Tänään tokoiltiin Takkujen pienessä iltakokeessa. EVL:ssä oli kolme koirakkoa: me, Marke ja Molla sekä Hanna-Mari ja Tosi :) Leppoisat kisat siis! Sää oli vähän arvaamaton, vesisadetta ja auringonpaistetta vuoron perään. Vesisade osui lämmittelylenkille, jossa kastuin aika lahjakkaasti. Onneksi oli vaihtohousut ja koe saatiin tehdä kuivana. Kenttä oli toki märkä, eikä lätäköiltä voinut välttyä.

Tavoitteena oli saada onnistumaan koetilanteessa ne jutut, joiden eteen on tässä koko kevät tehty eniten töitä. Keskeneräisimpiin juttuihin olin päättänyt suhtautua suvaitsevaisemmin. Tärkeintä oli, että vire pysyisi rentona ja liikkeiden välit toimisivat sen ansiosta paremmin. Liikkeissä toiveet olivat ennen kaikkea paremmassa seuraamisessa, se oli prioroteetti. Näiden suhteen meni kyllä niin huonosti kuin vaan voi mennä :( Taas semmoinen isku vasten kasvoja, kun tuntuu, ettei treenaaminen johda mihinkään.

Mutta kyllä se vielä johtaa. Me treenataan vaan lisää.

Tuomarina oli Riitta Räsänen. Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa ja paikallaolot loppuun. Tämä tuli mulle yllätyksenä (jotenkin sitä on niin urautunut paikallaoloilla aloittamiseen), ja kun mentiin vielä ekana, valmistautuminen jäi tosi huonoksi. En mä nyt yleensäkään hulluna virittele, mutta ehkä se hätäinen aloitus osaltaan vaikutti ekan setin todella huonoon fiilikseen...?

Seuraaminen 7,5 - Ihan tosi iso harmistus :( Luu ei ollut yhtään hommissa, haahuili ja tiputteli kontaktia. Videolta näin, ettei sen häntäkään viuhtonut normaaliin malliin ja tuli tosi paha mieli. Jännitin kyllä itse vähän, mutta mielestäni liikuin ja toimin ihan rauhallisesti.

Ruutu 0 - Merkki semmoinen jähmeähkö, mutta ei toivoton. Ruudussa jäi ihan etureunaan, etutassut ehkä nauhan päällä. Yritin korjata paikkaa, mutta pakitti ensin ihan nihkeästi pari askelta ja meni sitten säätämään sivurajalle. Siitä kutsuin pois ja sanoin, ettei kelpaa tuommoinen.

Luoksetulo 8,5 - Seisominen huono ja annoin käskyn liian myöhään. Sivulletulo vajaa. Normisuoritus.

Tunnari 0 - Kapulat olivat rivissä pitkittäin melkein puolen metrin väleillä. Ollaan me reiluillakin väleillä treenattu, mutta ei varmaan koskaan tuommoisilla. Luu haisteli kolmea reunimmaista ja otti niistä sitten vaan jonkun.

Tauko (Tein yksittäisiä jääviä ja kaukoja ja riekutin lelulla. Koitin saada molempia vapautumaan ja itseäni unohtamaan ketutuksen.)

Idari 9 - Tätä ennen oli hirveä säätö, koska seinällä oli väärä järjestys. Olin opetellut I-S-M ja Räsänen käski tehdä I-M-S. No, ehdin jo tankata päähäni uuden järjestyksen, kun asia päätettiin tarkistaa ja saatiinkin tehdä se S-I-M, koska se oli seinälle virheellisesti laitettu. Kaiken tuon säätämisen ja odottelun jälkeen tehtiin kaikki asennot oikein. Jes! Tästä sai sentään hyvän mielen. Istumisessa annoin pienen vartaloavun, mutta ilmeisesti tarpeeksi pienen. Seuraamisessa vähän kyttäili merkkejä.

Ohjattu 8 - Merkki aika samanlainen kuin ruudussa. Lähti vasempaan, mutta kaarsi keskikapulalle...! Nää on näitä "tapahtuu vain kokeessa" -juttuja, Luuhan yrittää äärimmäisen harvoin keskikapulalle. Totteli kuitenkin kiltisti korjauksia, mihin olin tosi tyytyväinen. Kapuloiden taakse oli jäänyt ruudun merkki, joka otettiin sitten muille kisaajille pois. Huomasin sen itse, kun liikkuri jo vei kapuloita, mutta en uskaltanut sanoa mitään. Enkä usko, että se Luun mokaan vaikutti.

Kaukot 7 - Kaukoihin olin siinä mielessä tosi tyytyväinen, että viime aikoina on keskitytty tekniikkaan, ja se oikeasti näkyi :) Seiso-istussa liikkui vasen takajalka ihan aavistuksen, muuten piti takatassut liimattuna. Oli vaan vähän turhankin jähmeä. Ekassa nousussa vilkaisi just muualle (mur!), joten siihen kaksoiskäsky ja huonolla tekniikalla istumaan. Istu-seiso jäi tosi vajaaksi, siirsi vain toista etujalkaa.

Hyppynouto 10 - Ihan siisti. Voisi pitää voimakkaammin, mutta ei kalistellut. Samoin siihen eteentuloon en ole koskaan täysin tyytyväinen...;)

Loppuun paikallaolot.

Istuminen 10 - Ei vissiin mitään mainittavaa.

Paikkamakuu 10 - Meni taas nenä edellä... Oli korjannut pään parempaan asentoon, vaikka Räsänenkin sanoi, ettei ollut liikkunut yhtään. Palatessa nosti taas pään...! Se niin kyllä erottaa koetilanteen, koska treeneissä ei todellakaan edes yritä.

Yhteensä siis kolmosen verran, 211,5 pistettä. Saatiin kuitenkin lelupalkinto lohduksi tuloksesta ja kakkossijasta. Hanna-Mari ja Tosi saivat ykkösen hyppynoudon työtapaturmasta huolimatta, onnea! Molla harjoitteli märässä maassa toimimista :)

Ja me jatkamme treenaamista!