Eilen korkattiin ulkotreenikausi! Kun koira rapastuu lenkilläkin, niin samaan rahaan sitä sitten treenaa kostealla hiekkakentällä :)

Jatkettiin maanantain teemoja. Ensin kapula-lelu-erottelua... Erillisenä meni jo varsin hyvin, jotain hyötyä siis maanantain hinkutuksesta. Ohjatun yhteydessä mokasi vielä vasenta pari kertaa, mutta parempaan päin tämäkin. Ensin lelut olivat kapulassa kiinni, sitten ikään kuin matkan varrella.

Vähän peruutusta samoilla spekseillä.

Tunnarissa hetsausta ilman lelua. Vedin pannasta, lähdin juoksemaan kilpaa, kierrätin maalia. Näissä toi pari kertaa väärän, mutta lopulta muutama onnistunut putkeen. Näitä testailuja on Luun kanssa niin kivan turvallista tehdä, kun sille on jo niin selvää, mistä palaute tai keskeyttäminen tulee. Ei tarvitse varoa epävarmuutta.

Eteenmenoja treenattiin ensimmäistä kertaa namikipoilla. Se on ollut mielessä ennenkin, mutta en ole muka saanut aikaiseksi. Tehtiin itse asiassa treeniä, jota Oili neuvoi aloitteleville koirille ;) Eli juoksutin samaa linjaa edestakaisin. Halusin nähdä, kuinka suoraan Luu tällä menee. Piirsin avuksi viivat molemmin puolin, n. neljän metrin etäisyydelle toisistaan. Pysyi aina viivojen sisällä, mutta helposti kyllä flänkkää vähän vasempaan. Ja toiseen suuntaan yritti paristi yhdelle sivussa olleelle merkille.

Sitten alettiin vielä treenata sivusuuntaisia korjauksia. Namikipoilla näitäkin. Ensin muutama lähetys suoraan kipoille, sitten yhdistettynä eteenmenoon (ei kääntynyt kippoja kohti!) ja sitten vielä pysäyttelyjä ja suunnan vaihtoja sivusuunnassa. Vielä kun keksisi, miten koiran saisi menemään hitaammin...