Ei jäänyt paljosta kiinni Luun ykköstulos voittajasta! Silti huonoa tuuria ei voi syyttää, sillä kyllä kaikki virheet menivät osaamattomuuden ja kokemattomuuden piikkiin. Jos oltaisiin treenattu enemmän ruutuhäiriöitä, niin... Tai jos oltais treenattu kaukot paremmiksi, niin... Ja silleen. Mutta ihan hyvä tästä on jatkaa.

Tuomarina oli Pirkko Bellaoui, jonka monet sanoivat jakaneen pisteitä aika kitsaalla kädellä. Omasta mielestäni me ainakin saimme ihan hyviä pisteitä ja pistevähennykset olivat perusteltuja. Ei kai ylemmissä luokissa enää tarvitse kymppejä jaella, jos koira suorittaa liikkeen suunnilleen oikein.

Paikkamakuu 10 - Omasta vinkkelistäni katsottuna näytti tippuvan ihan suoraan. Kun tulin takaisin, näin että takapää oli mutkalla. Oli sitten vissiin kuitenkin jäänyt heti semmoiseen asentoon. Tämä tuomari muisti, että säännöissä sallitaan pään pitäminen maassa ja kehui erikseen, ettei kuono liikkunut tippaakaan.

Seuraaminen 8,5 - Tuntui vähän levottomalta ja painavalta. Askelsiirtymissä oli aivan pihalla ja lopun pysähdyksessä pyörähti eteen istumaan.


(Heidi Salminen)


(Heidi Salminen)

Istuminen 9 - Annoin selkeän avun. Tietoinen pistemenetys siis ;)

Luoksetulo 9 - Stoppi just niin hyvä, mihin tällä hetkellä pystyy. Maahanmeno vois näköjään olla parempi. Ehkä sitäkin voisi joskus harjoitella.

Ruutu 0 - Katsoin jo etukäteen, että kuinkahan käy. Ruudun takana näkyi valkoinen leveä kehänauha sekä vielä takana olevasta evl-kehästä kaikennäköistä merkkiä ja muuta. En tiedä, mihin asti Luu olisi juossut, mutta oman kehänsä ruutuun se ei ollut jäämässä... Yritin stopata, mutta valahti pitkäksi. Ei olla IKINÄ treenattu korjaamisia, joten siihen nähden multa ihan hyvä yritys kutsua ja käskeä heti maahan. "Luu-maa!" olisi vaan pitänyt olla "Luumaa!". Etutassut livahtivat nauhan väärälle puolen. Loppuosa muuten ok, mutta tuli sivulletulossa aika tuhmasti päin.

Hyppynouto 9 - Sanoin vahingossa pelkän noutokäskyn, mutta samapa tuo. Piste lähti rumasta kapulan otosta.


(Heidi Salminen)

Metallinouto 9,5 - Oikein hyvä viimeaikaisiin ongelmiin nähden! Ei edes kalisuttanut. Luovutusasento oli vähän väljä ja ehkä vinokin.

Tunnistusnouto 9 - Aikaisemmilla koirilla oma oli kolmas vasemmalta. Kun Luu sitten nappasi tosi nopeasti toisen oikealta, kirosin mielessäni. Otin kapulankin vähän silleen "no kiitti vaan..." -asenteella ja yllätys olikin melkoinen, kun siitä löytyi oma merkintä :D Puri tuonnissa.


(Heidi Salminen)

Kaukot 6 - Tähän olin pettynein kaikista liikkeistä. Luu keskittyi todella huonosti. Kolme kaksoiskäskyäkin tarvittiin. No, lisää vaan treeniä ja rutiinia.

Kokonaisvaikutelma 10 - Tykkäsi kovasti. Kuulemma todella vilkas koira (ai? :D), mutta toimin sen kanssa hyvin.

Yhteensä 244 p. ja siis kakkonen. Päästiin palkintopallillekin kakkosiksi. Ykköstulosta ei saanut kukaan. Ihan hyvä voittajan korkkaus, ja jos samalla menolla jatketaan, eiköhän se ykkönenkin sieltä vielä napsahda. Nyt on vaan kamala säätö näiden juoksun odotteluiden ja kisoihin ilmoittautumisen kanssa... Toivottavasti venyttäis nyt sitten vielä muutaman viikon, niin päästäis tonne Ylöjärven kokeeseen.

Luun eka voittajan koe. Kiitos Sirpalle kuvaamisesta! Ja kiitos Heidille kuvista!

Kokeessa, kotikentällä kun oltiin, oli toki tuttujakin. Maiju ja Elli jatkoivat nousujohteista uraansa voittajassa ja saivat myös kakkosen, ilman yhtään nollausta. Lea ja Kina korkkasivat alokasluokan hyvällä suorituksella. Seisominen nollaantui, mutta muuten tuli hyviä pisteitä ja yhteistyö toimi :) Miinu ja Bertta kisasivat ekaa kertaa avoimessa, ja varsin pätevästi. Myös Päivi ja Pimu tekivät avoimessa hyvät pisteet. Loppupisteet jäivät näkemättä, mutta varmasti ykköset molemmille! Kivaa, kun kaverit onnistuu :)