Noin kuukautta aikaisemmin päätin ilmoittaa Syyn rally-tokokisoihin. Ajattelin, että se olisi semmoinen matalan kynnyksen koemainen tilaisuus, josta voitaisiin molemmat saada vähän itsevarmuutta koetilanteesta selviytymiseen. Treenattiin eteenistuminen ja takaakiertäminen jotenkin sinnepäin, muista tehtävistä selvisikin tokotaustalla.

Ensimmäinen rata suoritettiin melko huonossa mielentilassa. Aikaisemmin halliin tullessamme yksi koira oli syöksähtänyt vähän Syytä kohti ja sillä meni tilanne tietenkin syvästi tunteisiin. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut hyvä viedä se vielä hetkeksi pois hallista rauhoittumaan, mutta en oikein osannut arvioida kisan etenemisen tahtia. Syyllä jäi pieni hermostus päälle ja kaikki muutkin vieraat koirat epäilyttivät sitä. Se oli sitten radallakin aika muissa maailmoissa. Selvittiin jotenkin rata läpi, mutta tuli monta semmoista "ei se ikinä treeneissä" -virhettä, eikä sen seuraaminen tai tekeminen ylipäätään ollut normaalin pontevaa. Suurin järkytykseni oli kuitenkin se, että tämä riitti hyväksyttyyn tulokseen ja tuomarikin vielä kehui pääosin sujuvaa yhteistyötä! :D Pieni kulttuurishokki tokoilijalle :D Ja harmitti, etten tajunnut tehdä vielä jotain virhettä, niin olisi jäänyt tämäkin koekäynti vielä revanssimahdollisuudeksi ;) Nyt meillä on enää yksi alokasluokan startti jäljellä, jos innostun menemään uudestaan.

Rata B

Toiselle radalle saatiin rennompi fiilis, ja vaikka Syy ei siinäkään oikein seurannut kunnolla tai tehnyt tehtäviä niin hyvin kuin treeneissä, niin kokonaisuus oli paljon parempi. Ei se silti antanut tippaakaan luottoa siihen, että selvittäisiin vielä mistään yhtään haastavammasta, kuten tokokokeesta... Pisteitä saatiin kuitenkin 99 (vähennys hihnan kiristymisestä) tuomarin kommenteilla "Hieno sivuaskel! Täsmä & tarkka suoritus!"

Rata A

Oli ihan hauska kokeilla jotain itselle uutta ja outoa :) En syttynyt lajista vieläkään, mutta katsotaan, jos käydään vaikka vielä joskus se kolmaskin alo-startti kokeilemassa. Perusidealtaan rally-toko olisi musta tosi hauska laji, mutta en vain jotenkin pääse sisään siihen kaikkeen muuhun, mitä siihen maailmaan kuuluu. Mutta ehkä tämä on kuin uusi ruokalaji, että pitää maistaa useampi kerta ennen kuin tottuu? :D

WP_20180401_14_41_47_Pro%20%282%29.jpg