Käytiin Luun kanssa tänään avustamassa koulutusohjaajakurssia demokoirakon ominaisuudessa. Parin tunnin treenin aikana kierrettiin neljä eri pistettä, joissa oli teeemoina eri ohjauksia.

Välistävedot ja takaakierrot meni yllättävän hyvin! Takaakierroissa rimat vähän rapsui, mutta oli kovin tiukat välitkin.

Toisessa pisteessä teemana oli sylkkäri ja vekit. Sylkkäri tehtiin mun mielestä aika erikoiseen paikkaan, en ikinä tekisi itse noin, eikä se sitten oikein omiin ajatuksiin ja ohjaukseen luonnistunutkaan. Tulipa kokeiltua. Sylkkärin jälkeen olisi pitänyt lisäksi teleportata itsensä yhden hyppyvälin aikana koiran edelle tekemään vekkiä. Jäi jotenkin kokeilematta...

Kolmannella radalla oli valsseja ja saksalainen. Ne sujui ihan hyvin, mitä nyt Luu kaarrotti ja hinkutettiin vähän ekaa ennakoivaa valssia. Erikseen tehtynä kokoaa nätisti, mutta radan osana ei pysy homma kasassa.

Vikalla oli sitten pakkovalssi, "vippaus" (mun mielestä ihan vaan poispäinkäännös, mutta olin jo sanonut mielipiteeni viskin ja back lapin eroista, joten en kehdannut alkaa siitä selittämään...), ja viskileikkaus. "Vippaus" suoralta putkelta hypyille ei oikein onnistunut, kun jäin liikaa jälkeen. Paremmalla etumatkalla onnistui. Viskikin tökki radan osana taas, mutta saatiin aika hyvä, kun vaan käänsin rintamasuunnan valmiiksi jo koiran ollessa putkessa. Tää oli hyvä huomata ja hyvä muistaa.

Ihan hauskoja ja hyödyllisiä pikkuharjoituksia, vaikka osan suunnittelussa jotain pientä parantamisen varaa ehkä olikin :) Tai mistäs mä nyt mitään tietäisin, olen käynyt koulutusohjaajakurssin joskus vuosia sitten, mutta en edes "valmistunut", kun jäi ne paperit laittamatta eteenpäin... :D

Samalla päästiin testaamaan Tallin uusi pohja! Hyvältä tuntui sekä itselle että koiralle. Rouhettakaan ei tuntunut tarttuvan joka paikkaan niin paljon kuin demarilla. Toistaiseksi ainoat miinukset vienosta hajusta (hengitysilma voisi olla parempi) ja siitä, että putket ei pysy yhtään paikallaan. Toivotaan lämmintä syksyä ja leutoa talvea, niin voidaan käydä tuolla treenailemassa meidän aksaongelmia kuntoon! :)