(^ kielioppimasokismia. Alkoi ahdista...a.)

Lauantai aloitettiin agilitylla. Tuulia tuli kouluttamaan valkkuryhmää ja osallistuin Nipsun lisäksi Luullakin. Olikin kivat, mutta aika rankat treenit!

Ensin mentiin Luun kanssa. Radalla oli 38 estettä ja muistaakseni ensimmäistä kertaa ikinä päästiin noin pitkä rata loppuun asti! Lyhyissä pätkissä luonnollisesti, mutta kuitenkin. Kertoo siitä, että kaikki saatiin onnistumaan, eikä jämähdetty lopullisesti mihinkään kohtaan. Toisella kierroksella aloitettiin jo uudestaan alusta.

Alussa mun piti harjoitella tuplasylkkäriä. Hyvin siihen ehti, kun vaan meni. Ensin en muka uskaltanut kääntyä ja peruuttaa. Tätä kuviota piti tehdä eniten. Seiskalle lähetyksessä ja saksalaisessa tippui rimoja. Ja kun keskityin pitämään katsetta saksalaisessa, liikuin väärään paikkaan ja peitin niistohypyn. Mutta kivasti nekin saatiin menemään. Niisto-persjätössä treenattiin myöhäisempää persjättöä, jotta koiran sai ohi aasta. Toimi hyvin.

Vaikka pääsin niistosta välillä ihan hyvinkin liikkeelle, putken jälkeinen takaakierto ei tainnut onnistua kuin kerran. Ehdin jopa törkkäämään jalkaa linjalle, mutta kun Luu oli ehtinyt lukita hypyn putkesta tullessaan, sinnehän se meni.

Sinnillä yritin myös persjättöä putki-putki-väliin. Kerran ehdin! :D Siihen oli ihan hyvät mahkut, mutta jos yhtään jumahti hypylle, oli peli menetetty. Toimi kyllä leikkauksillakin.

Putkien jälkeen menin ensin hypyn toiselle puolelle ohjaamaan. Vastakäännöksellä se onnistuikin, mutta vähän tuli kiireen tuntu seuraavaan takaakiertoon. Tuulia sai mut kokeilemaan ihmisnuolimaista merkkausta hypyn takaa. Pelkäsin, että Luu leiskauttaa ulkoavaruuteen ja vie riman mukanaan, mutta sehän oli tosi hyvä! Merkkaus riitti, koska käännös oli sen verran loiva, ettei tarvinnut jarruttaa :)

Loppu sujuikin ihan hyvin. Mitä nyt piti vähän muistella aalla pysymistä... ;) Luustakin huomasi, että ehdittiin tehdä paljon. Se oli aivan poikki.

Videomateriaalia oli sen verran paljon, että tein koosteen.

Oli aika vauhdikas rata, jossa sai juosta paljon. Ja koska Luunkin kanssa pääsi jopa ihan juoksemaan, olin aika naatti jo sen setin jälkeen. Mutta ei muuta kuin lenkille ja Nipsun kanssa kehiin... Ei taidettu käyttää edes ihan koko treeniaikaamme :D

Nipsun kanssa meni tosi kivasti. Toisella yrityksellä tehtiin koko rata esteeltä 7 esteelle 38. Videoltakin näkee, että pikkuisen alkaa jalka painaa... Tehtiin toistamiseenkin melkein koko rata läpi, mutta muuten keskityttiin pätkiin.

Alussa kokeiltiin tuplasylkkärin sijaan persjättö ja niisto. Ehdin siihen ihan hyvin ja oli varmasti nopeampi. Pystyin jäämään keinulla paremmin taakse kuin Luun kanssa ja sain hyvin etumatkaa.

Pituutta edeltävä hyppy kellotettiin kahdella tavalla. Sisäkautta oli lyhyempi reitti, mutta ulkokautta parempi linja. Vaikka Nipsu pyörii hyvin ja kunnon jarrulla kokosi ihmisnuoleenkin, ulkokautta oli silläkin nopeampi.

Pakko oli se putkien välinen persjättökin kokeilla. Tokan setin alussa hetken levänneillä jaloilla onnistui Nipsunkin kanssa kertaalleen :) Koko rataa tehdessä ei riittänyt puhti.

Lopuksi tehtiin ihan vaan muutama toisto keinua suoraan, kun oli käännytty monta kertaa. Ihan ekan keinun Nipsu teki tosi hyvin, sen jälkeen vähän hidastui. Vedätettäessä tuli sitten muutamankin kerran ihan läpi. Eipä olla tätä hirveästi vahvistettu, kun olen vapautellut vaan nopeasti... No, äkkiä se palautui mieleen. Mutta jatketaan keinun päähän juoksutuksia, ne tuntuvat auttavan.

Video Nipsun treeneistä. Tai ekoista yrityksistä vaan, sitten loppui kamerasta akku. Kuvitelkaa siis, miten poikki ohjaaja oli vartin treenin jälkeen, kun meno ekoilla yrityksillä on tuommoista... :D