Perjantai-ilta kului taas tavoiteryhmän tokovuorolla, ja aika tehokkaasti kuluikin. Aloitettiin Kortteen Merjan luoksetulotreeneillä, jatkettiin vielä omilla treeneillä ja lopussa touhu lipsahti taas vähän agilitynkin puolelle. Yhtäkkiä kello olikin jo yli kymmenen ja loppulenkin jälkeen oltiin kotona joskus yhdeltätoista. Kotoa olin lähtenyt seitsemän jälkeen, kun käytiin Maijun kanssa pienellä lenkillä.

Luoksetulotreenivuoroa odotellessa tehtiin Luun kanssa muutamia juttuja.

Seuraaminen oli kovin keskittymätöntä ja Luu vilkuili kavereita ja otti häiriötä. Piti ihan suutahtaa sille, mutta sitten alkoi sujua paremmin. Pitäisi pitkästä aikaa treenailla kontaktihäiriköintiäkin. On ollut mielessä, mutta toteutus on jäänyt.

Sitten tehtiin hyppyä. Tein alo-hyppyä kokonaisenakin. Nyt pysyi hyvin seisomassa. Treenattiin myös alkua ja hyppy-käskyn odottamista. Maijukin huuteli pari kertaa käskyä.

Hyppynoutoa tehtiin ensimmäistä kertaa ikinä niin, että annoin Luulle metallikapulan suuhun ja menin toiselle puolen kutsumaan. Ja niin, että jätin kapulan Luun eteen ja menin kutsumaan. Tätä ei ole tehty edes tasaisella, mutta ihan hyvin teki.

Vähän myös sivulle-eteen-jumppaa. Eteentulokin sujui välistä jo pelkällä suullisella käskyllä, yleensä siihen tarvitsee apuja.

Luoksetuloissa tehtiin ensin alo-luoksari käskytettynä. Muuten hyvä, mutta ekalla si-käskyllä liikutti vain vähän takapuolta. Nää nyt vaatii vaan vielä vahvistusta. Merja sanoi, että Luu astui sivulletulossa mun jalan päälle. En huomannut ollenkaan, enkä tiedä tekeekö se sitä useinkin. Täytyy kiinnittää huomiota. Sivulletuloissa "alta pois" kääntymistä voisi tehdä myös luoksetulon yhteydessä.

Sitten stoppeja kierroilla. Oli pakko vähän lipsua kriteereistä tuolla matolla, en usko että koira pystyy mitenkään tekemään ihan lukkojarrutusta tuolla pohjalla. Tai sitten kuoriutuu jalkapohjat... Luu teki kuitenkin ihan hyviä. Jonkun selkeästi löysemmän jätin palkkaamatta. Merja neuvoi aina välillä tekemään näitä myös niin, että jättää koiran odottamaan ja kutsuu. Tilanne on silloin koiralle eri, ja näkee, miten se käskyyn reagoi. Luu reagoi hyvin, tosin vartaloapu oli mukana. Muuten ei saatu sen kummempaa ohjetta kuin alkaa vähitellen pidentää matkaa.

Merjan koulutuksen jälkeen kuokittiin valkkuryhmäläisten puolelle, jossa porukka olikin pikku hiljaa lopettelemassa treenejä.

Tehtiin yhteinen paikkamakuu. Laitettiin koirat maahan ja nostettiin vuorotellen. Luu oli hyvin kuulolla, tosin palkkailin sitä. Luu oli ihan hyvin. Kerran siirsi kuonoa ihan nopeasti ja toisen kerran useammin sillä seurauksella, että kävin muistuttamassa pään paikasta. Muuten pysyi ihan rauhallisesti. Luu lysähti maihin molemmat tassut koukussa. En tajua, miten koira pystyy makaamaan semmoisessa asenossa, mutta eipä se niitä tassuja edes yrittänyt oikoa kesken kaiken.

Ruutuakin tehtiin. Ja tulikin tehtyä jokunen toisto, kun karahdin klassiseen "kerran vielä" -karikkoon. Tuttu kuvio. Korjailluista en palkannut. Muutaman kerran meni kyllä tosi hyvin, mutta jotenkin ei yritä tarpeeksi, vaan juoksee sinne päin ja kokeilee, kelpaisko. Palkkaan siis nyt vaan niistä, kun menee suorilta hyvin, katsotaan alkaako tehota.

Loppuaika meni johonkin yleiseen häröilyyn ja niihin agijuttuihin. Tehtiin puomin alastuloa, jonka Luu hakee aika söpösti pelkällä käskyllä. Ja ilmankin, jos semmoisen jostain bongaa ;) Tehtiin myös puomia kokonaisena. Nyt osasi hakeutua ylösmenollekin ilman talutusta tai ohjailua. Jos jäin tosi paljon jälkeen, se tahtoi kääntyä katsomaan niin, ettei enää ollut kunnolla kontaktilla. Korjaa kyllä. Pari kertaa koitin juosta alastulon ohi ja nämä toimivat oikein hienosti :) Vapautin kontaktilta aina edessäolevaan putkeen.

Vinokepitkin raahasin kentän reunalta esiin. Hihnaa en sitten enää jaksanut hakea kentän toisesta päästä, joten mentiin vapaana. Hyvin suunniteltua treenaamista taas :D Muutama kerta menikin ihan hienosti. Kun Kati meni lelun kanssa keppien päähän, Luu alkoi kuitenkin jumittaa viimeiseen väliin. Aijausta...? Takaisin hihnaan ja namikippopalkkaan siis vielä.

Kivaa oli! Aika tosiaan kului kuin siivillä :D