Ompas harvinaisen pitkä päivitystauko. Mutta eipä me olla taas ihmeitä tehtykään. Sunnuntaina järjestettiin agilitypäivä EO-matkakassan kartuttamiseksi. Osallistujia oli kyllä niin vähän, että agilityyn tutustuttaminen meni enemmän hyväntekeväisyyden puolelle, mutta toivottavasti sitten edes niille muutamille osallistujille karttui jotain :)

Juoksenneltiin siinä sitten aika ahkerasti omien ja toistemme koirien kanssa. Luu sai heti aamusta toimia koe-eläimenä, kun rakennettiin pientä radanpätkää. Ajatuksena siis, että jos radasta selviäisi hengissä Luun kanssa, sille uskaltaisi laittaa ensikertalaisenkin touhuamaan ;) Loppusuoraa piti vähän säätää, mutta korjailujen jälkeen me selvittiin siitä Luun kanssa! Kepit jätettiin tietty välistä, mutta radan alusta mentiin hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy-hyppy-putki (SEITSEMÄN!) ja lopusta hyppy-putki-hyppy-hyppy. Helppohan se oli, mutta Luu ihan oikeasti keskittyi niihin esteisiin, eikä ryysinyt, kiilaillut, kilahtanut - eikä purrut. Joku nappula sen päässä on naksahtanut oikeaan asentoon. Uskaltauduin kokeilemaan myöhemmin uudestaan, kun paikalla oli yleisöäkin. Luu oli edelleen kiltti ja super :)

Nipsu sai mennä rataa sekä mun että Saaran kanssa. Ei se paljon taakseen katsonut, kun Saara otti narulelun ja pyysi Nipsun radalle. Saara meni myös Tuitun kanssa. Tuittu oli lainakoirana siksi, jos jollekin tarvisi antaa kokeiltavaksi semmoinen tosi helppo tapaus. Vaan eipä se niin helppo ollutkaan :D Montakohan kertaa se ehtikään juosta sinne putkeen väärään päähän? Kun Saara alkoi ohjata sitä kuin pientä mustaa koiraa, eikä kuin pientä söpöä koiraa, alkoi sujua.

Iltapäivällä Hanna-Mari kehitteli radasta vaikeamman version, jota sitten treenailtiin. Mä menin Nipsun ja Tuitun kanssa. Nipsun kanssa oli jotain säätöä, mutta päästiin yksi pätkä puhtaastikin. Tuitun kanssa mentiin tietty vaan kerran :)

Mappe sai joitain kuviakin shelttihurjimuksesta, kiitos näistä!

Hauvuhräyh! Huomio kaikki, Nipsu menee ny!

Turhat pois hypyistä, niin pääsee nopeempaa.

Täältä sitä kepitellään!

Kuvat Matleena Kallio