On taas sen verran lämmintä, että tarkeni vetää tämän torstain pidemmän kaavan kautta. Eli 15-16 agilitytreenit, 16.30-17.30 tokoa ja 18-19 agilitykoulutusta.

Ageista ei tullut tänään oikein mitään. Tehtiin Samun agi.fi-lehdessä olleita pätkiä. Pieniä eroja oli kyllä linjoissa ja etäisyyksissä. Putki-aa-hässäkässä mentiin aina putkeen, puomi korvattiin vieressä olevalla suoralla putkella ja kepit jätettiin välistä. Eka pätkä räävittiin jollain säkällä läpi, mutta sitten jumitettiin kakkoshypylle, jossa Luu roiski sitkeästi rimaa alas. Yleensä se korjaa, kun otan pudotuksen jälkeen uudestaan, mutta nyt ei. Otin vastaan vähän kuin ihmisnuolella, mutta en ollut ihan hypyn takana, vaan kauempana. N. sadannen kerran jälkeen annoin olla ja vein Luun pois.

Tauon jälkeen yritettiin uudestaan. Ja kas, ensimmäinen yritys ja rima pysyi! Palkkasin siitä ja koitettiin uudestaan. Nyt taas tippui, mutta seuraavalla yrityksellä pysyi ja päästiin jatkamaan rataa. Muissakin kohdissa oli ongelmia, kun en vaan ehtinyt enkä osannut.

Kakkosrata jätettiin välistä (kun jatkettiin vielä tuolla ekalla radalla) ja kolmannella kierroksella tehtiin kolmosrataa. Alku sujui ihan hyvin, yhden hypyn leijeröintikin onnistui. Kahdelle kulmittaiselle hypylle yritin jaakotusta ja pakkovalssia. Radan alusta putken kautta ohjaten en oikein ehtinyt, joten treenattiin sitä erikseen. Jaakotuksessa tippui myös rima aika sitkeästi. Toki olisi kiva, jos koira kestäisi vähän epävakaampiakin käsiä, mutta näillä mennään toistaiseksi. Aikamme hinkutettua jaakotus onnistui. Pakkovalssiin en myöskään oikein ehtinyt, mutta jotenkin sekin saatiin tehtyä.

Ärsyttää, kun olen niin huono, hidas ja kömpelö.

Jäin vielä tekemään uudestaan sitä ekan radan alkua. Nyt sain alun menemään paremmin, mutta okserin jälkeinen välistäveto tökki. Niitäkään mä en vaan osaa.

Tehtiin Tuitunkin kanssa kaikki kolme pätkää. Meni yllättäen paljon paremmin :D Tuittu oli aika tohkeissaan. Tuli ihan hikikin! Mullekin, kun Tuitun kanssa joutuu juoksemaan niin pirusti.

Tuittu myös tokoili vähän. Tehtiin piiiitkästi seuraamista, jossa Tuittu ei herpaantunut hetkeksikään. Tehtiin myös hyppynoutoa tunnarikapulalla. Ekalle varasti taas ihan pokalla. Tein myös vinoja, joista palkkasin vauhdista. Semmoiset semivinot Tuittu vielä osaa, mutta tietyn rajan yli kun menee, niin kiertää (tai siis tulee suoraan...). Viimeiseksi vielä kaukoja. Sarjassa tuli aika törkeästi eteen, yksittäiset vaihdot lähempää paremmin. Myöhemmin Tuittu osallistui vielä aktiivisesti Inton treeneihin. Ja taisi saada jotain palkkaakin...

Ennen kuin Kati ja pojat tulivat tokoiluseuraksi, Luu sai tehdä vielä keppejä. Ensin tehtiin muutama kerta kuutta, ja kun ne sujuivat, kokeiltiin ensimmäistä kertaa 12 suoraa. Ensin Luu lopetti siinä puolivälissä, mutta eteni kerta kerralta pidemmälle. Viimeiset välit oli tosi vaikeita, niistä tahtoi tulla ohi. Mutta onnistui se muutaman kerran. Pitäis tehdä välillä loppupalkalla.

Tokot Luu aloitti seuraamisella. Nyt pysyi paremmin paikallaan. Kati sanoi, että kääntää takapäätä välillä taakse. Koitin tehdä vasemmalle käännöksiä loivempina, mutta se pään vääntely alkaa heti, kun ajattelenkin kääntymistä.

Pari luoksetulon loppua liikkuroituna, vauhtipalkkaan ja eteentuloon. Toisella vähän nytkähti ekasta liikkurin käskystä. Eteentulo olisi voinut olla vähän lähempänä, mutta ok.

Luoksetulon maahanmenoja kierrolla. Näitä täytyy tehdä vaikka namilla ja helpompana, nyt Luu vähän ihmetteli.

Istumisia sivulla kävelystä. Tosi hyviä, ja istui heti ekasta. Varmaan aina ennen on yrittänyt ensin maahanmenoa.

Kapulan nostoja. Nyt nosti väärin kaksi kertaa putkeen. Seuraavan jätin vähän viistoon, se ok. Ja sen jälkeen onnistui vaakasuorassakin oleva. Ekoilla näytti lähtevän kaartamaan taakse, mutta sitten ei ilmeisesti maltti riittänyt. Hmm, pitäisköhän testata näissä toista hae-käskyä kapulalla...?

Viimeiseksi tunnari. Tehtiin "uusilla" (käytetyillä, kiitos Pia!) kapuloilla. Kati vei kapulat, sikin sokin ja aidan viereen. Menin itse kapuloiden viereen kytikseen. Luu nuuski vähän hätäisen näköisenä, mutta hyvin työskenteli, eikä härkkinyt vääriä. Omakin löytyi. Hyvä!

Ihan lopuksi tehtiin vielä laatikkoa. Kati tiputti nameja kippoon. Nyt saatiin hyviä toistoja, ei kääntynyt katsomaan mua. Lähettelin vähän vinoistakin kulmista ja aika kivasti haki laatikkoa. Kerran taisi hypätä yli ja meni hämmentyneenä etsimään nameja kiposta.

Treenien jälkeen jäähkälenkille ja sitten vielä kouluttamaan. Koirat pääsivät jo tässä vaiheessa autoon nukkumaan. Olin kyllä kotiin päästyäni aika poikki. Eikä Luukaan ole kamalasti touhuillut.