Olin toivonut jossain vaiheessa valkkuryhmään vaikeampia treenejä. Tänään sain, mitä tilasin. Treenikaverit kiitteli ;) Koulutusvuorossa oli Petri ja rata oli hiukan muokattu versio jostain Jaakon treeniradasta. Vaikeita keppikulmia, esteiden ohivientejä. Ei se sitten loppujen lopuksi mentynä niin mahdoton ollutkaan, kaikkiin kohtiin löyty luonteva ohjaus.

Ensin treenatiin pätkissä. Vaikein kohta taisi olla pussista keppien takana olevalle hypylle vienti. Keppejä piti siis kiertää siinä. Pakko oli yrittää ensin persjättöä pussin jälkeen, mutta ei siihen ehtinyt. Tai ehti, mutta tosi kömpelösti. Poispäinkäännöksellä sama saatiin menemään ihan sujuvasti. Itse asiassa kuvioon tuli kaksi poispäinkäännöstä putkeen, mikä olisi joskus aikoinaan ollut Nipsun kanssa ihan painajaisohjaus. Mutta nyt osattiin molemmat :)

Keppikulmat ja jyrkät leikkaukset sujuivat tosi hyvin, en saanut aikaiseksi yhtään virhettä huolettomallakaan liikkumisella. Hyvä Nipe! Samoin sivuirtoamiset kesti, tosin hallinta keppien jälkeen oli sitten vähän heikompaa :D Yksi putki veti taas.

Puomin kontakti taaksejäännillä oli surkea. Ei vaan mennyt ilman apuja. Tein sen sitten radalla suosiolla auttamalla ja treenasin muutaman kerran erikseen etupalkalla. Muuten(kin) kontaktit normisettiä. Puomillekin tein yhdessä kohtaa tosi jyrkän takaaleikkauksen. En ole tuollaisia harrastanut ja epäilin, että ei kestä sitä, mutta toimi sekin. Hidasti toki vähän, mutta ei jäänyt arpomaan, että mennäänkö vai ei.

Lopuksi mentiin kisamaisesti koko rataa. Tehtiin melkein kaksi nollaa, ekalla meni kerran aan sijasta sen alla olevaan pussiin ja tokalla loppui ohjaajan puhti ja Nipsu hyppäsi kolmanneksi vikan väärinpäin. Oli aika pitkä rata ja kyllä hapotti. Mutta hauskaa oli taas vaihteeksi kiusata itseään! ;)