisätreeninä kaukoja ja haastetunnareita. Kaukot ohjaaja selän takana edistyvät, nyt tehtiin jo parin asennon sarjoja ja jokunen toisto ilman etunamia :) Tunnareissa oli tornia ja muita haastavia juttuja. Luu oli ihan törkeän hyvä! Niin tarkka ja huolellinen! Ja sitten oltiin molemmat ihan fiiliksissä, kun se selvisi niistä vaikeista jutuista <3

Tänään oli kisatalkoilemassa. Illalla käytiin lähikentällä tokoilemassa. Pelkäsin, että se ihan kamalan jäinen, mutta olikin yllättävän hyvä. Ohut kerros suht pehmeää lunta.

Seuraamista. Luu on tehnyt askelsiirtymistä semmoista, että tunkee perusasennossa kuonon mun käteen kiinni (olen palkkaillut näitä paljon namilla). Nyt mulla sitten meni siihen hermo ja hinkutettiin peruuttamista niin, että ei saa koskea käteen. Käänteisellä houkuttelulla alkoi mennä perille. Lisäksi tehtiin pätkä juoksua ja juoksukäännöksiä.

Jääviä mukaanottoteemalla, palkkasin kainalopalkalla. Kaikki asennot oikein ja seuraamaan lähdötkin alkoivat tuntua kivoilta.

Luoksetulon ainaista loppuosaa maasta. Vauhtipalkalla ja sivulle namipalkalla. Nyt oli kaikki asennot ok, mutta hidasti loppuihin. Kaikkea ei voi vissiin saada ;)

Noudon palautuksia muovisella. Vähän eri versioita. Kierrot oli nyt surkeita, oli hidas ja kaarrotti. Noutona teki kivasti ja tuli aika suoriin perusasentoihin.

Tunnaria. Jonoa leluhetsauksella. Oma ensin ekana, sitten vaihdellen muualla. Heti ei ollut taas nenä auki ja ajatus mukana, mutta parin aikalisän jälkeen hyvin.

Kaukoja. Lähinnä hinkutettiin istu-seisoa, joka on mennyt tosi huonoksi. Täytyy kokeilla nyt palkkauskuuria siihen, ja jos ei edisty, niin ehkä uutta tekniikkaa... huoh.