Laiskottelu jatkuu, ei olla treenattu pariin päivään mitään. Tokomotivaatiolle on tapahtunut yhtäkkiä jotain, mutta en jaksa huolestua. Kyllä se treenaaminen kohta taas maistuu, joten treenataan sitten :) Tänään oltiin agiliitämässä Luun kanssa, hetken tauon jälkeen sitäkin.

Tehtiin kahta ratapätkää. Koska meidän pitää lähteä aina jo puolelta jäähdyttelemään, Luu teki osuutensa melkein putkeen. Ja oli kyllä toisen setin jälkeen kuumissaan! Autolla se lösähti kuralätäkköön makaamaan... Sateisen päivän jälkeen kuuma ilta yllätti, olisi pitänyt huolehtia nesteytyksestä ym. vähän paremmin. No, eipä siinä kummempia, jäähkälenkillä oli jo ihan ok. Käytin sen sitten vielä uimassa, jossa se lähinnä lillui rantavedessä. Ainakin viileni :)

Treenitauko huomioiden Luu oli aika kilttinä :) Varsinkin alussa teki hyvällä asenteella, sitten alkoi vähän kuumua henkisestikin ja roiski muutamassa kohdassa ohjauksia ja rimoja.

Ekan pätkän alun vastaanotin niistolla. Palkkasin eka ennen estettä ja sitten teki hypynkin hyvin. Kolmoselle jaakotus vähän valui, mutta saatoin olla vähän myöhässä.  Kepeille oli vaikea jyrkkä avokulma, jonka vein ulkokautta leikaten. Tässä teki monta mokaa ja ryysi johonkin kolmanteen väliin, vaikka olisi pystynyt kyllä onnistumaan. Keppien jälkeiselle hypylle tein merkkauksen ja sitä kyllä lensi aika huolella. Rimakin muistaakseni tippui jonkun kerran. Samoin oli valua seuraavan valssin. Seuraavaan kohtaan tein "löysähkön sylkkärin", joka toimi ihan kivasti, mutta piti olla tarkkana, että Luu tuli ohjaukseen. Kerran oikoi hypylle ja mä tyhmänä annoin vielä jatkaa rataa. Uusinnalla sain sen kyllä tulemaan käteen, kun vähän väänsin. Lopussa oli vielä vaikea kääntyä yhdeltä hypyltä, kun koira näki ennen hyppyä vain takana olevan keinun, mutta piti mennä vasempaan takaakiertoon. Luu meni aika monta kertaa keinulle. Sain sen sitten jotenkin tulemaan jollain sylivekillä. Vastakäännöksellä olisi voinut olla parempi, mutta en halua käyttää niitä joka välissä "ratkaisuna" ongelmiin, jotka johtuvat siitä, ettei koira reagoi haltuunottoon/vekkiin tms...

Toisella radalla alun lähetys keppien avokulmaan oli hyvä. Nyt oli pakko tehdä se vastakäännös yhteen kohtaan, oli ihan ok. Vähän kyllä lenteli ko. kuviossa ja tiputti monta kertaa putkea edeltävän hypyn. Sama oli radan toisessa kohtaa ennen keinua, eli ei malttanut hypätä, kun käskytin ennen hyppyä jo putkeen tai keinulle. Tällä radalla väännettiin myös yhden valssin kanssa. Ensin tein sen itse huonosti, lähdin väkisin peruuttelemaan. Sitten Luu roiskaisi ohjauksesta huolimatta pitkän hypyn ja piti vähän vääntää. Yllättäen sain sen jopa korjaamaan, kun palkkasin kerran ennen hyppyä...! Kivaa, jos kaikki hoituisikin ihan vaan oikeita asioita vahvistamalla :)

Keinua mentiin monta kertaa molemmilla radoilla ja teki muutamankin lentokeinun, jarrut olivat siis hukuksissa. Ei kyllä varsinaisesti sikaillut, meni vaan "vahingossa" pitkäksi... Voisi tietty olettaa, että jollain seitsemännellä suorituksella muistaisi jo, että ko. este on keinu ;) Ylösmenot oli hyviä!

Olen nyt ihan syystä pitänyt agilityajatuksia enemmän Nipsussa, mutta ehkä tämä Luu-agilitykin voisi kohta taas maistua vähän aikaa.