Eilen illalla käväistiin tyttöjen kanssa tempaisemassa pienet tokotreenit tuolla lähikentällä. Luu sai taas aloittaa ja Tuittu kerätä kierroksia penkillä katsellen. En enää muista kaikkien liikkeiden järjestystä, mutta jotenkin tänne päin.

Aloitettiin vaihteeksi seuraamisella. Aika monta pätkää välillä fleecelelulla leikkien. Niska vaan on kuin korkkiruuvi. Testailin vähän eri juttuja, ja oikealle kääntyen sekä namiavulla sain päätä edes oikeaan suuntaan. En tiedä, pitäisikö oikeasti alkaa tehdä jotain muuta, vai odotella vielä, josko se suoristuisi ihan ajan ja palkan suunnan avulla...? Perusasennossa pää on ihan hyvin (tai ainakin paljon paremmin), joten tein myös ihan yhden askeleen pätkiä, joissa se ei ehdi kääntyä. Mutta pari-kolme askelta on jo liikaa.

Sitten säädettiin noutokapuloiden kanssa. Päätin taas kokeilla vauhtinoutoja ja sen jälkeen päätin olla ehkä kokeilematta niitä enää. Luu teki ehkä kaikkea muuta kuin olisi tuonut kapulaa suoraa ja lujaa mua kohti ja vaihtanut leluun... Kerran se teki ihan ookoosti puisella ja irrotti mun käteen. Palkkaus oli vaan vaikeaa, kun lelu ei kapulan läsnäollessa kiinostanut. Etenemme siis ehkä noudoissa vähän eri reittiä.

Seuraavaksi koiranvaihto ja ruudun rakennus. Ruutuun taas kissanruokaa kipossa odottamaan. Tuitun oli alkuun pakko varastaa ruutuun tsekkaamaan kippo, mutta sen jälkeen teki ihan hyvin hommia.

Ensin aika pitkä pätkä seuraamista. Oikealle käännökset ja täyskäännökset levisivät aivan sikana, minkä luulen vielä korostuvan pienestä yliyrittämisestä. Ehkä niitä voisi joskus koittaa hinkata. Sitten istuminen, joka onnistui taas kerrasta, jes. Otin koemaisena, paitsi kehuin istumisesta. Kaavamaisesti seuraavaksi luoksetulo, myös kokonaisena. Ihan perussettiä tämäkin. Musta tuntuu, että kun tarpeeksi monta onnistunutta koemaista luoksetuloa tehdään treeneissä, saatan alkaa uskoa siihen, että Tuittu voisi pysähtyä kokeessakin ;) Ja ehkä se silloin myös pysähtyy...?

Ennen ruutua otettiin vielä tasamaanouto puukapulalla. Hetsasin vähän lähdössä ja päästin heti kapulanheiton perään. Muuten kuitenkin loppuun asti. Tämäkin oikein hyvä, riittävä vauhti ja suht siisti perusasento. Sitten sinne ruutuun, jonne tietty meni suoraa ja lujaa :)

Ja sitten taas Luusterin vuoro. Luu teki merkkiä vanhaan tuttuun malliin. Nyt omi narupalloa, vaikka on alkanut tuoda lelua tosi hienosti. Otin sitten toisen lelun avuksi, mutta koska se oli vain narulelu, leikkiminen oli vähän säätöä. Mutta merkit oli supereita :) Otin jonkun perusasennostakin käskyn kanssa ja hienosti haki oikean paikan. Merkistä on selvästi alkanut tulla Luun lemppari, ja se tarjoaa sitä muutenkin tilaisuuden tullen.

Jossain välissä tehtiin muutama lyhtypylvään kierto ja parit eteentulot niiden yhteydessä. Nyt ehkä jarrutteli vähän liikaa. Loppuun otinkin pari kunnon vauhtipalkkausta.

Tuittukin pääsi toiselle kierrokselle. Aloitettiin ruudulla, jossa tehtiin paikanhakua ihan läheltä naksutellen. Kerran tai pari yritti merkeille ja muuten jäi helposti vähän eteen, mutta paransi jopa toistojen myötä. Otettiin yksi kauempaakin, jossa meni hyvin suoraan, mutta jäi aavistuksen eteen. Kehuin kuitenkin tästä ja otettiin pitkästä aikaa ruudun loppuosa. Se ihan ok.

Kaukoja tehtiin penkin reunalla. Aluksi yritti vähän liikaa ja nousi pari istumista seisomaan. Sen jälkeen keskittyi paremmin. Eniten hinkattiin nyt maahanmenoja (lähinnä seisomisesta), jotka teki ensin hankalasti asettelemalla ja taaksepäin hinautumalla (jotta sai pidettyä tassut penkillä), mutta alkoi sitten mennä melkein hissinä. Tuittuhan oli tänään jopa ihan hyvä <3

Luu sai treenien päätteeksi sätkyt ja pöhköilykohtauksen kentän reunalle ilmestyneestä sorsapariskunnasta. En tiedä olivatko ne seuranneet treenejämme kauemminkin, mutta olihan se pakko myöntää, että tilanne oli uhkaava ja vaati välittömiä toimenpiteitä... Ties mitä ne olisivat voineet meille tehdä!

Sisällä ollaan treenailtu tuttuja juttuja (sivulletuloja, eteentuloja, kapulan pitoa, kaukoja) ja uutena vain takajalkojen laittoa mapin päälle. Maiju kertoi Silvia Trkmanin tavasta opettaa pysäytyskontaktit ja innostuin yhdestä välivaiheesta, jossa koiran kanssa leikitään kontaktilla repimisleikkiä. Saatan ehkä käyttää sitä Luullakin ja pohjustukseksi ollaan opeteltu siis 2on2offia mapilla ;) Asento oli Luulle aika nopsa oppia, kun ollaan tehty samaa jo jumppatyynyllä. Vielä en ole uskaltaunut ottamaan lelua mukaan, mutta vähän härnännyt nameilla. Idea alkaa hahmottua ja Luu hoksata, missä kannattaa takatassut pitää.

Tuittu on tehnyt tunnaria partsilla ja kaukojen istu-seiso -vaihtoa. Ennen aamuruokaa (ok, ei olla jaksettu ihan joka aamu...) tunnari ei ole onnistunut kertaakaan kerrasta, vaan aina pitää ottaa vähintään pari toistoa, ennen kuin pieni pystyy kasaamaan itsensä ja työskentelemään sen sijaan, että ryysii kapuloille ottamaan ihanminkävaanjaäkkiä. I-S sujuu ihan läheltä jo aika kivasti ja tänään jopa parin askeleen päästä.