Tänään oli Luun vuoro päästä aksaamaan. Ja mun vuoro päästä sen kanssa aksaamaan :)

Treenit alkoivat taas näin joulun aikaan kisoilla. Marke oli ottanut pienen terassinmaton mukaan. Sen sai asettaa radalla vapaavalintaiseen kohtaan, josta piti ohjata koira 45 sekunnissa mahdollisimman monelle esteelle, matolta siis itse poistumatta. Kaikki muut keinot olivat kuulemma sallittuja, mutta me oltiin kaikki niin mielikuvituksettomia, että ei tajuttu esim. asetella leluja targeteiksi tai käyttää Markea apuohjaajana... Mäkin luotin vaan käskytyksen ja parin askeleen voimaan. Luuhan oli tässä toki ihan elementissään, kun sai itte mennä. Ihan joka kohta ei mennyt niin kuin olin suunnitellut ja loppu meni jo ihan improvisoinniksi, mutta saatiin haalittua Luukkosen kanssa ylivoimaisesti eniten estepisteitä ja voitettiin. Kiva, että voitetaan edes jotain kisoja! :D

Sitten treenattiin rataa. Tein ensin pätkissä. Parissa päällejuoksussa tippui taas rimaa. Näitä pitää treenata. Tykkäisin, että tulisi niihin vähän "odottavammin" - nyt lataa vaan täysiä, roiskaisee helposti riman ja ohjautuu vähän heikosti jatkoon. Samoin tippui kerran saksalaisessa. Laitettiin siihen rima siivekkeen taakse, mikä auttoi asiaa. Oikeastaan ainut oikeasti hankala kohta oli kaksi rinnakkaista hyppyä, jotka hypättiin ulos ja sisään. Luu lähti ekalta hypyltä aina mun liikkeen suunnan mukana edessä olevaan putkeen. Siinä ei päällejuoksukäsi sitten paljon merkannut. Tää saatiin lopulta onnistumaan jotenkin niin, että tein ekalle hypylle vastakäännöksen. Sillä oli paremmin kuulolla, vaikka edelleen oli menossa putken suuntaan.

Lopuksi koitettiin mennä koko rataa. Aika hyvin saatiinkin mentyä. Ennen keppejä Luu tempaisi pari ylimääräistä hyppyä ja jotain muuta semmoista pientä ;) Se oli tänään aika irtoavaisella päällä, lähti heti helposti kahden esteen päähän, jos en ennakoinut käännöstä kunnolla. Mutta tuommoinen ei todellakaan haittaa! Jos ohjaus on myöhässä, niin mieluummin lähtee seuraavalle loogiselle esteelle kuin räjäyttää esteen sileäksi tai tulee puremaan ohjaajaa. (Se, että koira pelastaisi huonon ohjauksen kun on tässä tapauksessa lähinnä utopistinen vaihtoehto.)

Aaltakin sain Luun tulemaan vikalla kierroksella läpi ihan vaan vedättämällä ja tiputtamalla lelun. Uusinnalla toki kesti sitten vielä reilumman vedätyksen ja provosoinnin. Vahinkoja sattuu ;) Ja siinä kisassa oli aika liikkis, kun itse hätäpäissäni huidoin ja käskytin aan kontaktilla vaan seuraavaa estettä (keppejä), niin eihän se mihinkään lähtenyt ennen kuin tajusin sanoa "vapaa!" :)

Kivat treenit!