Syksyn tokokokeita suunnitellessa bongasin jostain SBCAKin yhdistysmestaruuskokeen ja pistin heti ilmoa menemään. Varma osallistumisoikeus ja hallikoe vähän vieraammassa ympäristössä - hyvä testi tähän väliin! Myöhemmin selvisi, että Miinukin oli ilmoittanut Bertan tänne (kuten muidenkin lajien yhdistysmestaruuksiin!), joten saatiin matkaseuraakin. Kiva päivä olikin!

Luu oli suoritusvuorossa viidentenä, vikana ekassa paikallaoloryhmässä. Paikallaolot tehtiin ensin, sitten pienien odottelujen jälkeen yksilöliikkeet kahdessa kehässä. Paikallaolot ja toisen yksilökehän arvosteli Pirkko Bellaoui, ekan yksilökehän Carina Savander-Ranne. Luu oli taas ekassa yksilökehässä paremman tuntuinen kuin toisessa, mutta ihan ok kaiken kaikkiaan.

Istuminen 10 - Ei mainittavaa.

Makuu 9,5 - Oli nostanut pään ylös ja laskenut sitä kuulemma ylös ja alas muutaman kerran. Kysyin tuomarilta, missä vaiheessa pää oli noussut ja muisteli, että se liittyi johonkin häiriöön. Mur. Nousu oli mun makuun vähän vajaa.

(tauko) Leikitin vähän, annoin makoilla ja edellisen koiran aikana hinkutettiin kehäänmenoa ja vähän seuruuta.

Seuraaminen 9 - On ollut parempikin. Liikuin itse taas huonosti, oli vissiin jännempää kuin oman hallin pikkukokeessa ;) Ekassa juoksukäännöksessä Luulle tuli ihan joku unohdus ja erehtyi lyhyeksi hetkeksi katsomaan jotain.

Luoksetulo 10 - Stoppi sellainen kuin se nyt on, mutta onhan se parantunut vähän :) Maahanmeno hyvä! Sivulle ok, silleen nätisti.

Ruutu 9 - Ennakoi merkillä kääntymistä. Muuten hyvä.

(tauko) Pientä muistuttelua, sitten makoilua.

Idari 9,5 - Maahanmeno vino, ja mukaanotto siitä huono. Seuraamiseen en myöskään ole tyytyväinen.

Kaukot 8 - Alkoi seisomisella. Istu-seisoon tuplakäsky...! Seiso-istussa ihan pieni liike, muuten hyvä.

Tunnari 8,5 - Ohitti oman kaksi kertaa. Parempi siis kuin viimeksi, vaikka vähän sahaamiseksi meni. Mutta tämä on nyt kesken, joten ihan tyytyväinen saa olla. Sivulle tosi hitaasti.

Ohjattu 8 - Ruma nosto ja puri. Ja nyt tosiaan puri ihan oikeasti, huomasin itsekin.

Hyppynouto 8,5 - Huono nosto. vähän kalinaa. Sivulle nihkeästi, mutta huolellisesti suoraan :)

Video

Pisteitä kertyi yhteensä 287,5, josta saatiin myös KP. Joka oli suklaalevy :) Järjestävät etsivät kovasti KP-esineitä ja pahoittelivat kovasti, kun semmoisia ei ollutkaan, vaan suklaalevy oli tarkoitettu kunniapalkinnoksi. Kovasti koitin vakuuttaa, että ei todellakaan haittaa! Ei todellakaan haittaisi, vaikka KP olisi useammassakin kokeessa suklaalevy :D Sijoituttiin kisassa ja yhdistysmestaruuksissa kakkosiksi Ninan ja Ässän jälkeen. Koiria oli 23, joten ihan kivastihan se siihen nähdenkin meni :)

Ja Berttakin teki hienosti toisen evl-ykkösensä, jippii!

Nähtiin Luun sukulaisiakin, kivaa. Riski oli kisaamassa ja Rimma & Puuma katsomossa. Hauskaa, miten niistä löytää aina niin samoja piirteitä, joko ihan ulkonäöllisesti tai muuten. Rimmalla ja Luulla on ihan samanlaiset päät. Lyhyestä tukasta huolimatta Rimman päätä silittäessä tuntuu kuin silittäisi Luuta. Riski ja Luu ovat ihan erinäköiset, mutta esim. kehäänmenoissa niin samasta puusta ;) Ne ilmeet ja eleet! Vertailtiin myös Puuman ja Luun seuraamista, jossa on eroa, mutta myös paljon samaa. Mari treenasi Luun kanssa seuraamista ja merkkiä. Mäkin tein Puuman kanssa merkkiä ja sain sen menettämään hermonsa aivan totaalisesti, kun ei heti onnistunut! Ihana raivotar sekin <3