Ilona ja Kiri saivat viikonloppuna ekan sertin (Onnea!), joten eilisissäkin valkkutreeneissä herkuteltiin. Ilona toi jonkun kuusi pussia karkkia... :p Oli siellä sitten pussi purkkaakin :D

Karkin mussuttamisen lomassa treenattiin jotain Silvian vanhoja treeniratoja. Paula oli koutsivuorossa. Kahta versiota samasta ratapohjasta ehdittiin tehdä, molemmissa maks. 15 estettä. Ihan hauskoja.

Oltiin Nipsun kanssa vaan tänään tosi huonoja. Mä en osannut ohjata oikeaan aikaan ja oikeaan suuntaan - ja Nipsu lensi. Ekalla pätkällä ei saatu sitä kääntymään yhdellä hypyllä nätisti, vaan lensi aina ristiin. Vippauksella samassa kohtaa ei tullut ohjaukseen, vaan karkasi hypylle. Tätä palkkasinkin, mutta sain kyllä vääntää ihan kunnolla. Saattoi katsoa mua ja valita silti hypyn... Estehakuisuus alkaa olla sheltilläkin riittävää ;)

Myös toisen radan alussa oli vaikea kohta, kun koira piti saada hypyltä keinulle keppien ja aan väliin, käännös vähän loivempi kuin 90 astetta. Ensin koitin ihan vaan perinteisellä käännöksellä -> Nipsu meni aalle (joka oli kuitenkin suht kaukana...). Sitten vastakäännöksellä -> Nipsu meni aalle. Sitten palkattiin paristi -> Nipsu kääntyi siinä vaiheessa, kun näki palkan. Lopulta saatiin tämä menemään, kun lähdin aikaisemmin kakkosen merkkauksesta, tein vastakäännöksen aiemmin ja suuntasin sen paremmin.

Kaikki kontaktitkin olivat radalla, ne ihan jees. Keinukin on pysynyt nyt aika kivana, kop kop. Pysymistä pitäisi vaan muistutella, helposti tulee omin lupinensa heti kolauksesta, kun vapauttelen nopeasti.

Ai niin, ennen treenejä ehdittiin vähän tokottaa Luun kanssa siinä autojen välissä. Pikkujuttuja. Kaatosadekuurossa.

Kaukoja vähän läheltä ja yksi M-I kisamaisesti. Nyt hyvin!

Luoksetulon loppuja vauhtipalkalla ja sivulle asti. Olen vauhtipalkkaillut heti lähdöstä ja ehkä siihen on alkanut tulla inasen voimaa. Vauhtipalkka taas hidastaa tosi helposti lopun sivulletuloja, vaikka olen koittanut tehdä sen selkeästi. Niitä siis namipalkalla.

Tunnari, rinki. Kontaktista leluun ja lennosta kapuloille, taas. Ekalla ei malttanut, taisi melkein nostaa väärääkin. Kutsuin pois ja moitin. Uusinta samaan tapaan, paitsi että nyt teki oikein hyvin.

Metallin palautuksia hetsauksella. Ihan muutama vaan, aika kivasti.

Merkkiä (ihan pelkkää vaan). Ensin villitsin Luuta hetsaamalla ja palkkaamalla nopeasti. Sitten kuuntelua pysäyttämällä merkillä eri asentoihin. Oli silti heti kuulolla, eikä mokannut kertaakaan! Hyvä Luu :)

Piirinmestaruudet tulevat olemaan melkoinen eläinkoe, koska olen muuttanut treenejä nyt aika paljon. Tehnyt enemmän osia ja vähemmän kokonaisuuksia, palkannut enemmän ja antanut Luun nousta. En tiedä yhtään, miten se tulee näkymään kokeessa :D Treeneissä Luu on tuntunut aika kivalta. Ollaan pidetty kuuntelujuttuja mukana ja noudatettu tietty tarkasti kaikkia kriteerejä, ja ainakin vielä se tuntuu pysyvän jotenkin käsissä... Se on muutenkin ollut tässä viimeisen viikon aikana paljon villimpi, ilmeisesti valeraskaus on täysin ohi. Aika paljon se tällä kertaa näkyi jopa treenaamisessa, aiemmin en ole huomannut juuri mitään eroa. Lenkilläkin se on ihan hepuleissaan, yrittää haastaa Tuittua ja Nipsuakin leikkimään, minkä siis kaikki osapuolet tietävät varmasti ihan epätoivoiseksi yritykseksi :)