Pitkästä aikaa agivalkun treeneissä. Tehtiin samaa rataa, mitä on tehty tällä viikolla varmaan aika monella kentällä ;) Eli medien finaalirataa SM-kisoista. Edelliset olivat sen jo rakentaneet. Koska tilaa on vähemmän ja putkia vain kaksi, oli sitä pitänyt vähän muokata. AIka lähellä kuitenkin! Suoran putken tilalla pussi ja vikan putken tilalla hyppy vastaavassa kulmassa. Ja estevälit oli jossain varmaan vähän lyhyemmät. Ja ainakin eka putki oli eri kulmassa/kohdassa, piti vetää selkeämmin pituuden ohi ennen kepeille lähetystä.

Aan juoksin ulkorataa. Niistosta sai niin hyvin etumatkaa, että ei ollut mitään ongelmia. Kepeillä Nipsu meni ekan kerran kakkosväliin, sen jälkeen ok. Pujotteli aina hyvin loppuun, vaikka jäin taakse tai leikkasin.

Ajattelin, että pikkukoiralle ysillä riittäisi lähetys ja liike keinun suuntaan, mutta ei, valui pituudesta ohi. Piti tehdä vastakäännös. Leikkasin keinulla ja menin hypyt kuvan yläpuolelta. Hypyltä putkeen oli vaikea, Nipsu kielsi niin herkästi. Väärään päähään se ei mennyt kertaakaan, sain sen kääntymään hypyltä niin jarruttamalla kuin sylkkärilläkin. Ei vaan kestänyt yhtään ennakointia, vaan jätti näillä menemättä putkeen. Paras oli vastakäännös, siitä pääsin vauhtia pysäyttämättä lähettämään putkeen.

Leijeröin hypyn 13 ja sitten vaan hanaa. Koirat luki vinohypyt tosi helposti, ei tarvinnut oikeastaan ohjata. Luulen, että nää oli jotenkin helpommin kuin kisoissa...? Pussilta hypylle välillä ehdin, välillä en... Jos en ehtinyt, niin Nipsu ei sitä lukenut. Jos ehdin, putken tilalla ollut hyppy meni sen jälkeen helposti poispäinkäännöksellä. Sitten olikin enää puomi ja rengas. Kontaktit ihan jees.

Tokalla kiekalla kokeilin huvikseni poispäinkäännöstä kepeiltä hypylle. Ei ollut sujuva, oli Nipsulle vähän liikaa sivuetäisyyttä. Palkan kanssa onnistui kyllä. Sitten saatiin tehtyä vielä koko rata kerran nollana läpi. Ei tosiaan ihan ykkösellä ;)