Torstaina oli Syyn tokoryhmän vuoro. Syy oli taas jotenkin ihan hirveillä kiepeillä ja oli haasteita saada treenattavia asioita onnistumaan.

Kaukoissa eka yritys oli hyvä, mutta koska halusin tehdä toiston vuoksi toisenkin, sen jälkeen tuli säätöä. Ruutuun sai juosta valmiille lelulle, koska halusin tähän väliin siihen vain motivaationnostatusta. Seuraamista en saanut oikein tasaantumaan, ja perusasennosta lähdössäkin tuli taas vaihteeksi ääni. Tein sitten pari alkua erikseen ja seuruun lennosta. Luoksetulon jätössä oli tosi huono. Alussa eteen heitetty lelu auttoi edes vähän. Sitten toinen leluruutu. Motivaatiota oli siihen malliin, että oli alussa tosi jousilla ja ennakoi. Tätä ei olekaan vielä juuri esiintynyt, mutta nyt treenattiin sitten alkuakin. Loppuun vielä nopeasti pito, jota tekikin sitten hyvin!

Paikkiksessa oli muuten suht hyvä, mutta nosteli päätään muutaman kerran. Pään maassapidon tärkeyttä pitäisi saada nostettua.

Perjantaina eläinkouluttaja Kai Mattsson oli luennoimassa seuran kouluttajille tärkeästä aiheesta, eli suhteesta koulutettavaan eläimeen. Sitä ennen tietty treenit! Syy teki ensin jotain tokohommaa, ainakin odottamista ja tunnaria. Tunnarissa saatiin edistysaskel ja lähti palauttamaan omatoimisemmin! Ensin tuli kyllä säätöä, mutta kun vähän suljin silmiä ja kestin sen, niin hän oivalsi :D

Luu sai treenata aksassa in-iniä ;) Yritys oli kova, ajatuksesta en niin tiedä. Joku puomikin tehtiin.

Syy jatkoi puomitreenejään namikoneen kanssa. Treenin onnistuminen oli se, että pystyin heiluttelemaan lelua puomin vieressä ja Syy fokusoi silti tehtävään ja namikoneeseen - tai ainakin jälkimmäiseen, mutta osuikin silti. Keinuakin treenattiin namikoneen ja putkenpainon kanssa ohjaajan jäädessä taakse. Aluksi tässäkin sekoilua, mutta sitten pääsi jyvälle. Vielä tehtiin muutamat kepit eri kulmista. Putkesta suoraan ei kestänyt vedätystä (oikoi aloituksen jälkeen), mutta muuten meni hyvin.

Lauantaina oltiin vuokrattu tokovuoro demarilta nuorten koirien ringin kanssa. Meitä oli jopa viisi paikalla, olisiko ollut ot-treenien osanottoennätys? (Ryhmässä on 13 koirakkoa :p)

Syyn kanssa hinkutettiin aluksi pitkään ja hartaasti seuraamista. Punkee kyllä nyt niin sitkeästi eteen, että täytyy tehdä korjauksista vielä selkeämpiä. Sitten kaukoja, joissa se eka nousu ei nyt sitten taas onnistunut millään. Ja ääntä tuli vähän joka välissä. Näihinkin on pakko saada vähän lisää rauhaa ja kestoa. Ohjatun suuntia taas cuzeilla ja hirveästi haukkua. Ei onnistunut hiljaa, jos joutui yhtään odottamaan lähetyksessä.

Paikkiksessa taas jokunen pään nostelu. Ja ihan kuin jossain välissä olisi tullut ääntäkin...? Rauhoittui kyllä sen jälkeen.

Tänään käytiin aamutreeneissä. Syy tokoili ensin. Ruudun paikkaa tehtiin lähellä ja menikin ihan kivasti. Sitten samaa odotuksen kanssa. Tässä on vielä vähän työtä, että ei ehdi steppailla. Luoksarin jättöä palkkasin nyt ihan lyhyestä matkasta nameja heitellen. Ilme muuttui paremmaksi. Seuraamista, sitä samaa. Kaukoissa palkkasin kestoa. Alkuun tuli muutama hyvä istuminenkin, mutta kovin montaa toistoa ei voi tehdä. Tunnarista treenattiin pitoa. Vähän liikaa intoa iskeä kapulaan, mutta jokusen nosti maastakin oikein. Yhdistin tämän lopulta oman nostoon väärien läheltä, mutta Syyn päässä nämä asiat eivät ihan vielä yhdistyneet. Lopuksi sai juosta muutaman kerran lelun perässä "tyhjään".

Luulle palkkasin kehäänmenoa. Sitten tehtiin pelkkää ruudun paikanhakua, koska se osoittautui aika ylivoimaiseksi. Treenattiin semmoista, että Luu katsoisi oikeaa paikkaa virittelyllä (ollessaan esim. ruudun kulmassa), mutta Luu tarjosi kaikkea muuta. Lähetyksellä se lähti vaan steppaamaan suunnilleen oikeaan suuntaan samalla mua tuijottaen, joten halusin sen siirtävän fokuksen ensin oikeaan paikkaan. Voi olla, että tämän treenin jatkaminen ei ole sen tuskan väärti :D

Syy pääsi tekemään vielä aksaharjoituksiaan. Puomilla tehtiin ensin jyrkkiä käännöksiä. Näissä tuli aika paljon osumia suht ylös, ei ihan sen näköisiä kuin haluaisin. Suoria tehtiin sitten vauhtihaastetta lisäten, lopulta niin, että Syy kiersi siivekkeen ennen puomia, mutta itse olin melkein paikallani. Tämä edellytti tietty kiertoon lähtemistä aika kaukaa, joka taas edellytti kierron treenaamista, koska Syy veti itsensä tilaan, jossa ei pystynyt. Tämmöisissä tilanteissa pitäisi vaan jaksaa keskittyä siihen mielentilaongelmaan, vaikka se vie aikaa pois varsinaiselta treeniltä. Koska kyllähän Syy osasi kiertää vaikka kuinka kaukaa, kun vaan pystyi keskittymään. Ja kun lopulta päästiin puomille asti, niin tuli hyviä osumia!

Lisäksi taas muutama keppitoisto. Kahdesta eri lähestymisestä ensin helppo ilman vauhtia ja sitten esteen kautta vauhdilla, mutta ilman kovaa liikehäiriötä. Tosi hyvä, ihan jarruttamalla jarrutti jopa, että taipui ekoihin väleihin! Yksi avokulma vielä paikaltaan lähettäen, sekin kerrasta oikein.