Eilen treenailtiin Tullin nurtsilla Katin ja Annen kanssa.

Aloitettiin paikkamakuulla, kun saatiin vielä poistumassa olevat vesikoiratkin joukon jatkoksi. Ihan kisamaisesti liikkuroituna, maahanmenot ja nostot vuorotellen. Mulla oli taas tekemistä, että sain Luun pidettyä istumassa. Se lakoaa heti littanaksi, kun mennään riviin muiden koirien kanssa. (Pitäis ehkä alkaa tehdä myös istumista...) Omalla vuorolla ei siis ongelmia pudota, Luu oli rivin viimeisenä. Vähän aikaa pysyi hyvin, mutta pari kertaa piti taas nostella päätä. Sivullenousu takkusi taas pitkästä aikaa, kyttäsi vähän liikaa muita.

Autoon huilimaan ja myöhemmin omalle vuorolle. Seuraamista liikkuroituna, semmoinen alokasluokan pätkä käännöksillä ja stopeilla. Luu oli aika vallattomalla tuulella ja oli harvinaisen pomppivainen. Painoi myös. Paikka ja asenne pysyi kuitenkin hyvin eikä häiriköitynyt käskytyksistä. Otin vielä erikseen muutaman suoran pätkän, jotka ehkä vähän parempia.

Luoksetuloa istumisesta. Ensimmäisestä vauhtipalkka. Tuli suoraan, jes. Toisella oli tarkoitus ottaa eteentulo, mutta pidin tyhmänä lelua kädessä, joten Luuhan painoi iloisesti ohi. Seuraavalla muistin laittaa lelun piiloon. Tuli edelleen suoraan, mutta törmäsi aika huolella. Huomautin tästä vähän, korjasin ja seuraava otettiin vähän lähempää. Se sitten varsin maltillinen.

Ruutua. Ensin näyttämällä. Meni paljon paremmin kuin viimeksi, eli Luu sinkoili pienemmällä alueella ja tarjoili ihan hyvin erinäisiä paikkoja. Aika kauan saatiin kuitenkin säätää, ennen kuin se oikea löytyi. Koitettiinkin seuraavaksi kutsuruutua, jota ollaan kyllä joskus tehty, mutta jossa oltiin vähän pihalla. Luu oli vähän hämillään, että mikähän juttu tää nyt on. Parin yrityksen jälkeen vielä uudestaan lähetys. Kamalaa säätöä edelleen, mutta jossain vaiheessa se taas löysi oikean paikan.

Seisomista ja maahanmenoa. Tein molemmat ensin ikään kuin virittelynä hillumisesta ja sitten sivulla kävelystä. Tällä kertaa hyvin!

Lopuksi tunnari. Laitoin pienen kasan vääriä ja piilotin oman niiden taakse nurmikkoon. Luu teki tosi hyvin, heti oli nenä mukana. Nuuski aika pitkään vääriä, mutta ei nostellut. Ruoho on selvästi se ratkaiseva juttu. Toivottavasti ei tule lunta vielä ihan hetkeen.

Ihan kivat treenit, vaikka olikin pirun kylmä tuuli. Kohta sitä hytistään räntäsateessa ja yritetään kaivella nameja rukkaset kädessä. Nyt jo ikävä kesää.