Lauantaina oltiin Nipsun ja Luun kanssa Sari Vähäniityn koulutuksessa. Saatiin rata sähköpostiin perjantaina ja se näytti jo paperilla kivalta. Ei tuhottoman vaikea, eikä mitään Luun taidoillekaan mahdotonta. Livenä se sitten vaikutti ahtaammalta, mutta hyvin me sinne mahduttiin. Radalla oli teemoja NL-leiriltä, eli jonkun verran testattiin ja vaadittiin esteosaamista, kuten sivuirrotusta, kontaktia ohjaajan jäädessä taakse ja pimeää putkikulmaa. Pöytäkin oli radalla...! :)

Luu aloitti. Aluksi oli säätämistä renkaalle sivuirrotuksen ja jarrutuksen kanssa. Ensin vaan lähetin liikaa, kun ajattelin sen tulevan ohi. Sitten jarrutin liikaa ja lopulta Luu kääntyikin jo pienemmällä jarrulla.

Suoran putken pimeässä kulmassa ei ollut ongelmia, ja hyvin ehdin napata sen toisesta päästä mukaan. Hyppykaarteessa Luu tuli ekan kerran mun selän takaa ohi (mur!), mutta sitten ihan hyvin, kun katsoin vähän paremmin.

Sitten yritin tehdä saksalaisen takaakiertohypylle, mutta Luu tiputti rimaa koko ajan. Just niinkuin torstain treeneissä. Tehtiin sitä muutama kerta erikseen ja saatiin rima lopulta pysymään.

Aalla Luu meni alas asti, mutta ekalla kertaa himmaili. Tokalla vauhti oli parempi, mutta kääntyy toki katsomaan mua. Ylösmenot hyvin!

Keinu tuli Luulle ekan kerran yllärinä ja lensi läpi. Seuraavalla vähän himmasi, mutta sen jälkeen vauhti palasi normaaliksi. Tehtiin keinua monta kertaa ja ylösmenot olivat joka kerta todella hyviä! Tultiin putkesta vauhdilla, mutta hyvin pysyä homma hallussa. Tähän olin kyllä tosi tyytyväinen.

Keinun ja keppien välissä taas takaakiertohyppy, johon tein päällejuoksun/twistin. Ja taas tippui rima...! Lähtee hyppäämään hyvin, ja ehdin jo melkein kehuakin, mutta sitten roiskaisee rumasti takajaloilla riman alas. Kokeiltiin tällä hypyllä myös takaakiertovalssia, ja huomattiin, että sillä Luu hyppää paljon paremmin. Ilmeisesti se on mun rintamasuunta, joka sitä häiritsee. Hyvä tietää!

Keppien jälkeen oli aika vaikea pimeään putkeen meno. Luu harhaili pari kertaa, mutta sitten löytyi. Tässä oli tärkeää pysähtyä itse, kun koira on putkensuulla, ettei vetänyt sitä liikkeellä ohi.

Pöydälle Luu jopa osasi mennä :) Olin tosin kerrannut sitä nopeasti ennen rataa, ja paikkakin oli aika helppo.

Pöydän jälkeinen hyppy levisi vähän ekalla kerralla, mutta toisella kääntyi paremmin. Loppusuoralle piti vielä ohjata kunnolla putkesta, kun ekan kerran Luu tuli siitäkin ohi.

Lopuksi koitettiin vielä uudestaan sitä saksalaishyppyä. Siinä oli ihan sama, että valssilla (jossa en jäänyt yhtään katsomaan) rima pysyi, mutta saksalaisella tai twistillä tippui, jos jäin yhtään rintamasuunta Luuta kohti. Hyvä tietää. Jos haluan varmistaa riman pysymisen, tiedän miten ohjata. Ja toisaalta tiedän, mitä treenata, koska haluan riman pysyvän vaikka ohjaisin päälläni.

Kooste Luun treeneistä (kiitos Jossulle!)

Nipsun treeniä en saanut videolle, kun kamerasta loppui akku... Joten en ehkä muista ihan joka juttua.

Renkaalle irtoaminen oli luonnollisesti Nipsulle vaikeampaa. Piti auttaa vähän pidemmälle, mutta sitten onnistui hienosti.

Suoran putken pimeä kulma myös Nipsulta hyvin :) Kerran se taisi tiputtaa okserin riman, mutta osui kuulemma siivekkeeseen. Saksalaisessa taisin ekalla kerralla olla vähän hidas, mutta sekin onnistui ihan pätevästi.

Nipsukin meni aan alas asti ihan hyvin. Kerran sain sen varastamaan rintakehän käännöllä (nää on ne vaikeimmat häiriöt!), mutta kun muistuteltiin kontaktilla pysymistä, niin hyvin pysyi. Aan jälkeen piti tehdä kunnon vekki hypylle, että sain Nipsun vetämällä oikeaan putkenpäähän.

Keinun jälkeisen tein Nipsunkin kanssa päällejuoksulla, se oli ihan ok. Ei mennyt putkeen (kuten Luu aluksi) eikä tiputtanut rimaa.

Mutta se pimeä putki olikin blondille sitten ihan mahdoton! Meni miljoona kertaa ohi, bongasi sitten ja palasi takaisin. Pari kertaa onnistui menemään suorilta, mutta saattoi taas seuraavalla kierroksella mennä ohi... Tehtiin tätä uudestaan vielä lopputreenistä, mutta samoja ongelmia edelleen. Todella huolella piti ohjata.

Loppuradassa ei ollut ongelmia. Pöydällä ehkä jotain säätöä, mutta sen jälkeinen hyppy ja loppusuora ihan hyvin. Kun oltiin menty pätkissä, kokeiltiin koko rataa. Sössittiin jotain kepeille menossa, mutta muuten taisi olla nolla.